Άρωμα Μεγαλόπολης και Τρίπολης στο συνέδριο EuroSimulation Athens 2013


Άρωμα Αρκαδίας , θα έχει το συνέδριο EuroSimulation Athens 2013, αφού μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι ο πολιτικός επιστήμονας, πολιτικός αναλυτής Γιώργος Κουλουράς από την Μεγαλόπολη και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και οικονομικός αναλυτής του μεταπτυχιακού της οικονομικής ανάλυσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συμπατριώτης μας, Γιάννης Ηλ. Δουρίδας (το γένος Ευφρ.Τζιώλα) από την Τρίπολη.

Οι δύο Αρκάδες επιστήμονες θα αναλάβουν το ρόλο ευρωβουλευτή. To  EuroSimulation Athens 2013  είναι συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων της Ευρωπαϊκής ένωσης. Θα λάβει χώρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τις 12 έως και τις 16 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα κάτω από την ομπρέλα κρατικών φορέων (γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  στην Ελλάδα, Υπουργείο Παιδείας, Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου Μάθησης, ΕΚΕΜ) και διεθνών φορέων. Αποτελεί προσομοίωση των διαδικασιών των θεσμών- σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν τον ρόλο του Ευρωβουλευτή, του Υπουργού και του Πρωθυπουργού κάθε χώρας της Ε.Ε. συμμετέχοντας στις νομικές διαδικασίες, στην ψήφιση νόμων, στις αποφάσεις, τους κανονισμούς και τις οδηγίες που εφαρμόζονται στα κράτη και επηρεάζουν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συνεδριάσεις θα λάβουν χώρα στην Παλαιά Βουλή, το Νομισματικό Μουσείο, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από το ArcadiaPortal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr