ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Ανακοίνωση κυκλοφόρησε από το Σωματείο Χειριστών και Βοηθών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Ορυχείο της ΔΕΗ.


Μεγαλόπολη 11-02-2013
                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης
Το 2013 βρίσκει όλους τους εργαζόμενους της χώρας κάτω από τον ολετήρα της ΤΡΟΪΚΑΣ και κάθε μέρα βιώνουν τις περικοπές, τις απολύσεις και την ανασφάλεια. Ελπίζουν  ότι κάποια μέρα θα πετάξουν το ζυγό και θα βρουν ξανά το ρυθμό τους. Πότε; 

Οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης βρίσκονται στη δίνη μιας άλλης ΤΡΟΪΚΑΣ που δεν εμπνέει τίποτα το καλό, το θετικό και δεν μας βγάζει από το αδιέξοδο.

Συνάδελφοι,
Όλοι γίναμε μάρτυρες στο τι έγινε στο ενεργειακό μας κέντρο το τελευταίο διάστημα και τι συνεχίζεται. Από το 1969 πρώτη φορά έσβησε μονάδα από λάσπη. Από το 1969 πρώτη φορά βγάζουμε το λιγνίτη για τις μονάδες με την ψυχή στο στόμα.
Σαν χειριστές δεν βγάλαμε ανακοίνωση γρήγορα. Δεν θέλαμε να τους λιβανίσουμε και δεν θέλαμε όπως κάποιοι άλλοι να τους πούμε ότι φτάσαμε ως εδώ αλλά δεν φταίτε εσείς.
Περιμέναμε από μόνοι τους να κάνουν χαρακίρι. 
Περιμέναμε να υπάρχει μία παραίτηση.
Περιμέναμε να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Μάταια όμως.
Έριξαν τις ευθύνες ακόμα και σε νεκρούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή και  ο ρόλος τους είναι πολύ ύποπτος και επικίνδυνος.
Σε άλλες εποχές, ο σημερινός Γενικός, σε πολύ καλύτερη κατάσταση τα ορυχεία, στο παραμικρό λάθος έβρισκε ενόχους για να φορτώσει ευθύνες. Σήμερα δεν έχει το ανάστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ξηλώσει τους ανίκανους αν και έχει προκληθεί αρκετές φορές από το Σωματείο μας.

Πρέπει η διοίκηση του Λ.Κ.Μ. να φύγει το γρηγορότερο. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν. Δεν δείχνουν να έχουν καμία διάθεση να αυτομαστιγωθούν, δείχνουν να είναι σε νιρβάνα και να ικανοποιούνται από την καταστροφή η οποία έρχεται. Τι θέλουν τελικά; Κατάφεραν με τα καπρίτσια τους να χρεώσουν την ΔΕΗ με 3.000.000€ καίγοντας οι μονάδες πετρέλαιο και από την άλλη έβαλαν το προσωπικό να δουλέψει υπερωρία να ανεβάσουν το μισθολογικό κόστος του Λιγνιτικού Κέντρου (8.000 ώρες υπερωρίες μόνο τον Ιανουάριο) για να μας κλείσουν μια ώρα νωρίτερα.

Ο κ. Νικολακάκος, έχει περάσει   πάνω από 30 χρόνια σαν εργαζόμενος στο Λιγνιτικό Κέντρο. Έχει ιερή υποχρέωση στους εργαζόμενους και στον τόπο. Δεν έχει την επιλογή της αδράνειας και της σιωπής. Η ΣΙΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ κ. Νικολακάκο. Πρέπει τώρα που τα πράγματα ηρεμούν και με την ψυχραιμία των ημερών να πάρει ο Γενικός πρωτοβουλίες.  Πρωτοβουλίες τέτοιες που να δώσουν ξανά την ελπίδα στους εργαζόμενους. Και να μας αποδείξει ότι δεν παίζει κανένα παιχνίδι εις βάρος του Λ.Κ.Μ. Δικιά μας εκτίμηση και βεβαιότητα όλων των εργαζομένων είναι ότι η διεύθυνση του λιγνιτικού κέντρου δεν μπορεί να το πάει το καράβι. Πολλά στελέχη θα ήθελαν να μιλήσουν και να αντισταθούν αλλά επιλέγουν να αντισταθούν σε διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στο Ορυχείο αλλά επιλέγουν το ρόλο του μουγκοθόδωρου. Γι’  αυτούς θα επανέλθουμε μια άλλη φορά.

Για μας τους Χειριστές όσο αυτοί θα παραμένουν εδώ, τα μηχανήματα του Ορυχείου θα δουλεύουν με μαύρες σημαίες σε ένδειξη πένθους, για το θάνατο τον οποίο επέρχεται στα ορυχεία της Μεγαλόπολης. Την εικόνα αυτή θα την δείξουμε σε όλη την Ελλάδα βγάζοντας στο φως της δημοσιότητας και τα ονόματα των ενόχων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γενικό Δ/ντή Ορυχείων κ. Νικολακάκο
                              Τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΑΣ ΕΥΑΓ.                 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΡΕΠΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΕ *********


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr