«Ποδηλατώντας στην Ιστορία»





O Δήμος Μεγαλόπολης και ο πολιτιστικός Σύλλογος Σκορτσινού διοργανώνουν το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία»
Το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία» είναι μία ποδηλατική βόλτα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου του 2011 σε χωριά και ιστορικά μέρη της Αρκαδίας. Το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία» είναι μία ποδηλατική διαδρομή με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.
Στόχος του είναι να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές του τόπου, την ιστορικότητά του, τη φιλοξενία των κατοίκων και την παράδοσή τους. Να δώσει επίσης αφορμή για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και ευκαιρίες στους κατοίκους και ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την αποκέντρωση!
 Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές:

    Η μεγάλη διαδρομή, απόστασης 22.8 χλμ, θα είναι: Πηγές Ευρώτα –Πετρίνα- Σουλάρι-Βουτσαρά- Σκορτσινός –Πηγές Ευρώτα
    Η μική διαδρομή, απόστασης 4 χλμ για τους μικρούς μας φίλους, θα είναι: Πηγές Ευρώτα – Σκορτσινός –Πηγές Ευρώτα

Ώρα εκκίνησης 11.00 πμ
Στις 12/6, στις 10.00 π.μ.. θα αναχωρήσει λεωφορείο από την κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης που θα μεταφέρει τους ποδηλάτες μαζί με τα ποδήλατά τους στις Πηγές του Ευρώτα.
Το Σάββατο 11/6/2011 στις 11:00 π.μ. ελάτε με τα ποδήλατά σας στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης για να ενημερωθείτε για την ασφάλεια των μετακινήσεών σας με το ποδήλατο και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος!

Το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία» είναι μία ποδηλατική βόλτα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου του 2011 σε χωριά και ιστορικά μέρη της Αρκαδίας. Το «Ποδηλατώντας στην Ιστορία» είναι μία ποδηλατική διαδρομή με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Στόχος του είναι να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές του τόπου, την ιστορικότητά του, τη φιλοξενία των κατοίκων και την παράδοσή τους. Να δώσει επίσης αφορμή για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και ευκαιρίες στους κατοίκους και ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την αποκέντρωση!

Η βόλτα μας θα ξεκινήσει από την ειδυλλιακή τοποθεσία των Πηγών του Ευρώτα. Ένα μέρος με πυκνή βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Εκεί λέγεται ότι πέρασε τα νεανικά της χρόνια η Ωραία Ελένη.

Φεύγοντας από τις Πηγές, αφήνουμε πίσω μας το ιστορικό Κάστρο του Χελμού που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρχαιότητα, με κατεύθυνση την Πετρίνα. Στο δρόμο μπορούμε να δούμε τη μονή της Παναγίας Αμπελακίου, σκαρφαλωμένη στα βράχια. Εκεί βρίσκεται και η εικόνα που δημιούργησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Η διαδρομή θα περάσει από την Πετρίνα με κατεύθυνση το Σουλάρι. Αφού διασχίσουμε το χωριό αυτό με τις δύο πηγές, αναχωρούμε με κατεύθυνση το χωριό Βουτσαράς. Το χωριό αυτό οφείλει το όνομά του στον φεουδάρχη του Μεσαίωνα, τον γενναίο Λάκωνα Βουτσαρά ή Δοξαπατρή, υπερασπιστή του κάστρου Αράκλοβου κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας.

Το τελευταίο χωριό απ’ όπου θα περάσουμε είναι το χωριό Σκορτσινός. Η ιστορία του χωριού φαίνεται ότι ξεκινάει από την αρχαιότητα. Υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι στη συγκεκριμένη θέση υπήρχε το οικιστικό κέντρο της Βελεμίνας από τον 11ο αιώνα μ.Χ.. Από εκεί η βόλτα μας θα τερματίσει στις Πηγές του Ευρώτα από όπου και ξεκίνησε.

Εκεί θα περιμένει τους ποδηλάτες ένα μικρό πάρτυ με φαγητό και μουσική! 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στους οργανωτές! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ευγενικούς κατοίκους & στο γραφικό καφενείο της Πετρίνας, που μας κάλυψαν από την βροχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr