ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΥΖΗΤΑΓΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ !!


Στις 7 Δεκεμβρίου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης και μεταξύ άλλων συζήτησε και ένα θέμα που αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης. 


Συγκεκριμένα η εταιρία που έχει αναλάβει την λειτουργία των εγκαταστάσεων ( και που είναι η ίδια που τις κατασκεύασε) ζητάει από 3μηνη παράταση στην ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ των εγκαταστάσεων , βασιζόμενη σε ένα κομμάτι της σύμβασης που αναφέρει ότι 


«Αν η ημερομηνία έναρξης της συμβατικής προθεσμίας
παροχής υπηρεσιών μετατεθεί χωρίς ευθύνη του Αναδόχου και χωρίς να αναφέρεται στη διακήρυξη
και στα τεύχη του διαγωνισμού, ο Ανάδοχος δικαιούται αντίστοιχη παράταση προθεσμίας»

Μάλιστα όπως θα διαβάσετε και στα πρακτικά παρακάτω ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης εμφανίζεται στην εισήγησή του να προτείνει να χορηγηθεί η παράταση αυτή και αμέσως παρακάτω στο κλείσιμο του ζητάει την αναβολή συζήτησης του θέματος λόγω των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί.

Ενδεχομένως να έχει γίνει κάποια λάθος διατύπωση στα πρακτικά , ίσως ο κ Δήμαρχος να διάβαζε απλά την πρόταση των  τεχνικών υπηρεσιών.

Όπως και να είναι προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα.
Γιατί ζητείται παράταση της έναρξης λειτουργίας λόγω των ζημιών , αφού οι ζημιές εμφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έχει γίνει 9 ολόκληρους μήνες πριν τον Ιανουάριο!!!

Ποιός τελικά έχει κάνει την εισήγηση που διάβαζε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί η παράταση?

Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος και να περιμένουν τα πορίσματα? Αφού είναι ολοφάνερο ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος και μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος ( σε προηγούμενο συμβούλιο) κατά την λειτουργία του συστήματος οι μετρήσεις έδειξαν ότι δεν έχουν επιτευχθεί τα επιθυμητά αποτελέσματα, μάλιστα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αρνούνται να πληρώσουν τον Ανάδοχο !!!!

Δηλαδή η Περιφέρεια δεν πληρώνει γιατί  κρίνει ότι δεν λειτουργεί σωστά , έχουμε τις ζημιές στις δεξαμενές 9 μήνες μετά την έναρξη και από την άλλη ψάχνουμε να δώσουμε και παράταση !!!

Βέβαια όπως και σε πολλά άλλα θέματα που έχουν μπει,  απαντήσεις δεν θα δοθούν... για την ακρίβεια δεν έχει δοθεί ποτέ .. καμία απολύτως απάντηση από τον Δήμο σε πολύ σημαντικά ερωτήματα που έχουν βγει σε πολλά Μ.Μ.Ε. και εδώ στο Καφενείο..

Έτσι έχει επιλέξει να βγάλει την θητεία του ο Δήμαρχος , απομονωμένος από τους εκλεκτούς συμβούλους του, επιλέγει αυτός σε " φιλικά μέσα"  να μιλάει   η πηγαίνει στο ¨ασφαλές περιβάλλον¨ της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και καταδικάζει με πύρινη γλώσσα όλους όσους τολμήσουν να κάνουν κριτική και να βάζουν ερωτήματα!!!.

Εκεί ο κύριος Δήμαρχος νιώθει άνετα ( γιατί δεν έχει αντίλογο) και δίνει τις απαντήσεις οι οποίες ποτέ δεν κυκλοφορούν προς τα έξω...απλά μένουν στα στεγανά!!!!

 Διαβάστε και τα σχετικά πρακτικά...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr