ΠΑΡΟΧΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΕΩΝ 680.000 ΕΥΡΩ !


Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης ένα θέμα το οποίο αφορούσε την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δήμο.

Συγκεκριμένα οι οφειλές ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 680.000 ευρώ περίπου και αφορούν  τέλη λατομείων από συγκεκριμένη επιχείρηση για τα έτη 2006 εώς και το 2010.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει και άλλες φορές  την  καταβολή του ποσού σε δόσεις αλλά επιχείρηση έχει ζητήσει να της γίνει διευκόλυνση με περισσότερες δόσεις λόγω κυρίως της κρίσης και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις επιχειρήσεις γενικότερα.

Τελικά η απόφαση που πάρθηκε είναι να υπάρξει νομική συμβουλή για το πως θα πρέπει να γίνει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών , μια απόφαση που πάρθηκε από όλους τους συμβούλους εκτός από 2 της παράταξης του κ.Μπούρα.

Ένα θέμα όμως που έχει δημιουργηθεί , είναι κατά πόσο είναι νόμιμη αυτή η απόφαση και μάλιστα υπήρχαν κάποιες σχετικές παρεμβάσεις στην συζήτηση του θέματος που - δεν ξέρω για ποιόν λόγο - δεν έχουν συμπεριληφθεί στα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν στην Διαύγεια. Συγκεκριμένα υπήρχε παρέμβαση ενός υπαλλήλου της Ταμειακής υπηρεσίας του δήμου , ο οποίος απευθυνόμενος στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μανιάτη του είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στην συζήτηση του θέματος. Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στην Αίθουσα αλλά τελικά το θέμα έληξε.

Συνέχεια στο θέμα δόθηκε την επόμενη ημέρα στην συνέχιση του Συμβουλίου λίγο πριν αρχίσει αλλά και πάλι δεν καταλάβαμε οι παρευρισκόμενοι ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου το πρόβλημα που υπάρχει με την σχετική απόφαση είναι ότι πιθανόν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Μανιάτης να έχει κώλυμα λόγω επαγγελματικής σχέσης που έχει με την εταιρία και να μην έπρεπε να συμμετέχει στην συζήτηση.
Η απόφαση βέβαια δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια και αν τελικά ισχύει το θέμα του κωλύματος το σίγουρο είναι ότι η απόφαση πρέπει να ακυρωθεί και ενδεχομένως να υπάρξουν και συγκεκριμένες κυρώσεις στον δημοτικό σύμβουλο όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Εγώ απλά επισημαίνω ότι για ακόμη μια φορά έχουμε την δημοσίευση των πρακτικών και της απόφασης στην Διαύγεια με πολλές ελλείψεις και πολλά κενά σε όσα έχουν ειπωθεί με΄σα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι επιβεβλημένο κύριε πρόεδρε του Δ.Σ. να μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για όλα όσα λέγονται επίσημα μέσα στο Συμβούλιο και να μην κάνετε περικοπές σε αυτά που βγαίνουν στην Διαύγεια.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την απόφαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr