ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ


Η Εθνική έρευνα για την Διαφάνεια στην Ελλάδα διεξάχθηκε από την εταιρία Public Issue από το 2007 μέχρι και το 2012.

Είναι μια δράση που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σαν σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα της διαφθοράς και να αναλύσει πως προκαλείται η διαφθορά , σε ποιες κοινωνικές ομάδες την συναντάμε, σε ποιες περιοχές και γενικότερα γίνεται μια πλήρη ανάλυση ανά Νομό-Δήμο , δημόσιο η ιδιωτικό φορέα.

Δυστυχώς στην έρευνα βλέπουμε να υπάρχει στις πρώτες θέσεις η περιοχή του Νομού Αρκαδίας και την πόλης της Μεγαλόπολης!.

Νοσοκομεία-Εφορίες-Πολεοδομίες-ΙΚΑ- ΔΕΗ-Δήμοι είναι μερικοί από τους πρωτοπόρους στην Διαφθορά.

Θέλω να σας τονίσω - επειδή θα γίνει μεγάλος ντόρος- ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι ξεκάθαρο αν αφορούν αποκλειστικά τον Δήμο Μεγαλόπολης σαν λειτουργία υπηρεσιών αλλά ίσως σαν μια γεωγραφική περιοχή που οι ερωτηθέντες εμφανίζονται να έχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό προβλήματα με τη διαφθορά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα οι καταγγελίες που έγιναν αφορούν την Διοίκηση του Δήμου και την ευθύνη του Δήμου, ούτε το ανάποδο βέβαια , ότι όλα πάνε μια χαρά και εδώ στην Μεγαλόπολη έχουμε ¨καθαρά χέρια¨!!!


Δυστυχώς από την ανάλυση της έρευνας δεν μπορούμε να δούμε ποιες ακριβώς υπηρεσίες έχουν τόσο μεγάλα ποσοστά διαφθοράς στην Μεγαλόπολη και στην Αρκαδία αλλά δεν μας προκαλεί βέβαια καθόλου έκπληξη το ότι η περιοχή μας είναι τόσο ψηλά!!

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι η περίοδος της έρευνας ( 2007 - 2012) είναι απλά ένας ενδεικτικός χρόνος που  έγινε η έρευνα .

Φοβάμαι όμως ότι από σήμερα κιόλας πολλοί θα αρχίσουν  να τσακώνονται στην Μεγαλόπολη , για το ποιος είναι ποιο πολύ διεφθαρμένος και ποιος λιγότερο.

Καλό θα είναι να αντιληφθούμε όλοι μας ότι χτυπάει ακόμα ένα καμπανάκι στην περιοχή μας και οι ευθύνες για τέτοιες μαύρες πρωτιές δεν είναι λίγων αλλά πολλών. Καλό θα είναι να υπάρξει ένας έλεγχος  άμεσα για να ξεκαθαρίσουν πολλά σκοτεινά σημεία.

Τέλος θα πρέπει να ντρέπονται όλοι όσοι έχουν συμβάλει και η Μεγαλόπολη για ακόμη μια φορά είναι στην κορυφή κακών ειδήσεων , που για μια ακόμη φορά καταφέρνουμε να γίνουμε ρεζίλι.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την έρευνα





3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Πάνο, επειδή σε παρόμοιες αναρτήσεις αλλού, διάβασα τέρατα γι' αυτό το θέμα, να σε συγχαρώ γιατί έκανες την ανάλυση που έπρεπε και δεν επικεντρώθηκες στη λάσπη των άλλων που χωρίς να διαβάσουν την έκθεση νόμισαν ότι έπιασαν τον Πάπα (της διαφθοράς) από τα ...
    .
    Επειδή το θέμα χόντρυνε πολύ από πολλούς, θα κάνω κάποιες δικές μου επισημάνσεις με μια απλή ανάγνωση της έρευνας.
    1. Η έρευνα είναι δημοσκόπηση και όχι επίσημα στοιχεία. Δεν λέω ότι είναι ψέμματα αλλά είναι η γνώμη των πολιτών για τη διαφθορά.
    2. Τα ποσοστά που αναφέρονται στους χάρτες ανά καλλικρατικό δήμο αναφέρουν "ποσοστό νοικοκυριών που αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς". Μιλάνε άνθρωποι από νοικοκυριά από αυτό το δήμο και όχι κατ' ανάγκη για διαφθορά στον Δήμο Μεγαλόπολης και στο Δήμαρχο όπως σκοπίμως αναφέρεται.
    3. Η πλειοψηφία των περιπτώσεων διαφθοράς που αναφέρουν οι πολίτες στην έρευνα είναι για νοσοκομεία και φακελάκια. Καμία σχέση με το Δήμο Μεγαλόπολης. Έχει σχέση όμως με τους πολίτες από τα νοικοκυριά της Μεγαλόπολης που συμμετέχουν στην έρευνα, γιατί όλοι μας έχουμε δώσει φακελάκι ή έχουμε μπλέξει με γιατρούς και νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια φίλε μου και εγώ μπερδεύτηκα πολύ όταν την πρωτοείδα.
      Αν την διαβάσουμε όμως προσεκτικά , τα στοιχεία είναι όπως τα ανέφερα .
      Ομως ξαναλέω το θέμα δεν είναι τι λέει έρευνα .
      Η καθημερινότητα μας είναι η καλύτερη έρευνα και δυστυχώς είναι χειρότερη από αυτά που διαβάζουμε .
      Εγώ πάντα ελπίζω ότι θα ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και θα αντιληφθούμε ότι σαν Μεγαλόπολη αξίζουμε πολλά περισσότερα !!

      Διαγραφή
  2. Να συμπληρώσω μόνο ότι δεν είναι μια απλή δημοσκόπηση, ο κάθε πολίτης που ρωτήθηκε έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για συγκεκριμένες περιπτώσεις διαφθοράς. Μάλιστα βάσει των στοιχείων αυτών υπάρχουν και τα αποτελέσματα για τις υπηρεσίες, για τις περιπτώσεις , για τα χρηματικά ποσά και όλες οι αναλύσεις που γίνονται.
    Άρα το αποτέλεσμα δεν είναι η αίσθηση που έχουν οι πολίτες αλλά συγκεκριμένα κρούσματα διαφθοράς στην περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr