ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ !


Ένα έργο που εντάχθηκε το 2004 στη σύμβαση παραχώρησης, παρά τις ενστάσεις που υπήρχαν από κάποιους, μετά από παρεμβάσεις Τατούλη- Λαμπρόπουλου κατά κύριο λόγο στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, μετά την κατάρρευση του τμήματος το 2003.

Παρά το συννεφιασμένο καιρό και την κρύα μέρα, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση περίσσεψαν σήμερα λίγο μετά τις 10:00 στη διάρκεια της παράδοσης του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας. Μία διάχυτη χαρά αφού ένα μικρό τμήμα μόλις 11,5 χιλιομέτρων δρόμου βοηθά την Καλαμάτα να γίνει "προάστιο της Αθήνας".

Τη χαρά του εξέφρασε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που μαζί με τον υφυπουργό Σταύρο Καλογιάννη παρέδωσαν το τμήμα προς χρήση  στους Μεσσήνιους και σε όλους τους Πελοποννησίους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του πως πραγματικά το έργο καθυστέρησε αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μικρύνει την χαρά αλλά και την αισιοδοξία ότι γενικότερα η επανεκκίνηση όλων των οδικών έργων θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Μέχρι την Τσακώνα η Ολυμπία Οδός... το επιβάλλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση

Από τη δική του πλευρά ο υφυπουργός κ. Καλογιάννης ερωτώμενος και για την Ολυμπία οδό ανέφερε πως το έργο θα θεωρηθεί περαιωμένο μόνο όταν ολοκληρωθεί το φυσικό του αντικείμενο και σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Αυτό σημαίνει ότι έστω και καθυστερημένα η Ολυμπία Οδός θα φτάσει μέχρι την Τσακώνα.

Ιδιαίτερη χαρά και για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο οποίος τόνισε πως σιγά- σιγά ολοκληρώνεται ο δρόμος και το σύνολό του αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2013, ενώ υπενθύμισε τις πιέσεις που είχαν ασκήσει από κοινού το 2004 ο ίδιος ως υπουργός πολιτισμού και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας στον τότε υπουργό Γιώργο Σουφλιά για ένταξη του έργου στη σύμβαση παραχώρησης. Επίσης ο κ. Τατούλης ανέφερε και τις εξελίξεις που υπάρχουν για τον ανατολικό άξονα της Πελοποννήσου τονίζοντας πως "όλες οι μελέτες το πρώτο τετράμηνο του 2013 θα είναι στον αέρα ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για την επόμενη προγραμματική περίοδο και το έργο να ενταχθεί σε αυτήν".

Δηλώσεις για το δρόμο και την σπουδαιότητά του (εκτός από τον υπουργό, τον υφυπουργό, τον περιφερειάρχη) έκαναν οι δήμαρχοι Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης,(ζήτησε να γίνουν κάποιοι κόμβοι ακόμα) Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας,(ζήτησε να γίνει ο περιφερειακός) οι Βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος(υπενθύμισε την αναφορά που έχει κάνει στον Άρειο Πάγο για την καταστροφή του δρόμου το 2003 και σημείωσε ότι περιμένει να αποδοθούν ευθύνες) και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας που ήταν παρών και έθεσε και το θέμα της συνδετήριας οδού με τη Μεγαλόπολη στον υπουργό κ. Χατζηδάκη, έργο που αναμένεται να προχωρήσει, αφού το πρόβλημα έγκειται στις απαλλοτριώσεις.

Δείτε παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις και βίντεο με τη διαδρομή
Ελένη Τράκα από το ArcadiaPortal


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr