Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ



Πραγματοποιήθηκε χθές Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο στην Μεγαλόπολη και συζήτησε το θέμα της σύνδεσης της Μεγαλόπολης με την εθνική οδό.

Η απόφαση που πάρθηκε χθές είναι να δεχθεί ο Δήμος Μεγαλόπολης να γίνει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης στο σημείο που έρχεται η συνδετήρια οδός και ακουμπάει στον υπάρχοντα περιφερειακό δρόμο και συγκεκριμένα στην οδό Καβάφη.
Στην απόφαση αναφέρεται καθαρά ότι ο τρόπος που θα συνδεθεί η νέα οδός θα αποφασιστεί στο μέλλον κατόπιν μελέτης που θα γίνει για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος, με φανάρια , σταυροδρόμι. κυκλικός κόμβος η κάτι άλλο.

Πήγαμε λοιπόν στην χθεσινή συνεδρίαση για να ενημερωθούμε και να πάρουμε απαντήσεις, όπως μας είχε προτρέψει ο κ. Δήμαρχος με την απάντηση του προχθές στο αίτημα να γίνει συζήτηση στο Ραδιόφωνο. Για να ενημερωθούμε λοιπόν έπρεπε να περιμένουμε από τις 18.00 να συζητηθούν πρώτα 8 θέματα προ ημερησίας διάταξης και μετά άλλα 17 θέματα που ήταν προγραμματισμένα.

Το 18ο θέμα άρχισε η συζήτηση του περίπου στις 22.00 το βράδυ , 4 ολόκληρες ώρες μετά!.

Η συζήτηση δεν πρόσθεσε και πολλά νέα στοιχεία στα όσα ήδη γνωρίζουμε όσοι έχουμε ασχοληθεί με το θέμα. Για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί , η συζήτηση ήταν πολύ διαφωτιστική.
Αναφέρθηκε ολόκληρο το ιστορικό και ειπώθηκαν πάρα πολλά για τις μεγάλες ευθύνες όλων των εμπελκομένων φορέων από το 1997 μέχρι σήμερα.Μάλιστα ήταν πολύ καλή και είπε τα πράγματα με το όνομα τους η τοποθέτηση του κ. Κάβουρα!

Είναι περίπου όλα όσα έχω γράψει και έχω πεί τους τελευταίους μήνες και όλα όσα έχετε ακούσει από τον Μεγαλόπολη FM και την Γ.Δημητρακοπούλου, αλλά έχουμε κατηγορηθεί για παραπληροφόρηση και ακόμα περιμένουμε να μας πούν , σε ποιό ακριβώς κομμάτι.!
Υπήρχαν και κάποια σημεία που έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρες!

Χθές μάθαμε όλοι μας με μεγάλη έκπληξή μας ότι η αντιπολίτευση του Δήμου , ο κ.Τσιριγώτης είχε ενημερωθεί από το τέλος του 2009 ότι δεν μπορεί ο δρόμος να πάει στην στροφή νότεια και αναζητούνται νέες λύσεις, και ειδικότερα η λύση της οδού  Σκουφά , κάτι που δεν το είχε αναφέρει ποτέ ο  κ.Τσιριγώτης.!!

Ακούσαμε για 2η φορά ότι την ίδια περίοδο ο Δήμαρχος κ. Μπούρας είχε βρεί σαν λύση την σύνδεση του δρόμου στην οδό Σκουφά αλλά συγκεκριμένος συμπολίτης μας έβαλε τρικλοποδιές και με την στάση του δεν επέτρεψε να προχωρήσει αυτή η λύση. Για ακόμη μια φορά όμως δεν ακούστηκε το όνομα του από το στόμα του κ. Μπούρα. Ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας είναι ο κ. Σταθουλόπουλος και το έχει παραδεχθεί δημοσίως και ό ίδιος ότι είναι αυτός, στην προχθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης.

Ο κ. Τσιριγώτης χαρακτήρισε μαφιόζικες μεθόδους κάποιες διαδικασίες του Υπουργείου και ανέφερε ότι δεν μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράφει μόνος του μια τροποποίηση Μ.Π.Ε. που την έχουν υπογράψει και άλλοι υπουργοί! Ως εκ τούτου θεωρεί ότι είναι άκυρη η τροποποίηση και μπορεί ο Δήμος Μεγαλόπολης να γυρίσει πίσω στην λύση Βασιλόπουλου, πρόταση την οποία υποστήριξε και μέχρι το τέλος.

Κατά την προσωπική μου άποψη η χθεσινή απόφαση εμπεριέχει έναν κίνδυνο. Την στιγμή που το υπουργείο έκανε μια τροποποίηση της Μ.Π.Ε., αν τελικά ισχύει η τροποποίηση αυτή που αναφέρει συγκεκριμένα ότι η σύνδεση του δρόμου θα γίνει με κυκλικό κόμβο, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει ο Δήμος να περάσει με μελέτη κάποια άλλη λύση.

Ήδη ο δήμος προχωράει την συγκεκριμένη μελέτη και πολύ σύντομα θα έχουμε το αποτέλεσμα.

Οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες όμως την μόνη λύση που δέχονται μέχρι σήμερα είναι η διασταύρωση. Το θέμα λοιπόν έχει πολύ δρόμο ακόμα και πολλά μπερδέματα.

Η χθεσινή απόφαση με τον τρόπο που τελείωνουν τα γραφόμενα ίσως δημιουργήσει και άλλα εμπόδια, παρόμοια με αυτά της 360 του 2009. Τα προβλήματα συνεννοησίας με τους θιγόμενους ιδιοκτήτες εξακολουθούν να υφίστανται σε μικρότερο βαθμό όμως και αν δεν υπάρχει συμφωνία όλα θα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Γι αυτό τον λόγο δεν πρέπει να πανηγυρίζει κανείς ακόμα.
Επίσης αν τελικά βρεθεί λύση για γίνει διασταύρωση με φανάρια , όλοι όσοι χρησιμοποιούν τον δρόμο θα έχουν λιγότερη ασφάλεια , μιά και όπως όλοι παραδέχονται η πιο σωστή και ασφαλής λύση είναι με κυκλικό κόμβο.!!

Ένα ακόμα θέμα είναι ότι η δημοτική αρχή δεν είχε κάνει δεκτή την αίτηση του κ.,Φουσέκη για να γίνει συμβούλιο με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει φάκελος. Η απάντηση αυτή είχε δοθεί ένα μήνα πρίν και χθές όλα τα έγγραφα που διαβάστηκαν και αναφέρθηκαν στην εισήγηση του Δημάρχου, είχαν ημερομηνία πρίν τις 30 Νοεμβρίου του 2011 !! Δηλαδή 6 μήνες τώρα υπήρχαν τα συγκεκριμένα έγγραφα και σε αυτά στηρίχθηκε το χθεσινό συμβούλιο αλλά δεν μπορούσε να γίνει ένα μήνα πρίν.!!! Για να είμαι πιο ακριβής , ο Δήμος Μεγαλόπολης - το έχω πεί πολλές φορές- έχει λάβει εντολή να κάνει το χθεσινό συμβούλιο από τα τέλη Νοεμβρίου του 2011. Το γιατί δεν το έκανε και οδηγηθήκαμε σε όλα τα ευτράπελλα δεν έχει απαντηθεί.

Τέλος θέλω να σας θυμίσω κάτι που έχω πεί πολλές φορές . Έχω πεί λοιπόν ότι δημοτικό συμβούλιο θα γίνει, όταν πάρει στα χέρια του ο Δήμαρχος ένα συγκεκριμένο χαρτί από ένα υπουργείο.
Ακριβώς αυτό έγινε και χθές. Ο δήμαρχος έλαβε 2 μέρες; πριν έγγραφο από τον υπουργό ότι βρέθηκαν τα κονδύλια που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο.
Μάλιστα μάθαμε χθές ότι 4.000.000 κοστίζει το θέμα με τα αρχαία ! Δλαδή όσο η κατασκευή όλου του δρόμου!
Υπήρχε λοιπόν μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης , το οποίο όμως λύθηκε.
Να σημειώσω για την ιστορία ότι το έγγραφο έφτασε στον Δήμο Μεγαλόπολης την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 αλλά οι εργασίες στον δρόμο είχαν ξεκινήσει 1 ημέρα πριν από την Δευτέρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr