ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΜΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ



Στην χθεσινή συνεδρίαση ( Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013) του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, συζητήθηκε προς ημερησίας διάταξης το σοβαρό θέμα με τα σκουπίδια της Τρίπολης και την υπουργική απόφαση να μεταφερθούν εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια των ερωτήσεων ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης ρωτήθηκε από τον ανεξάρτητο Δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Σαμαρτζή  και για τα σκουπίδια που έχουν θαφτεί στην Γέφυρα Μεγαλόπολης. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε αν έχει παρανομήσει κάπου και αν έχει κάνει κάτι για να πάρει πίσω τα χρήματα από τον εργολάβο που πλήρωνε να μεταφέρει σκουπίδια στην Αθήνα και αυτός τα έθαβε στην Μεγαλόπολη.

Κατά την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης  , είπε κάποια  σημαντικά πράγματα και άφησε πολλά υπονοούμενα .

Είπε  μάλιστα επί λέξη....
¨Σχετικά με την μεταφορά του 2012 και το φιάσκο της Μεγαλόπολης θα με αναγκάσετε - δεν θέλω να κάνω σχόλια-  να μας πουν οι άλλοι Δήμοι με τους κλειστούς ΧΑΔΑ που πάνε τα σκουπίδια τους!!¨

Είπε ότι τα θαμμένα σκουπίδια στην Μεγαλόπολη είναι πολλά και από πολλούς!! Άραγε που το ξέρει αυτό ο κύριος Σμυρνιώτης?  Πως μπορεί να κάνει δημόσια τέτοια δήλωση??
Προφανώς αυτό μόνο οι δικοί μας άρχοντες δεν το ξέρουν!!

Αναγνώρισε ότι παρανόμησε και παρατύπησε  για να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών του ( αλλά τελικά κατάφερε να βλάψει την δική μας).
Σε έντονο ύφος του ανταπάντησε ο Γιώργος Σαμαρτζής ότι για να προφυλάξει την υγεία των πολιτών έθαψε τα σκουπίδια στην Μεγαλόπολη!

 Και αμέσως του λέει ο Δήμαρχος Τρίπολης .. Ναι όπως την προφυλάσσουν και οι ίδιοι !!!!

Και η αντίδραση του Γ. Σαμαρτζή ήταν λέγοντας του... Αν μου λέτε ότι είστε το ίδιο κακός όπως οι Μεγαλοπολίτες χέστηκα!!!!

Πριν τελειώσει την απάντηση του άφησε κάποια υπονοούμενα ότι ο διαγωνισμός που είχε κάνει ήταν έτσι φτιαγμένος  επειδή ήδη κάποιοι πηγαίνουν δέματα σε  κτίρια που είναι προς μίσθωση από τον Δήμο.

Είπε  επίσης ότι θα μεταφέρει άμεσα τα 2 φορτηγά που πιάστηκαν .
Δηλαδή κύριε Δήμαρχε αναγνωρίζετε μόνο τα 2 φορτηγά που πιάστηκαν ότι είναι  σκουπίδια δικά σας και θα μεταφέρετε μόνο αυτά? όλα τα υπόλοιπα θα τα αφήσετε θαμμένα??

Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα από το βίντεο του Arcadia Portal τα όσα ειπώθηκαν.



3 σχόλια:

  1. Τα λεγόμενα του Δήμαρχου Τρίπολης(που βέβαια δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση ) ΕΝΝΟΟΥΝ ότι αυτός εν γνώσει του έφερνε τα σκουπίδια σε περιοχή της πόλης μας για να προφυλάξει τους κατοίκους του και γιατί αυτό ΚΑΝΟΥΝ και οι άλλοι δήμαρχοι της περιοχής .Και μάλιστα επειδή ήμουν και στην διαμαρτυρία των κατοίκων του Δ.Δ. Γέφυρας στο Δ.Σ. του Δήμου Τρίπολης ο ίδιος (ο Σμυρνιώτης ) ανέφερε και τότε ότι η περιοχή της Μεγαλόπολης ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ(εννοεί τρύπες που ΘΑΒΟΝΤΑΙ σκουπίδια ).
    Δυστυχώς οι αντιδράσεις από την πλευρά του Δήμου δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε ,αλλά ούτε οι πολίτες και οι φορείς της πόλης έκαναν καμία ουσιαστική κίνηση. Και είναι εντυπωσιακό για μεν τον Δήμαρχο (και κατ επέκταση για όλο το Δημοτικό συμβούλιο )να μην αντιδράει ,όταν στην ουσία του επιρρίπτουν άμεσα την ευθύνη ότι και ο ίδιος ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕΙ σε παράνομη διαδικασία θαψίματος σκουπιδιών στην Πόλη μας , αλλά είναι περισσότερο εντυπωσιακό που κανένας φορέας της Πόλης δεν ξεσηκώθηκε.
    Οι διαμαρτυρίες που θάπρεπε να υπάρχουν από συλλόγους π.χ Τριτέκνων-Κυνηγών –Σχολείων –Παρεμβατικών –Γονέων και Κηδεμόνων –Εμπόρων – Καθηγητών –Δασκάλων-Αθλητικών Συλλόγων -Μ.Μ.Ε. κ.τ.λ.κ.τ.λ λείπουν παντελώς γιατί ίσως πιστεύουμε ότι δεν μας αφορούν αυτά τα θέματα. Αντιθέτως την ημέρα του περιβάλλοντος μαζεύουμε τις γόπες στη πλατεία ,βάφουμε τα τουράκια ,μοιράζουμε μπλουζάκια και καπέλα ,κάνουμε εντυπωσιακές ομιλίες και ενίοτε ψήνουμε και σουβλάκια η διοργανώνουμε χορούς.
    Έτσι με αυτά και αυτά αφήσαμε τον Σαμαρτζή να παλεύει (για όποιο λόγο κιαν το κάνει ) για τις παράνομες χωματερές της πόλης μας και τα θαμμένα σκουπίδια στη Γέφυρα (και αλλού?) γιατί η δική μας έννοια τελειώνει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις .
    Τσατσουλής Γεώργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο δυστυχώς οι άρχοντες μας είναι πλέον πολύ εκτεθειμένοι....
    Δυστυχώς όμως οι φωνές που διαμαρτύρονται είναι ελάχιστες και χάνονται μέσα στην επίσημη προπαγάνδα των ανύπαρκτων !!
    Προς επιβεβαίωση όσων είπες να θυμηθούμε τι είχε ειπωθεί στο τότε δημοτικό συμβούλιο τρίπολης που είχαν πάει οι κάτοικοι της Γέφυρας και τι είχε ακούσει ο κ Κάβουρας.

    http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2012/10/blog-post_4178.html

    http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2012/10/blog-post_9.html

    Επίσης να θυμήσω ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Μεγαλόπολης για να γίνουν μηνύσεις...
    Έχουν γίνει?? Αν δεν έχουν γίνει μήπως υπάρχει θέμα?? Τι λένε οι δημοτικοί μας άρχοντες??
    ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!!! ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΧΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ !!!

    http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2013/01/blog-post_5104.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι ο Δήμαρχος Τρίπολης όπως παλαιότερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας και άλλοι, λένε αυτό που ξέρουμε όλοι (έστω κι αν κατά καιρούς παθαίνουμε επιλεκτική αμνησία). Εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται ένας βάναυσος βιασμός του περιβάλλοντος, με το θάψιμο των σκουπιδιών κάτω από τα άγονα στα ορυχεία της ΔΕΗ. Πρώτα απ΄ όλα με τα δικά μας και των όμορων δήμων σκουπίδια και μετά με όλων των άλλων. Γνώστες είναι οι διάφοροι προϊστάμενοι στη ΔΕΗ, οι δήμαρχοι, τα σωματεία και κυρίως οι εργολάβοι (χωματουργικών) που τα έθαβαν με τα άγονα. Εξάλλου και από αυτούς που πιάστηκαν επ΄ αυτοφόρω κατά καιρούς, δεν είμαι βέβαιος αλλά νομίζω ότι έως τώρα, δεν δικάστηκε κανένας. Προφανώς θα υπήρχε οικονομική συναλλαγή και προφανώς "έτρωγαν πολλοί" γι' αυτό και το θέμα "θάφτηκε" μαζί με τα σκουπίδια, από όλους. Υπάρχει άλλωστε και το παράδειγμα του Δήμου Άνω Λιοσίων. Πάντως ευθύνη έχουμε όλοι, κυρίως γιατί για να επιλύσουμε ζητήματα ζωτικού χαρακτήρα, τρέχουμε πίσω από τους άρχοντες, είτε αυτοί είναι βουλευτές είτε δήμαρχοι είτε τέως. Εμείς, το λαϊκό κίνημα έπρεπε να χαράζουμε την πορεία και αυτοί να ακολουθούν. Αλλά δυστυχώς, ότι τους λένε κάνουν και ότι μας λένε κάνουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr