ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΖΕΡΒΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 30.000 ΕΥΡΩ


 Τα... γενναία δάνεια προς συνδικαλιστές και χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δόθηκαν μέσω των συλλογικών συμβάσεων προς τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, από το 1999 έως και το 2010, έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ανακριτή Χρήστου Παπακώστα.

Την πόρτα του ανακριτή έχουν περάσει 15 μέλη της διοίκησης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας.

Ο Αρθούρος Ζερβός και ο Τάκης Αθανασόπουλος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ. 

Επίσης κατηγορούμενοι είναι και 8 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος.

Το τελευταίο δάνειο που ζήτησε το 2010 η συνδικαλιστική οργάνωση για ανάγκες οργάνωσης, ύψους 500.000 ευρώ και τελικά δόθηκε επί προεδρίας Αρθούρου Ζερβού, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα.

Είχε προηγηθεί ακόμη ένα δάνειο, ύψους 300.000 ευρώ, που δόθηκε μετά από αίτημα της ΓΕΝΟΠ για μελέτη που θα συνέβαλε στην αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, η οποία όμως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν έγινε ποτέ.

"Κατά την έρευνα βρέθηκε ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είχε κατασπατάληση των χορηγιών, χωρίς να δίνει κανένα λογαριασμό" δήλωσε στο MEGA ο Λέανδρος Ρακιτζής.

Σύμφωνα με την δικαστική έρευνα, περισσότερα από 300.000 ευρώ δόθηκαν για ταξίδια των συνδικαλιστών που θα είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά τελικώς δεν έγιναν. Για το λόγο αυτό μέλη του ΟΚΔΕ ΔΕΗ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και για το αδίκημα της απάτης.

Οι διώξεις στηρίζονται στο πόρισμα - "φωτιά" του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο αναφέρει ακόμα και χρηματοδότηση για δράσεις δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας που άγγιξε το 1.343.000 ευρώ, για το διάστημα 1999 - 2010!

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ στο Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr