ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ - Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.


Εξελίξεις είχαμε σήμερα στο θέμα που έχει προκύψει με τις κατασχέσεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου.
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος μαζί με τον Επιχειρηματία που λειτουργεί το κέντρο φέτος έκαναν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της κατάσχεσης που είχε γίνει την προηγούμενη Δευτέρα.
Τα ασφαλιστικά μέτρα έγιναν εναντίον του ιδιώτη που έκανε την κατάσχεση και εναντίον της εταιρίας ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ Α.Ε.Τ.Ε. , η οποία χρωστάει τα χρήματα . Από την πλευρά της εταιρίας ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ Α.Ε.Τ.Ε.δεν εμφανίστηκε κανένας εκπρόσωπος.

Η διαδικασία κράτησε πολύ ώρα και αφού οι δικηγόροι των 2 πλευρών κατάθεσαν τα επιχειρήματα τους  αποφασίστηκε η εκδίκαση να γίνει στις 1 Μαρτίου του 2013.
Μέχρι τότε όμως θα έπρεπε να παραμείνει κλειστό το χιονοδρομικό αφού - παρά τις διαβεβαιώσεις του Ε.Ο.Σ. και του Δήμου - δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό σωστά με το χιονοστρωτήρα, τα χιονοσκούτερ που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια και με έναν αναβατήρα κατασχεμένα.

Ακόμα και αν νοικιαστεί χιονοστρωτήρας και χιονοσκούτερ το κέντρο χρειάζεται απαραίτητα τον αναβατήρα για να λειτουργήσει αλλιώς πρέπει οι χιονοδρόμοι θα ανεβαίνουν στον πάνω αναβατήρα με τα πόδια!!! Δήλαδή όπως είχε η κατάσταση μπορούσε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό θα έπρεπε οι σκιέρ να ανηφορίζουν με τα πόδια μια απόσταση 150 μέτρων από το baby lift , μέχρι τον πάνω αναβατήρα τον Αετό.

Έτσι κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των δικηγόρων και προκειμένου να βρεθεί σωστή λύση για την λειτουργία του χιονοδρομικού  ο ιδιώτης - που ουσιαστικά είναι μεσεγγυούχος - που έχει κάνει τις κατασχέσεις αποφάσισε στην βάση της καλής πίστης να επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν τα κατασχεμένα μηχανήματα από την διεύθυνση του κέντρου μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στις 1 Μαρτίου.
Απαίτησε μόνο να γίνει ένα χαρτί το οποίο θα υπογράψουν ο ΕΟΣ και η διεύθυνση του κέντρου με το οποίο θα αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καλή κατάσταση των μηχανημάτων και για όποια βλάβη προκύψει.

Ο επιχειρηματίας που λειτουργεί το κέντρο προς στιγμήν αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο , λέγοντας πως έχει ήδη πληρώσει κάποιες ζημιές και άφησε και αυτός υπονοούμενα για την τελευταία βλάβη που έπαθε ο χιονοστρωτήρας. Σας υπενθυμίζω ότι παρόμοια υπονοούμενα είχε αφήσει και ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. στο δημοτικό συμβούλιο. Στο σημείο αυτό υπήρχε αντίδραση του ιδιώτη ο οποίος προκάλεσε τον διευθυντή του κέντρου και όλους όσους αναπαράγουν αυτές τις καταγγελίες , ότι έχει στα χέρια του χαρτιά τα οποία βεβαιώνουν ότι η βλάβη που είχε το μηχάνημα είναι παλιά και δεν έγινε εκείνη την μέρα.!!

Τελικά ο διευθυντής του κέντρου πείστηκε να υπογράψει το έγγραφο και έτσι σήμερα το απόγευμα θα παραδοθούν τα μηχανήματα προς χρήση και αναμένουμε την λειτουργία του χιονοδρομικού όπως και πριν .

Αυτό θα γίνει μέχρι τις 1 Μαρτίου που θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και από εκεί και πέρα θα έχουμε νέα δεδομένα!

Ενημέρωση 20.00
Αργά το απόγευμα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση από τον ΕΟΣ Τρίπολης.

Ανακοίνωση του ΕΟΣ για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού και για την αναβολή εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων

"Μετά  την αιφνιδιαστική, παράνομη, καταχρηστική και άκυρη κατάσχεση πραγμάτων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, ο ΕΟΣ Τρίπολης προέβη άμεσα στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Κατατέθηκε αίτηση προσωρινής διαταγής κατά του κατασχετηρίου που ορίστηκε να συζητηθεί την Παρασκευή 8/2/2013 στο Πρωτοδικείο Τρίπολης και παράλληλα κατατέθηκε αίτηση για προσωρινά μέτρα που ορίστηκε να συζητηθούν την Παρασκευή 1/3/2012.

Κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής σήμερα Παρασκευή 8/2/2013 ο κατασχέτης κ. Γεώργιος Πετρόπουλος του Ιωάννη, ζήτησε την αναβολή της γιατί "δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί ο συνήγορος του" και συμφώνησε να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του μέχρι την έκδοση της απόφασης για προσωρινά μέτρα και παρέδωσε τα κατασχεμένα στη διάθεση του συλλόγου μέχρι τότε ελεύθερα να τα χρησιμοποιεί.
Κατόπιν αυτού ανακοινώνεται ότι από αύριο Σάββατο 9/2/2013 το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου θα λειτουργεί  κανονικά.
Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης επιφυλάσσεται παντός άλλου νόμιμου δικαιώματός του και αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr