Κίνηση Διαλόγου και Συμμετοχής για τους Εργαζόμενους στην Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης


                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Έχουν περάσει 3 χρόνια από την στιγμή που όλοι μας μπήκαμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις  και που με τις άδικες και σκληρές αποφάσεις που πάρθηκαν,  φτάσαμε  να ζούμε τραγικές στιγμές , να έχουμε υποστεί υπερβολικές μειώσεις μισθών και να έχουμε χάσει όλα όσα είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με αγώνες δεκαετιών.

 Τα μνημόνια  που μας φόρτωσαν μας έχουν τρομοκρατήσει και όλοι μας πλέον αγωνιούμε για το τι θα μας ξημερώσει αύριο. Μαζί με τους  μισθούς  μας που εξαφανίστηκαν, η εργασία μας κρέμεται από μια κλωστή και όλοι είμαστε κυριολεκτικά στον αέρα, η ασφάλιση μας και οι υγειονομικές παροχές μας έχουν γίνει ανύπαρκτες έννοιες πλέον. Τελευταίο χτύπημα η φορολόγηση του μειωμένου ρεύματος το οποίο θα υπολογίζεται πλέον σαν εισόδημα.

Οι περισσότεροι από εμάς ,  λίγο πολύ κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το σημείο και πλέον έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την κάθε ψήφο και την κάθε βοήθεια που τους δίναμε. Πιστέψαμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και  στηρίξαμε κόμματα και πολιτικές που άλλα έλεγαν , άλλα υπόσχονταν και όταν μας άρπαζαν την ψήφο και τελικά αθετούσαν τις υποσχέσεις τους.

Το ίδιο συνέβη και με τα συνδικάτα.  Παρ όλο που εμείς στην ΔΕΗ λέγαμε πάντα ότι είμαστε το πιο δυνατό συνδικάτο , δεν καταφέραμε να αποκρούσουμε τίποτα και όλοι οι αγώνες που δώσαμε χάθηκαν.  Οι απίστευτες μειώσεις έως και 50% με τις οποίες τιμωρηθήκαμε σαν   ¨ΤΑ ΡΕΤΙΡΕ¨ ,  δεν έγιναν σε όλες τις ΔΕΚΟ δυστυχώς.  Επιπλέον το αμέσως επόμενο διάστημα έρχεται μεγάλο μαχαίρι στα επιδόματα μας και ¨δραχμοποίηση¨ τους και στην επιτροπή που το εισηγείται αυτό δυστυχώς συμμετέχει και η ΓΕΝ.Ο.Π..

Αρκετά ¨μεγάλα κεφάλια¨ του συνδικάτου μας  έχουν επιλέξει να  υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα τα κόμματα , τους πολιτικούς και τις πολιτικές που μας έχουν φτάσει εδώ που είμαστε και που μας εξαπάτησαν . Δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί και συμπεριφέρονται σαν να βρισκόμαστε 20 χρόνια πίσω.

Ακόμα και σήμερα το μόνο που τους νοιάζει  είναι να κρατήσουν τις καρέκλες τους, να μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους , να πηγαίνουν  εκτός έδρας , να προσπαθούν να κάνουν συνδιοίκηση.  Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μετακινούν εργαζόμενους από το ένα σωματείο στο άλλο για να μπορούν να πιάσουν τα νούμερα που θέλουν και να εκλέξουν με τις γνωστές διαδικασίες τους εαυτούς τους .

Φίλες και Φίλοι.

Πιστεύουμε ότι ακόμα είμαστε στην μέση.  Όσα έχουμε πάθει είναι τα μισά από όσα  έρχονται και που θα μας οδηγήσουν στην πλήρη απόγνωση. Δεν έχει προκύψει κανείς μας από παρθενογένεση και όλοι μας ξέρουμε  πολύ καλά τα λάθη που έχουμε κάνει και κάθε μέρα που περνάει κάνουμε την αυτοκριτική μας για όλα.

Πιστεύουμε  ότι πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση που έχουμε βρεθεί και να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα. Σίγουρα έχει μεγάλη σημασία ποιός είναι ο καθένας μας και τι κουβαλάει πίσω του.  Στον χώρο εργασίας μας όλοι μας πλέον γνωριζόμαστε πολύ καλά και επειδή πιστεύουμε στον δημόσιο διάλογο και όχι στις παρασκηνιακές διεργασίες , παίρνουμε  την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω.

Ζητούμε από όλους σας , σε όποιο σωματείο και αν ανήκετε , ότι και αν έχετε ψηφίσει, ότι και αν  έχετε υποστηρίξει,  να βάλουμε στην άκρη ότι μας ¨χώριζε¨ μέχρι χθες , ότι μας φοβίζει και να προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Πρέπει ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για να βρούμε τον τρόπο να αφήσουμε στην άκρη ότι μας χωρίζει και να δούμε τι μας ενώνει. Όλοι μας πλέον βράζουμε στο ίδιο καζάνι και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο ενωμένοι.

Πρέπει επιτέλους να αφήσουμε πίσω τα κόμματα , τους πολιτικούς , τα χτυπήματα στην πλάτη, τα ρουσφέτια  και τις εξυπηρετήσεις που μας τάζουν.

Πρέπει να σταματήσει επιτέλους το απαράδεκτο φαινόμενο μετακινήσεων των εργαζομένων από το ένα σωματείο στο άλλο και να μην κάνουμε τα χατήρια  όσων τους νοιάζει μόνο να εκλεγούν κάπου. Διαλέξτε με τα δικά σας κριτήρια όποιο σωματείο θέλετε και μην επιτρέπεται σε κανένα να σας φέρεται σαν να είσαστε στρατιωτάκια τους. Μην αφήνετε να πηγαίνουν κάποιοι σε διάφορα μέρη και να το παίζουν παράγοντες μετρώντας σας σαν αριθμούς.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε  όλοι μας τον θυμό μας και την αγανάκτηση μας , όχι στους διπλανούς  μας αλλά σε όλους όσους  δεν θέλουν να καταλάβουν που έχουμε βρεθεί. Πρακτικές μικροσυμφερόντων , συνδιοίκησης , μοιράσματος θέσεων, παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και πολλά άλλα τα οποία έχουμε πολλοί  από εμάς - δεχτεί δυστυχώς - παλιότερα , δεν μπορούν να συνεχίσουν να  γίνονται  πλέον!

Ιδιαίτερα  όσοι  έχουμε διατελέσει  συνδικαλιστές  πρέπει να κάνουμε λίγο στην άκρη και να αφήσουμε τους απλούς εργαζόμενους να μας πουν τι θέλουν , τι φοβούνται , τι σκέφτονται.

Κυκλοφορούμε αυτή την ανακοίνωση και γράφουμε  όλα αυτά γιατί η κατάσταση όλων μας έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Πρέπει να αναζητήσουμε όλοι μαζί πως μπορούμε να αντιδράσουμε. Να κάτσουμε κάτω όλοι σαν απλοί εργαζόμενοι , χωρίς ταμπέλες , χωρίς φόβο και να δούμε με ποιον τρόπο θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε  την λαίλαπα που ζούμε.

Να πάρουμε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια μας!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr