Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ!



Αμφίβολο είναι αν θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ τον μήνα Νοέμβριο, αφού το ταμείο , το ΤΑΥΤΕΚΩ, αδυνατεί να καταβάλει συντάξεις λόγω άδειων ταμείων.

Η ομοσπονδία συνταξιούχων ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ προσπάθησαν να πιέσουν και να διαπιστώσουν τι δεν πάει καλά, ωστόσο λύση ακόμη δεν έχει βρεθεί αφού και ο πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ κατά την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι συνδικαλιστές στο γραφείο του, δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.

 Το πρόβλημα είναι ότι η Κυβέρνηση δεν τηρεί τον νόμο σε ότι αφορά την καταβολή του πάγιου πόρου , έναντι της περιουσίας των εργαζομένων, όπως έχει υποχρέωση από τους νόμους που η ίδια έχει φτιάξει.Έτσι για να δοθούν κανονικά οι συντάξεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου λείπουν 92 εκατομμύρια ευρώ!

Δεν πάει άλλο, η υπομονή μας έχει τερματίσει, το σχοινί δεν έχει τεντώσει αλλά έχει κοπεί. Υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή της βασικής σύνταξης, υπάρχει πρόβλημα με το εφάπαξ, υπάρχει πρόβλημα με το φάρμακο, με τις εξετάσεις, γενικώς ότι έχει σχέση με το νέο συνταξιούχο και τον εργαζόμενο είναι αβέβαιο για το πότε και πως θα πληρωθούμε !
 
Ωστόσο πολλοί  συνταξιούχοι της ΔΕΗ, ωφελούνται από τη διάταξη που τροποποιήθηκε με το πολυνομοσχέδιο, η οποία προβλέπει μείωση κατά 20% της μικτής κύριας σύνταξης άνω των 1000 ευρώ για όσους είναι κάτω των 55 ετών με βαρέα και ανθυγιεινά. Η αρχική πρόβλεψη ήταν η μείωση αυτή να είναι κατά 40%.

Η ανησυχία ωστόσο των συνταξιούχων για το τι θα γίνει από τον ερχόμενο μήνα είναι μεγάλη. Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει,  γιατί τα προβλήματα είναι πολλά σε πολλούς τομείς των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Είναι αβέβαιο για το πότε θα πληρωθεί ο συνταξιούχος για να πάρει το φάρμακό του !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr