ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟ.



Aναρτήθηκαν στην Διαύγεια τα πρακτικά από την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεγαλόπολης που έγινε στις 21 Μαρτίου 2012, για την αναστολή των οικοδομικών αδειών στα επίμαχα οικοδομικά τετράγωνα που θα κατασκευαστεί η απόληξη της συνδετηρίας οδού.

Διαβάζοντας τα πρακτικά προσεκτικά θα ενημερωθείτε για πολλά στοιχεία, για πολλά πράγματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια , τα οποία τα γνώριζαν ελάχιστοι στην Μεγαλόπολη.

Επίσης υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές οι οποίες αφήνουν πολλά να αιωρούνται χωρίς να δίνουν απαντήσεις.

Ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Φουσέκης κάνουν λόγο για ¨σπέκουλα¨και ¨κανιβαλισμό¨από η στα Μ.Μ.Ε. ,το διαδίκτυο και άλλα.... λόγια που αφήνουν εντυπώσεις αλλά τίποτα συγκεκριμένο.
Προτάσεις και απειλές από τον κ. Δράκο για μηνύσεις προς όσους ασέλγησαν σε βάρος των δημοτικών μας αρχόντων και άλλες μεγαλοστομίες!
Μεγάλα λόγια μόνο και μετά τίποτα !!
Κύριοι όποιος έχει κάτι συγκεκριμένο να το πεί ευθέως.!
Αυτό που κάνετε είναι αυτό που κατηγορείτε τους άλλους. Μεγάλα λόγια , εύκολα αλλά από λεπτομέρειες τίποτα! Άν έχετε την δύναμη και το δίκιο με το μέρος σας τι φοβόσαστε και δεν μιλάτε καθαρά?
Ποιός , πού , πότε και πώς έκανε σπέκουλα με το θέμα?
Για ποιόν , πού , πότε και πώς δικαιολογείται να λέτε ότι υπάρχει κανιβαλισμός?
Ποιοί , ασέλγησαν σε βάρος σας κύριε Δράκο?
Άν έχετε κατι συγκεκριμένο να πείτε , να το δηλώσετε ευθέως και καθαρά . όχι με αόριστες κατηγορίες!

Ο κύριος Τσιριγώτης δεν ήταν παρών αλλά όταν θα έρθει το θέμα στο συμβούλιο πρέπει να δώσει πολλές απαντήσεις για τις κινήσεις του. Και για την επιλογή του 1997 και για τις ψήφους που έδινε στα επόμενα συμβούλια. Αν πράγματι εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ξεγελάστηκε τότε δεν κάνει για την θέση που είναι. Άν πιστεύει ότι έχει στοιχεία συγκεκριμένα να τα εμφανίσει.

Αλήθεια κύριε Φουσέκη μπορείτε να μας πείτε αν έχουν μεταφερθεί σωστά τα λόγια σας και σε ποιούς αναφέρεστε όταν λέτε... 
¨Κάναμε αίτηση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί θέλαμε να προφυλάξουμε από ενδεχόμενο κανιβαλισμό στα Μ.Μ.Ε., στα διαδίκτυα και στα υπόλοιπα την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης. Θυμάστε ότι γινόταν ανταλλαγές απόψεων μέσα από συζητήσεις Μέσων Ενημέρωσης. Βλέποντας αυτό ζητήσαμε με αίτησή μας να συζητηθεί εδώ σε οργανωμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.¨



Κύριε Δήμαρχε εσείς ποιούς πραγματικά φωτογραφίζετε όταν λέτε...
¨Η αναβολή του θέματος για ένα εικοσιτετράωρο δεν νομίζω ότι θα μπορεί να προσφέρει κάτι καινούριο, αλλά νομίζω ότι η συζήτησή του ίσως θα βοηθήσει στο να σταματήσει αυτή η σπέκουλα και όπως είπατε ο κανιβαλισμός των Μ.Μ.Ε.¨
Δηλαδή δεν δώσατε περιθώριο 1 ημέρας για αυτόν τον σημαντικό λόγο?

Είναι αλήθεια κύριε Δήμαρχε ότι προσπαθήσατε να δώσετε λύση.Επίσης κανένας ποτέ δεν αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις σας. Είναι γεγονός ότι τα λάθη έχουν ξεκινήσει και είναι πολύ σημαντικά από το 1997. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.
Όμως τώρα το θέμα είναι στα δικά σας χέρια και αυτό που σας καταλογίζω εγώ προσωπικά  είναι κάποιοι συγκεκριμένοι χειρισμοί και η πλήρης απουσία ενημέρωσης.

Βγείτε και πείτε καθαρά με ποιούς μιλάγατε, τι λέγατε, ποιοί σας έβαλαν τρικλοποδιές, ποιοί σας έχουν επιτεθεί στο γραφείο σας και αποκαλύψτε όλο το βρώμικο παρασκήνιο που και εσείς ο ίδιος δηλώνετε ότι υπάρχει.
Πείτε μας όμως τι συζητάγατε με τους ιδιοκτήτες και της οδού Καβάφη και της οδού Σκουφά και σε ποιό ακριβώς σημείο υπήρχε εμπλοκή.

Αυτό ζητάμε...απαντήσεις και ενημέρωση. Όσο δεν το κάνετε και αφήνετε υπονοούμενα δεν βοηθάτε.
Το 99% των κατοίκων της περιοχής δεν μας νοιάζει σε ποιό στενό θα βγεί ο δρόμος, μας νοιάζει να έχουμε δρόμο.
Και ειλικρινά σας δίνω συγχαρητήρια για την πρόταση σας να πάτε εσείς ο ίδιος στον εισαγγελέα.
Αν πραγματικά πιστεύετε ότι χρειάζεται μην διστάσετε.


Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν ίντριγκες, παρασκήνια και μεγάλα λόγια. Θέλουν έργα και αποτελέσματα.
Χρεώνετε γενικά και αόριστα όλους όσους ασχολήθήκαμε με το θέμα ότι κάναμε παραπληροφόρηση και πολλές άλλες κατηγορίες.
Εσείς όμως δεν κάνατε πλήρη ενημέρωση και δεν έχετε αναφέρει ανοιχτά σε όλους όλα τα στοιχεία.
Μας κατηγορείτε επειδή κάνουμε ερωτήσεις και επιλέγετε να μην απαντάτε.

Κύριε Δήμαρχε οι αναφορές μου δεν είναι προσωπικές, μιλάω πρός όλους τους δημοτικούς συμβούλους , όλων των παρατάξεων , δεν θα σας κρίνει κανένας σε ποιό στενό θα κουμπώσει ο δρόμος. Θα σας κρίνουμε αν λάβετε υπόψιν σας όλες τις παραμέτρους του έργου για είναι όσο πιο σωστό γίνεται και να κατασκευαστεί με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση.
Οι τυχόν προσφυγές πρέπει να αποφευγχούν και το θέμα της χρηματοδότησης να εξεταστεί πολύ σοβαρά. Συμφωνώ μαζί σας δεν φτιάχνει τον δρόμο ο Δήμος. Όλοι εσείς οι δημοτικοί σύμβουλοι πρεπει να διαφυλάξετε τα συμφέροντα όλων μας και όσο μπορείτε να παρέμβετε να γίνει πιό σωστό και πιο γρήγορα το έργο.

Εγώ λοιπόν συνεχίζοντας την παραπληροφόρηση και όλα τα άλλα απίθανα που έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες θα αναρτήσω τα πρακτικά για να τα διαβάσουν όλοι.
Και ο καθένας να καταλάβει ποιό είναι το επίπεδο και ποιό είναι το κλίμα του δημόσιου διαλόγου στην πόλη μας. Έτσι όπως εκφράζεται μέσα στα όργανα και όπως υπάρχει και στο διαδίκτυο.

Αλήθεια γιατί δεν υπάρχει στα πρακτικά η δήλωση του κ. Δράκου...περί απόκρυψης της αλήθειας?

Αν είναι δυνατόν να απειλεί με μηνύσεις αυτός που έπρεπε να δίνει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του!

Κλείνοντας θα ξαναπώ σε όποιον νομίζει ότι υπάρχουν κάποιοι ανάμεσα μας που συμμετέχουν σε ύποπτα παιχνίδια να τους κατονομάσει και να τους εκθέσει... με ονόματα και επιχειρήματα...αλλιώς κανείς μας δεν δικαιούται να αναπαράγει φήμες και να  κάνει δηλώσεις μόνο και μόνο για να δημιουργεί εντυπώσεις.!!!

Όλοι μας κρινόμαστε από όποια θέση και αν βρισκόμαστε.από τον πρώτο πολίτη της πόλης εώς τον τελευταίο!!

103-2012 ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




4 σχόλια:

  1. φιλε πανο, συμφωνω σχεδον με όλα όσα αναφερεις. δημαδια εχει να γινει σωστα και γρηγορα ο δρομος.και μετα να κατσουμε ολοι και να κρινουμε ποιοι ευθυνονται και τι ρολο επαιξε ο καθενας.
    οι ευθυνες ειναι πολλες και ανηκουν σε πολλους.
    υπαρχει πολυ μεγαλο παρασκηνιο και καποια στιγμη πρεπει να τα μαθουμε ολα, για να μπορουμε να κρινουμε τι εκανε ο καθενας απο αυτους που εμεοις επιλεξαμε κατα καιρους να μας εκπροσωπουν.
    να γινει ομως ο δρομος πανω απο ολα!!!
    και απο την μερια την δικη σας στο καφενειο και το ραδιοφωνο κατα κυριο λογο κανατε ενημερωση την στιγμη που κανενας δεν το εκανε αλλα με μερικες υπερβολες . γι αυτο ισως και ακουσατε πολλα αρνητικα σχολια. αλλα πιστευω οτι θα επικρατησει η νηφαλιοτητα και δεν θα επαναληφθουν. ηδη τα σημερινα σου σχολια πιστευω οτι ειναι λιγο διαφορετικα και προσεγγιζεις το θεμα καλυτερα απο αλλες φορες.εμεις θελουμε να σε διαβαζουμε αλλα να υπαρχει οπως ειπες και ενα επιπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΣ Ο ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ?? ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΛΥΣΗ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΚΛΙΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΗ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάκη οι ευθύνες είναι πολλές , χαίρομαι που αναφέρεις το έτος 1997 αλλα θέλω να συμπληρώσω ότι οι ευθύνες ανήκουν καισε ορισμένους πολίτες που θελουν να επωφεληθούν απο τον δρόμο .
    Εγώ ποτε δεν κατάλαβα γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση το2009 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mia xara stin efere o filos sou o fousekis . Kai pire tin pasa o dimarxos Kai synexise !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr