ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!


Στην πρόσληψη 2 Δασοφυλάκων ( Υ.Ε. 16) με 2μηνη σύμβαση εργασίας , προχωράει ο Δήμος Μεγαλόπολης.

Όπως αναφέρεται και στην σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
¨ Για την κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών προστασίας των δασικών εκτάσεων από τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αυξημένων αναγκών του Δήμου που επιφέρει η θερινή περίοδος κρίνεται επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης δύο (2) ατόμων ΥΕ16 Δασοφυλάκων¨

Η θερινή όμως περίοδος έχει φτάσει στο τέλος της αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Δήμο να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Διαδικασίες που αποφασίστηκαν στις 25 Ιουνίου με την 340 απόφαση Δ.Σ. αλλά τροποποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη Ιουλίου με την 421 απόφαση και τελικά θα γίνουν πράξη τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε και τις σχετικές εισηγήσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο...

 Από την απόφαση 340 στις 25 Ιουνίου 2012 
 ¨ Για την κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών προστασίας των δασικών εκτάσεων από τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αυξημένων αναγκών που επιφέρει η θερινή περίοδος απαιτείται να γίνει πρόσληψη δύο (2) ατόμων ΔΕ Δασοφυλάκων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών.

Από την απόφαση 421 στις 30 Ιουλίου 2012
¨Με την αριθμ. 340/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η πρόσληψη προσωπικού τριών (3) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης απασχόλησης στο Δήμο Μεγαλόπολης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 4 του ν. 2738/1999 και τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ. 1 του ν. 3584/07, ήτοι:

Α. Την πρόσληψη δύο (2) ατόμων ΔΕ Δασοφυλάκων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών προστασίας των δασικών εκτάσεων από τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά τη θερινή περίοδο.


Για την κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών προστασίας των δασικών εκτάσεων από τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αυξημένων αναγκών του Δήμου που επιφέρει η θερινή περίοδος κρίνεται επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης δύο (2) ατόμων ΥΕ16 Δασοφυλάκων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών και όχι όπως εκ παραδρομής αποφασίστηκε για το σκοπό αυτό δύο (2) ατόμων ΔΕ Δασοφυλάκων, και προς τούτο προτείνεται η λήψη απόφασης τροποποίησης της αριθμ. 340/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον προγραμματισμό της πρόσληψης του εν λόγω προσωπικού.


Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο μηνών για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων πρόσκαιρων εκτάκτων κατεπειγουσών αναγκών κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με σκοπό την πυροπροστασία της περιοχής, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της υγείας των κατοίκων και την εν γένει προστασία του φυσικού μας πλούτου και του ζωικού μας κεφαλαίου.¨


Όπως διαβάζουμε , γίνεται τροποποίηση της κατηγορίας που πρέπει να ανήκουν οι 2 δασοφύλακες παρόλο που η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια έχει εγκρίνει τις 3 θέσεις από τις 25 Ιουλίου 2012!!

Λόγω αυτής της αλλαγής χάθηκε πολύτιμο χρόνος και η θερινή περίοδος πλέον πέρασε, οι φωτιές έκαψαν ότι έκαψαν και τώρα θα έχουμε δασοφύλακες τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη !!!

Δείτε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα....

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 


ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

421 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

340 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

3 σχόλια:

  1. καλησπέρα...επειδή ακούγονται πολλά για την πρόσληψη των δασοφυλάκων τέτοια εποχή(δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α τέτοια) θα ήθελα να πω το εξής. Ας αρχίσουμε από την προκήρυξη των θέσεων. Αναφέρεται πρόσληψη δασοφυλάκων για την πυροπροστασία των περιοχών. Τα καθήκοντα του δασοφύλακα δεν είναι μόνο αυτά. ο δασοφύλακας είναι υπεύθυνος επίσης για:

    1) Η Διαχείριση των Δασών:
    • Παρακολούθηση και έλεγχος υλοτομικών εργασιών.
    • Έλεγχος της διακίνησης και μεταφοράς των Δασικών προϊόντων.
    • Διενέργεια προσημάνσεων και εξελέγξεων Δασικής ξυλείας.
    2) Η Προστασία των Δασών:
    • Από παράνομες εκχερσώσεις και καταλήψεις δασών και δασικών εκτάσεων.
    • Από παράνομη βοσκή.
    • Διενέργεια ελέγχων για παράνομη θήρα.
    • Διενέργεια ελέγχων ρητινοσυλλογής.
    • Διενέργεια ελέγχων για την παραγωγή και διακίνηση χριστουγεννιάτικων δενδρυλλίων.
    • Παρακολούθηση και έλεγχος δασοτεχνικών έργων σε ορεινά ρεύματα και λεκάνες απορροής και έργων οδοποιίας.
    • Δασική προπαγάνδα και παροχή υπηρεσιών οικοτουρισμού σε περιπατητές και οικοτουρίστες.
    Όλα αυτά είναι στις αρμοδιότητες του δασοφύλακα...ποια από αυτά μπορούν να εφαρμοστούν στην περιοχή μας μπορείτε να τα κρίνετε μόνοι σας...Απλά μην έχετε λανθασμένες εντυπώσεις ότι ο δασοφύλακας είναι μόνο για πυροπροστασία.και επίσης αν ήθελαν άτομα μόνο για πυροπραστασία ας μην ανέφεραν καθόλου την λέξη δασοφύλακες στην προκήρυξη.αν προσληφθεί στην θέση αυτή κάποιος που ξέρει τι ακριβώς κάνει ο δασοφύλακας θα τα εφαρμόσει όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω και με το δίκιο του. Δεν θα μπορεί κανείς να του πει το οτιδήποτε....Αυτά ήθελα να πω...Και πάνω από όλα πρώτα μαθαίνουμε τι κάνει η κάθε ειδικότητα και μετά ακολουθούν τα σχόλια και αν χρειάζεται η πρόσληψη των ατόμων αυτών.
    ΚΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε θοδωρή ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, πραγματικά βάζεις πολύ σοβαρά ζητήματα.
    Δεν έγραψα ότι δεν είναι χρειάζεται να γίνει πρόσληψη δασοφύλακα, απλά αναφέρω ότι ο δήμος κάνει τις προσλήψεις μόνο και μόνο για την προστασία από τις φωτιές ( όπως αναφέρεται καθαρά στην εισήγηση του δημάρχου ) και μόνο.
    Επίσης αν στους σκοπούς ήταν όλα όσα αναφέρεις ( και έυχομαι να ήταν) δεν θα έβαζαν τελικά για την θέση κάποιους που να είναι απόφοιτοι δημοτικού σχολείου γιατί καταλαβαίνεις πολύ καλά για να γίνουν όλα όσα αναφέρεις χρειάζεται άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης και άλλη εμπειρία!!
    Κατακρίνω λοιπόν το σκεπτικό τους, τις διαδικασίες τους και το αποτέλεσμα τους το οποίο είναι τραγικό!! Τελικά κατάφεραν να μην κάνουν τίποτα!! Ούτε προστασία από φωτιές να έχουμε , ούτε έναν έμπειρο δασοφύλακα που τόσο πολύ τον έχουμε ανάγκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλά ήθελα να πω αυτά λόγω της ειδικότητας μου και επειδή ξέρω τι ακριβώς κάνει ο δασοφύλακας. Συμφωνώ μαζί σου 100%.Πρέπει να προσληφθούν άτομα που να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν... Δεν ξέρω καν τα άτομα που προσλήφθηκαν για δασοφύλακες και ούτε έχω κάτι μαζί τους αλλά αμφιβάλλω πολύ αν ξέρουν καν τι πάει να πει ο όρος δασοπροστασία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr