ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ : ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ  

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ  ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την Τέταρτη 30 Ιανουαρίου με καθυστέρηση 5 μηνών, (έπρεπε να είχε ψηφιστεί μέχρι της 30/9/2012), συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Τεχνικού  Επιχειρησιακού Προγράμματος  του Δήμου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Εύλογα θα περίμενε κανείς ότι η καθυστέρηση των έξι μηνών θα αξιοποιούνταν τουλάχιστον για να προετοιμαστεί και να παρουσιαστεί ένα καθ’ όλα άρτιο και ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με σχέδιο, όραμα και προοπτική για το μέλλον. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν έγινε.
Χαρακτηριστικό της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε ήταν η συνήθης πλέον πρακτική της Δημοτικής Αρχής να ευτελίζει τα συλλογικά όργανα, να ψηφίζει σημαντικά θέματα της πόλης με προχειρότητα και χωρίς ουσιαστικό διάλογο, να μην εφαρμόζει  τους νόμους.   
                                                                                                                                                                                                     
Σύμφωνα με την σχετική  νομοθεσία,  πρώτα  το Δ.Σ. ψηφίζει το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού και μετά τίθεται προς συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Παράλληλα, δημοσιοποιείται το σχέδιο για διαβούλευση τουλάχιστον για δύο (2) εβδομάδες με καταχώρηση στην ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, για να υποβληθούν προτάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο. Στον Δήμο μας, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Πρώτα συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, χωρίς δημοσιοποίηση του σχεδίου, και μετά το Δ.Σ. Έτσι, όλη η διαδικασία είναι παράνομη και άκυρη.

Όποιος ασχοληθεί σοβαρά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  που εισηγήθηκε προς ψήφιση ο κ. Δήμαρχος θα διαπιστώσει ότι είναι προϊόν συρραφών με πολλές ανακρίβειες.Πρόκειται για μια συνοπτική περιγραφή της κατάστασης του Δήμου με γενικολογίες και ιστορικές αναδρομές  εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα.

Στα θέματα   απασχόλησης και   ανεργίας οι συντάκτες του σχεδίου επικαλούνται πίνακες της στατιστικής υπηρεσίας του 2001, ξεχνώντας να αναφερθούν στην απασχόληση και την ανεργία των Δ.Ε. Γόρτυνος και Φαλαισίας.

Οι προτάσεις ανάπτυξης από την άλλη, είναι τόσο πολλές που συρρικνώνονται σε μια και μόνο σελίδα!!

Αναφέρει όμως ότι : ΄΄Για την ενίσχυση όμως  του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για: Αναβάθμιση του συστήματος ενημέρωσης και τεχνικής στήριξης των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων για ενισχύσεις, αναδιάρθρωση, βιολογικές καλλιέργειες, μεταποίηση και εμπορία, προστασία του περιβάλλοντος κ.ά.΄΄(σελ.201).

Όπως επίσης: ΄΄Το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής δέχεται πιέσεις από τις οικιστικές, μεταποιητικές, αγροτικές, κτηνοτροφικές, αλιευτικές και τουριστικές δραστηριότητες.΄΄                          (σελ. 202).

Γίνεται κατανοητό ότι μετά  τα μεγάλα έργα που έχουν αλλάξει την όψη του Δήμου μας, στα μελλοντικά σχέδια του κ. Μπούρα είναι να μας φέρει και θάλασσα στη Μεγαλόπολη!!

Και όλα αυτά γιατί το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι  αντιγραφή από το σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ρήγα Φεραίου του Νομού Μαγνησίας. Στο σχολείο, όταν αντιγράφεις ο καθηγητής σε βαθμολογεί με μηδέν. Στην πολιτική όταν είσαι κακός αντιγραφέας πηγαίνεις σπίτι σου…

 Έτσι χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία ο Δήμος να αποκτήσει  έναν στρατηγικό σχεδιασμό απλό, ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο για τα επόμενα χρόνια και όχι έναν αντιγραμμένο, με ευχολόγια, με ανακρίβειες, με παραλείψεις και  έλλειψη οράματος για το μέλλον του Δήμου μας.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr