ΝΙΚΗΣΕ Η ΦΑΛΑΙΣΙΑ 2-0 ΤΟΝ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟ !!


Δίκαιη νίκη – τίτλου της Φαλαισίας στο Άστρος επί του Πανθυρεατικού με σκορ 0-2 (3′ Πότια, 53′ Κότσιρας), σε ένα ματς που κινήθηκε σε αθλητικά πλαίσια, διαψεύδοντας τα περί… κλίματος.

Οι φιλοξενούμενοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους και κατάφεραν να πάρουν μόλις στο 3ο λεπτό προβάδισμα με φάουλ του Πότια. Στο 2ο ημίχρονο ο Κότσιρας με υπέροχη ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το 0-2 "κόβωντας" τα πόδια των παικτών του Πανθυρεατικού.
 Η Φαλαισία έχασε κι άλλες ευκαιρίες πέφτοντας πάνω σ' έναν εκπληκτικό σούρτσο.


Την άνοδο του στην Α' κατηγορία εξασφάλισε και ο Ηρακλής Βερβαίνων, ο οποίος κέρδισε στη Μεγαλόπολη την Ελπίδα με 2-1. Σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Αρκαδίας για φέτος πρέπει να θεωρείται η Φαλαισία μετά τη νίκη της στο Αστρος επί του Πανθυρεατικού, με σκορ 0-2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, έδειξαν ότι είναι πιο δουλεμένη ομάδα και δίκαια έφθασαν στην επικράτηση. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων, μόλις στο 3′, με όμορφη μακρινή (από περίπου 40 μ), του Πότια. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Πανθυρεατικού έδειχναν, όσο περνούσε η ώρα, όλο και πιο αγχωμένοι, αφού πλέον ήθελαν δύο γκολ. Αντίθετα, οι ποδοσφαιριστές της Φαλαισίας, πιο ήρεμοι, έδιναν χώρο στους αντιπάλους και γίνονταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις με τους Ν. Λυμπερόπουλο, Κότσιρα και Πότια. Στο 41′, πάντως, ο Πανθυρεατικό μπορούσε να ισοφαρίσει, με τους Κουλεντιανό και Ιατρίδη να μη μπορούν από κοντά να στείλου τη μπάλα στα δίχτυα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο 53′, ύστερα από λάθος στην άμυνα, ο Κότσιρας με μια κούρσα από αριστερά μπήκε από πλάγια μέσα στην περιοχή και πλασάροντας πέτυχε το 0-2. Λίγο νωρίτερα, στο 49′, σημειώθηκε μια φάση που αξίζει να αναφερθεί, όταν με δύο παίκτες του Πανθυρεατικού χτυπημένους και ξπαλωμένους στο τερέν, οι ποδοσφαιριστές της Φαλαισίας μέσα στη μεγάλη περιοχή πέταξαν την μπάλα πλάγιο, παίζοντας ένα αξιοσημείωτο far play! Από το 0-2 και μετά η πλάστιγα έγειρε προς τη μεριά της Φαλαισίας, με τους παίκτες του Πανθυρεατικού να αναλώνονται σε βεβιασμένες ενέργειες και ουσιαστικά να κινδυνεύουν και με τρίτο τέρμα, το οποίο απετράπη χάρη στις ενέργειες του Ι. Σούρσου, αλλά και από δοκάρι σε πλασέ του Ν. Λυμπερίπουλου από αριστερά. Στο τέλος του ματς οι παίκτες και οι άνθρωποι των δύο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, ενώ όλοι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τους νικητές αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα., διαψεύοντας έτσι όσους εκτιμούσαν ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν ομαλά στο Αστρος, επηρεάζοντας τους μόνους που θα έπρεπε να είχαν καθαρό μυαλό, τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Παράγοντες του Πανθυρεατικού συζητούσαν για τα επικείμενα μπαράζ με τους ανθρώπους της Φαλαισίας, για τα σχέδιά τους για το μέλλον, για τις δυσκολίες που συνάντησαν όλη τη χρονιά και όλα αυτά σε ένα απόλυτα φιλικό κλίμα. Ρεπορτάζ Arcadia Portal - astrosnews Αναλυτικά, τα αποτελέσματα σε Α' και Β' Αρκαδίας
Α’ Αρκαδίας
22η αγωνιστική

ΑΕΚ Τρίπολης-Νικηταράς Δολιανών 3-0
Δόξα Μεγαλόπολης-Ορχομενός Λεβιδίου 0-1
Λεωνίδιο-Ερμής Μελιγούς 2-1
Παγγορτυνιακός-Τεγέα 1-0
Απόλλων Τυρού-Βρασιές 2-2
Πανθυρεατικός-Φαλαισία 0-2
Ρεπό: Κορακοβούνι

Βαθμολογία
1          Φαλαισία         56
2          Πανθυρεατικός            51
3          ΑΕΚ Τρίπολης            48
4          Λεωνίδιο         36
5          Δόξα Μεγαλόπολης    35
6          Παγγορτυνιακός          33
7          Ερμής Μελιγούς         25
8          Ορχομενός Λεβιδίου  22
9          Τεγέα   21
10        Βρασιές           19
11        Απόλλων Τυρού         19
12        Νικηταράς Δολιανών  10
13        Κορακοβούνι  1

  Η επόμενη αγωνιστική

Νικηταράς Δολιανών-Ορχομενός Λεβιδίου
Βρασιές-Δόξα Μεγαλόπολης
Τεγέα-Πανθυρεατικός
Ερμής Μελιγούς-ΑΕΚ Τρίπολης
Φαλαισία-Απόλλων Τυρού
Παγγορτυνιακός-Κορακοβούνι
Ρεπό: Λεωνίδιο

Από το Arcadia Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr