ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΝΑΙΩΝ


 Από τον Σύλλογο Συρναίων ¨Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ¨ η παρακάτω ανακοίνωση...

Ξεκίνησε η λειτουργία της Τράπεζας Αίματος του χωριού μας.
Αφορά ΌΛΟΥΣ τους Συρναίους και όχι μόνο όσους έχουν επαφή με τον Σύλλογο.
 Οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να δίνουν αίμα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" της Αθήνας, όπου είναι και το νοσοκομείο που είναι η έδρα της Τράπεζας, αλλά και στο νοσοκομείο της Τρίπολης.
Και στις δύο περιπτώσεις, για όφελος των ιδίων των αιμοδοτών, να ενημερώνουν το σύλλογο για την πραγματοποιηθείσα αιμοδοσία με τους παρακάτω τρόπους:

 α) 6977-400538 (πρόεδρος Δημήτρης Ι. Σιέμπος) και 6937-394241 (αντιπρόεδρος Βασίλης Π. Σιέμπος), διαχειριστής και αναπληρωτής διαχειριστής της Τράπεζας αντίστοιχα,
β) σε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ.,
γ) ssyrnas@syrna.gr.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε τον ολοκληρωμένο Κανονισμό της Τράπεζας Αίματος
                  
 
                                  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
                           ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΡΝΑΙΩΝ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
                                                    ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Άρθρο 1. Ιδρύεται Τράπεζα Αίματος από τον Σύλλογο Συρναίων "Ο Ευαγγελισμός", του Νομού Αρκαδίας.

Άρθρο 2. Σκοποί της Τράπεζας Αίματος είναι: α) Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών της, και όλων των συγχωριανών. β) Η παροχή βοήθειας και η συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών και των συγχωριανών, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης από την Τράπεζα. γ) Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στα μέλη του συλλόγου και σε όλους τους Συρναίους.

Άρθρο 3. Τα μέλη της Τράπεζας Αίματος διακρίνονται σε τακτικά και μη τακτικά. Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν όλοι όσοι κατάγονται από την Σύρνα Αρκαδίας είτε είναι είτε δεν είναι μέλη του Συλλόγου Συρναίων "Ο Ευαγγελισμός". Μη τακτικά μέλη ονομάζονται ΌΛΟΙ όσοι κατάγονται από την Σύρνα Αρκαδίας και δεν είναι εθελοντές αιμοδότες.

Άρθρο 4. Δικαιώματα και υποχρεώσεις: Κάθε τακτικό μέλος της Τράπεζας Αίματος μπορεί να ζητήσει αίμα για δικές του ανάγκες ή για συγγενείς Α΄ βαθμού (παιδιά, γονείς, συζύγους,). Τα μη τακτικά μέλη της Τράπεζας εξυπηρετούνται εφόσον υπάρχει απόθεμα αίματος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κάθε μη τακτικό μέλος της Τράπεζας που εξυπηρετήθηκε αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιστρέφει την ποσότητα αίματος που πήρε μέσα σε χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών. Κάθε τακτικό μέλος πρέπει να συμμετέχει στις αιμοδοσίες που οργανώνει ο Σύλλογος ή μεμονωμένα τουλάχιστον μία (1) φορά το χρόνο. Κάθε μέλος είναι υποχρεωμένο να συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος που ευνοεί την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Άρθρο 5. Η Τράπεζα Αίματος λειτουργεί σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α "Ευαγγελισμός", που τηρεί αρχείο αιμοδοτών και παρακολουθεί τα υπάρχοντα αποθέματα και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μελών της. Την ευθύνη της αιμοδοσίας για τους όρους και τις συνθήκες υγιεινής έχει το Νοσοκομείο. Κάθε αιμοδότης δύναται να δίνει αίμα στο παραπάνω νοσοκομείο και στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης αναφέροντας ότι, προορίζεται για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Συρναίων "Ο Ευαγγελισμός".

Άρθρο 6. Διοίκηση: Την ευθύνη για την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού έχει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συρναίων "Ο Ευαγγελισμός". Με απόφαση του Δ.Σ. υπεύθυνοι διαχειριστές της Τράπεζας Αίματος ορίζονται ο Δημήτρης Ι. Σιέμπος, με αναπληρωτή τον Βασίλη Π. Σιέμπο.

Άρθρο 7. Σε περίπτωση διάλυσης της Τράπεζας το υπάρχον απόθεμα περιέρχεται στο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr