Θ’ αλλάξει όψη η Μεσσηνία από τα έργα που γίνονται και θα γίνουν, ισχυρίστηκε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα μετά την επίσκεψή του σε έργα που εκτελούνται, αλλά και τις συναντήσεις που είχε με κατοίκους της Φαλάνθης και του Χωματερού, χωριά που γειτνιάζουν με την επένδυση του λιγνιτωρυχείου. Και, όπως τόνισε με έμφαση, η πίσω σε υποδομές Μεσσηνία, θα γίνει το πρότυπο ανάπτυξης και η οικονομική ατμομηχανή όλης της Πελοποννήσου.
Στην αρχή αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στους οδικούς κόμβους Τζάνε- Καλαμάκι, για τα έργα στην Κορώνη, λιμενοβραχίονα, είσοδο στην πόλη, για την κατασκευή πρότυπου σχολικού κτηρίου (προεκλογική υπόσχεσή του), βιολογικό καθαρισμό και βελτίωση του γηπέδου. Ενώ αναφέρθηκε και στην σχεδιαζόμενη κατασκευή οδικού δικτύου στα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου και τον δρόμο Μηλιά- Παναγιά Γιάτρισσα.
Στην αρχή αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στους οδικούς κόμβους Τζάνε- Καλαμάκι, για τα έργα στην Κορώνη, λιμενοβραχίονα, είσοδο στην πόλη, για την κατασκευή πρότυπου σχολικού κτηρίου (προεκλογική υπόσχεσή του), βιολογικό καθαρισμό και βελτίωση του γηπέδου. Ενώ αναφέρθηκε και στην σχεδιαζόμενη κατασκευή οδικού δικτύου στα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου και τον δρόμο Μηλιά- Παναγιά Γιάτρισσα.
Μίλησε και για την πραγματικότητα που έρχεται να γίνει η Πελοπόννησος ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις για το θέμα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας, την λειτουργία λιγνιτωρυχείου στα χωριά Φαλάνθη και Χωματερό, στην Δημοτική Ενότητα Κορώνης. Είπε ότι συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και είχε μαζί τους μία συζήτηση εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Συμπέρανε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι ή είναι ενημερωμένοι μονόπλευρα.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είπε δεν υπάρχει επένδυση που απορρίπτεται εκ των προτέρων. Αλλά για το θέμα του λιγνιτωρυχείου, είπε, η Περιφέρεια αποφαίνεται για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η απόφαση για την λειτουργία του είναι υπόθεση της πολιτικής εξουσίας. Από εκεί και πέρα άστραψε και βρόντησε. Είναι κρίμα είπε η χώρα μας να εισάγει λιγνίτη από τα Σκόπια και την Τουρκία. Χωρίς να κατονομάζει αναφέρθηκε σε ανεύθυνο έντυπο και ανεύθυνο δημοσιογράφο, που έγραψε ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά για τα έργα που εξαγγέλλονται.
Μίλησε για λιγνιτωρυχείο που λειτουργούσε δίπλα στην Κυπαρισσία χωρίς άδεια και με την κάλυψη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, χωρίς διαμαρτυρία των κατοίκων.
Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο μακαρίτης καπεταν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος μέχρι να ολοκληρωθεί η ΠΟΤΑ. Στηλίτευσε το καθεστώς ανυπαρξίας λατομικής ζώνης, με αποτέλεσμα να λειτουργούν λατομεία κατά βούληση και χωρίς αποκατάσταση, μετά την παύση λειτουργίας του.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, που ήταν υποστηρικτής της απόληψης λιγνίτη από την περιοχή και σήμερα αντιδρά. Προφανώς υπονοούσε τον Δημήτρη Μανιατάκη που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και σήμερα είναι πρόεδρος του «Μανιατάκειου Ιδρύματος».
Για την ανοικτή επιστολή του μητροπολίτη Μεσσηνίας είπε ότι πάντα υποστήριζε ότι οι ιεράρχες πρέπει να ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά και οι πολιτικοί με τα πολιτικά και να μην εμπλέκεται σε μικροκομματικά παιχνίδια.
Ενώ για την άκομψη ανάμειξη του ονόματος του πρωθυπουργού αποκάλυψε ότι πριν από μήνες είχε αποστείλει επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά και του ζητούσε να εκφράσει την θέση του για το λιγνιτωρυχείου, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Όπως είπε, στην πολιτική η μη απάντηση εκλαμβάνεται σαν θετική θέση. Στην περίπτωση αυτή υπενθυμίζεται ότι πολλές φορές τα τοπικά όργανα και οι βουλευτές της ΝΔ του νομού έχουν εκφράσει αρνητική θέση.
Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Πύλου- Νέστορος και Μεσσήνης, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια δεν αποφασίζει και συμπλήρωσε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας δεν πρέπει να απορρίπτεται καμιά επένδυση.
Θ.Κ-Εφημερίδα Φωνή και από τον Μεγαλόπολη FM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.