ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Μέχρι τώρα οι Δήμοι συνέτασσαν το τεχνικό πρόγραμμα, τα οποίο ουσιαστικά ήταν το πρόγραμμα της τεχνικής τους υπηρεσίας. Τώρα πλέον όλες οι δήμοι θα πρέπει να προγραμματίζουν τις δράσεις τους, τόσο σε ετήσιο όσο και σε τετραετή χρονικό ορίζοντα με την κατάρτιση των επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Στον Δήμο Μεγαλόπολης έχει καταρτιστεί το προσχέδιο του προγράμματος  που θα διαβάσετε ολόκληρο παρακάτω, το οποίο βέβαια -σύμφωνα με την αντιπολίτευση - ( βλέπετε σχετική ανάρτηση εδώ..http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2013/02/blog-post_6837.html ) είναι μια κακή αντιγραφή και περιέχει πολλά λάθη!!

Δημοσιεύω το προσχέδιο αυτό , το οποίο έχει ήδη περάσει και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν έχουν αλλαγές.

Σκοπός των ετήσιων προγραμμάτων δράσης είναι η εξειδίκευση και ο λεπτομερέστερος προγραμματισμός των δράσεων που προβλέπεται από το τετραετές επιχειρησιακό πρόγραμμα ότι θα υλοποιηθούν κατά το επόμενο έτος.
Για παράδειγμα, είναι πιθανό στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, που είναι τετραετούς διάρκειας, τα μικρότερα έργα να έχουν ομαδοποιηθεί σε κατηγορίες ομοειδών έργων (π.χ. επισκευές και συντηρήσεις οδών).
Στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης θα πρέπει να εξειδικευτούν οι κατηγορίες έργων σε συγκεκριμένα έργα (π.χ. επισκευή της οδού Χ στο δημοτικό διαμέρισμα Ψ).
Επομένως, το περιεχόμενο του ετήσιου προγράμματος δράσης περιλαμβάνει τις δράσεις που προκύπτουν από την κατ’ έτος εξειδίκευση του τετραετούς επιχειρησιακού προγράμματος και οι δαπάνες των οποίων καλύπτονται από τον ετήσιο προϋπολογισμό.
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα αποτελεί πρόγραμμα «πλαίσιο» για την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος. Κάθε έτος πριν από τη σύνταξη του ετήσιου προγράμματος δράσης, οι προϊστάμενοι των δημοτικών υπηρεσιών θα πρέπει να ανατρέχουν στο τετραετές πρόγραμμα του Δήμου, προκειμένου να εντοπίζουν τις δράσεις εκείνες, στις οποίες εμπλέκεται η υπηρεσία τους.

Διαβάστε παρακάτω από τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου , ολόκληρο το προσχέδιο του ετήσιου προγράμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr