ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ



Επανέρχομαι για ακόμη μια φορά στο θέμα της συνδετηρίας οδού της Μεγαλόπολης με την νέα εθνική οδό.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω κάποια νέα στοιχεία τα οποία δίνουν νέα τροπή στο θέμα αλλά και κάποιες απαντήσεις.
Κανονικά θα έπρεπε οι απαντήσεις αυτές να δοθούν από την Δημοτική μας αρχή αλλά αφού ο κ.Δήμαρχος δεν βγαίνει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που έχουν μπεί, αναγκαζόμαστε όλοι μας να ψάχνουμε μόνοι μας.

Δυστυχώς τα έγγραφα που θα δείτε σήμερα , είναι σε πλήρη γνώση του κ. Δημάρχου και της πλειοψηφίας αλλά για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζω δεν φρόντισε κανένας να μας τα γνωστοποιήσει.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που έχουν μπεί είναι πώς άλλαξε η χάραξη του δρόμου και από την νότια που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης με την 360 απόφαση , κατέληξε να γίνει για το Υπουργείο Βόρειότερα!

Δείτε παρακάτω ( κάντε κλίκ πάνω στην εικόνα για μεγένθυση) την τροποποίηση της περιβαλοντολογικής μελέτης του έργου που είχε γίνει το 2006,  στην οποία αναφέρεται η νέα χάραξη σαν βορειότερα.





Δηλάδή , το υπουργείο έχει κάνει τροποποίηση της Μ.Π.Ε. του 2006 αλλά παρόλο που υπάρχει σαν πρόταση η μεταφορά βορειότερα , αυτή τελικά δεν μπαίνει στις αποφάσεις, οπότε εξακολουθεί να ισχύει η προηγούμενη απόφαση!!
Βλέπουμε όμως να υπάρχει σαν πρόταση να πάει ο δρόμος βορειότερα.
Ποιός όμως έχει προτείνει στο υπουργείο να κάνει αυτή την αλλαγή? μήπως το υπουργείο από μόνο του άλλαξε την χάραξη?

Αυτός που προτείνει λοιπόν την αλλαγή , σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο σε έγγραφη απάντηση του είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης !!!
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό έγγραφο.


Στο παραπάνω έγγραφο αναφέρεται ότι η τροποποίηση της χάραξης γίνεται κατόπιν  αιτήματος του Δήμου Μεγαλόπολης , όπως προκύπτει από την 360 απόφαση του Δ.Σ. Μόνο που η 360 απόφαση λέει ότι ο δρόμος πρέπει να πάει νοτιότερα...και το υπουργείο διαβάζοντας και ερμηνεύοντας την απόφαση κατάλαβε βορειότερα. Το απέδειξε αυτό στέλνοντας εργάτες να μετρήσουν βορειότερα και εκεί έκανε παρέμβαση ο κ.Μπούρας και δεν τους έγινε μήνυση από την κ. Καντέλη και έτσι το γνωρίζει πλέον και ο κύριος Δήμαρχος. Το γνωρίζει και πολύ νωρίτερα βέβαια , αφού συζήταγε με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων της βόρειας χάραξης 1μιση χρόνο πρίν!!!
Αλλά παρόλο που τα γνώριζε όλα αυτά ο κ. Δήμαρχος δεν έχει κάνει καμία κίνηση και καμία αντίδραση να αναδείξει το γεγονός ότι υπάρχει κάποιο λάθος στην ερμηνεία της απόφασης!!

Εκτός και αν δεν υπάρχει κανένα λάθος και υπάρχει κάτι που δεν το γνωρίζουμε η κάποιος έχει παραποιήσει έγγραφα!!

Προχωράμε στο επόμενο έγγραφο, εδώ θα διαβάσετε ότι το υπουργείο έχει ενημερώσει τον Δήμο Μεγαλόπολης από τον Νοέμβριο του 2011 ότι υπάρχει τροποποίηση της Μ.Π.Ε. του 2006 και έχει αλλάξει η χάραξη του δρόμου και τον παρακαλεί να επισπέυσει τις διαδικασίες
 τροποποίησης του σχεδίου πόλης για να προχωρήσουν οι απαλοτριώσεις και να κατασκευαστεί νωρίτερα ο δρόμος.!




Δηλαδή , με λίγα λόγια ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει ενημερωθεί από τον Νοέμβριο του 2011 και πάλι για τα σχέδια  και όχι από τον Φεβρουάριο του 2012 για την αλλαγή της χάραξης και καλείται να κάνει αλλαγή του σχεδίου πόλης.
Άρα δεν ισχύει το κατεπείγον που επικαλέστηκαν προχθές για να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο , είχαν 5 μήνες καιρό να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουν την κατασκευή του δρόμου. όμως 5 μήνες , ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και σαν να μην έφτανε αυτό , φτάσαμε στο να εκδοθεί και η οικοδομική άδεια της κ.Καντέλη και τώρα πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολύ περίπλοκα!

Το υπουργείο τότε καλούσε να προβεί ο Δήμος σε επείγουσες ενέργειες οι οποίες δεν έγιναν  ποτέ.
Και βρισκόμαστε τώρα , να έχουμε σοβαρότατη εμπλοκή του θέματος και δυστυχώς να καταδικάζουν κάποιοι με τις πράξεις τους μια ολόκληρη περιοχή σε αποκλεισμό.

Οι ευθύνες είναι πολλές και ήρθε η ώρα όλοι να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr