ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟ - ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ !!


Σε δηλώσεις που έκανε στο Καλημέρα Αρκαδία ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας , αναφέρθηκε στην κατασκευή της Συνδετήριας Οδού της Μεγαλόπολης με την νέα εθνική οδό.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης για ακόμη μια φορά επιλέγει να μιλήσει για θέματα της πόλης μακριά από αυτή και αποφεύγει να συζητήσει το θέμα στην Μεγαλόπολη. Αποφεύγει να ενημερώσει τους δημότες του για όλο το παρασκήνιο που υπάρχει. Επιλέγει να συνομιλεί με όσους ενδεχομένως να μην έχουν πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τον δρόμο και δεν θα του κάνουν δύσκολες ερωτήσεις. Σίγουρα τα παιδιά από το Καλημέρα Αρκαδία έκαναν πολύ καλά που του έβαλαν τα ερωτήματα τους , υπάρχουν όμως πολλά ακόμα πράγματα που κινούνται στο παρασκήνιο και δεν τα γνώριζαν . Έτσι για ακόμη μια φορά δηλώνει ότι για όλες τις καθυστερήσεις φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν!

Ξεχνάει όμως ο δήμαρχος μας ότι κάθεται στην καρέκλα εδώ 6 χρόνια. Ξεχνάει ότι του έχει ζητηθεί επειγόντως από το Υπουργείο εδώ και 16 μήνες να αλλάξει το Ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης για να ενωθεί ο δρόμος εκεί που ο ίδιος επέλεξε αλλά ακόμα τίποτα!

Ξεχνάει ότι έκανε 8 μήνες να περάσει από την οικονομική επιτροπή η απόφαση του Δ.Σ. για μελέτη αν θα έχουμε κόμβο η φανάρια!

Ξεχνάει ότι ο ίδιος είναι που συνομιλούσε επί μήνες με ιδιώτες και μηχανικούς για να γίνει αλλαγή της χάραξης και τελικά έχουμε την καθυστέρηση 3 χρόνων και τα μεγάλα δικαστικά προβλήματα.

Ξεχνάει να αναφέρει επίσης και το πιο σημαντικό, ότι υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα για την επιλογή που έχει κάνει και δεν φτάνει μόνο το δικαστήριο καθορισμού τιμών.

Ξεχνάει ότι συμπολίτες μας από τα Περιβόλια διαμαρτύρονται και έχουν κάνει προσφυγές γιατί δεν μπορούν να περάσουν να πάνε στα χωράφια τους!

Ξεχνάει ότι η τροποποίηση της Μ.Π.Ε. που έκανε το Υπουργείο και είναι ακόμα σε ισχύ , αναφέρει σαφέστατα κυκλικό κόμβο , ενώ αυτός παρασκηνιακά καθυστερεί τόσο καιρό για να την  μετατρέψει σε φανάρια , ελπίζοντας να μην υπάρχουν αντιδράσεις!!

 Ξεχνάει τέλος ότι ο ίδιος έχει ορίσει επιτροπή από 4 δημ. συμβούλους , η οποία εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ολοκληρώσει τον σκοπό της.!!

Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες μεγάλες σε όσους σχεδίασαν και πήγαν τον δρόμο πάνω σε αρχαία και τον έφεραν να ενωθεί εκεί που ήταν αρχικά. Όμως ο κ Δήμαρχος είχε 6 χρόνια στην διάθεση του να διορθώσει τα προβλήματα και όχι μόνο δεν το έκανε αλλά πρόσθεσε και άλλα.
Είναι και αυτός ένας από τους υπεύθυνους για την κατάντια της πόλης μας και καλό είναι να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να ζητήσει ένα συγνώμη επιτέλους.

Τέλος να θυμίσω στον κ.Δήμαρχο ότι είναι λίγο αργά τώρα  που κατάλαβε ότι κακώς πληρώνουμε διόδια στο Μάναρη εμείς οι Μεγαλοπολίτες. Καλό θα ήταν να το είχε θυμηθεί όταν με τις πράξεις του συμφώνησε σε αυτό - η με τις απραξίες του καλύτερα- !! Την εποχή που άνοιγαν τα διόδια που ήταν ο κ. Δήμαρχος?

Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του Δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα ....


Στα μέσα του Απρίλη θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο για τον καθαρισμό της τιμής μονάδας, για τις πρόσθετες απαλλοτριώσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αλλαγή του σχεδίου πόλης για τον κόμβο που θα ενώνει τη Μεγαλόπολη με το δρόμο «Τρίπολης – Καλαμάτας», δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας στο kalimera-arkadia.gr.

Το πρόβλημα που υπήρξε με την αρχαιολογική υπηρεσία έληξε πέρυσι, χρηματοδοτήθηκε έξτρα η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε με 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το σκέπασμα της περιοχής.
Το έργο στοίχισε συνολικά 9 εκατομμύρια ευρώ και στόχο έχει να γίνει πιο προσβάσιμη η πόλη.
'»Από την αρχή δυστυχώς επελέγη η πιο δύσκολη οδός λόγω του αρχαιολογικού χώρου, αν και υπήρχαν τρεις επιλογές, με αποτέλεσμα το έργο να αργήσει πολύ. Έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει το έργο, οι απαλλοτριώσεις φταίνε για την καθυστέρηση αλλά πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες» είπε ο Παναγιώτης Μπούρας. 


Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι άδικο που ο δρόμος σχεδιάστηκε πάνω σε αρχαιολογικό χώρο με αποτέλεσμα αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση.
Ενημέρωσε επίσης ότι η παρέμβαση για την έξοδο που υπάρχει τώρα στο Λεύκτρο έγινε από το Δήμο Μεγαλόπολης στο παρελθόν.
Με τη χρήση της συνδετήριας οδού, κάποιος θα γλιτώνει 2 χιλιόμετρα κατά την είσοδό του στη Μεγαλόπολη, επομένως άλλα δύο και κατά την έξοδο του.

Όσον αφορά τα διόδια, είναι καθορισμένα, δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, θα πληρώνονται κανονικά όπου αυτά έχουν οριστεί. Δήλωσε επίσης ότι «και τώρα είναι άδικο που πληρώνουμε τα διόδια στο Μάναρι».
Για το πόσο η οδός αυτή θα ωφελήσει την αγορά της Μεγαλόπολης ο δήμαρχος είπε ότι «στην πόλη μπαίνουν όσοι έχουν κάποιο σκοπό, κάποια ανάγκη και δεν πιστεύω ότι φταίει ο δρόμος που αντιμετωπίζει κρίση η αγορά της Μεγαλόπολης αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση».


Β.Π.από το Καλημέρα Αρκαδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr