Η ταινία «ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ Α.Ε.» στο θερινό κινηματογράφο Μεγαλόπολης


Δευτέρα 23 Ιουλίου, 9.00μ.μ. Θα προβληθεί η ταινία:
«ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ Α.Ε.» του Αντώνη Κόκκινου
στον θερινό κινηματογράφο του Δήμου Μεγαλόπολης.



Σύγχρονη Ελληνική κωμωδία από το 2000 του Αντώνη Κόκκινου, που αγγίζει θέματα προς κοινό προβληματισμό, όπως η αξία και η δικαιοδοσία των απορριμάτων, επινοητικότητα για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων (σκουπίδια, ανεργία) και χαλάρωση της οικογενειακής συνοχής λόγω εργασιακού φορτίου.
 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ:
 
Ο Οδυσσέας Χιτώνας είναι μια κλασσική περίπτωση επιστήμονα, που ζει στον κόσμο του, παραμελεί τη γυναίκα του και την κόρη του και η 'αφέλειά' του τον οδηγεί μέχρι τη φυλακή. Εκεί γνωρίζει το Νώντα, έναν αντικέρ απο τα Λιόσια και τον Χλωρίδη, έναν ρωσοπόντιο αστροφυσικό που πουλάει λαθραία πούρα έξω απο το Χρηματιστήριο. Όταν βγαίνουν απο τη φυλακή, γίνονται ιδρυτικά μέλη της εταιρείας ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ ΑΕ, η οποία αξιοποιεί ένα ιδιόμορφο σύστημα ανακύκλωσης σκουπιδιών. Ξαφνικά τα σκουπίδια αποκτούν οικονομική αξία, γεγονός που προκαλεί μεγάλες κοινωνικές, οικονομικές και νομικές συγκρούσεις με ζητούμενο το σε ποιόν ανήκουν τα σκουπίδια. Κολωνάκι, χωματερή, στελέχη εταιρειών, άστεγοι, όλοι σε ένα ιδιόμορφο 'κυνήγι θησαυρού'. Μια σύγχρονη σάτιρα με χιούμορ και αισιοδοξία.


Γενικές Πληροφορίες Ταινίας:
Πάμπτωχοι Α.Ε.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Κόκκινος

Σενάριο: Γιώργος Κοτανίδης

Hθοποιοί: Γιάννης Μπέζος, Ρένια Λουιζίδου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιώργος Κοτανίδης, Δημήτρης Καμπερίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr