Εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»


Από το Σύλλογο Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος» ανακοινώνονται τα εξής:

α) στις 09 Μαρτίου 2013 ,ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί Ανθοχωρίτικο αντάμωμα στον χώρο του πνευματικού κέντρου του χωριού στον Αη-Γιώργη.

Το μενού θα περιλαμβάνει ψητό αρνί, κρεατικά στη σχάρα και αγριογούρουνο λαδορίγανη, συνοδεία διαφόρων άλλων εδεσμάτων και φυσικά άφθονου κρασιού. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα υπάρξει και η έκπληξη της ημέρας από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Σκοπός τού συγκεκριμένου ανταμώματος είναι η σύσφιγξη των πατριωτικών μας δεσμών και ο εναγκαλισμός όλων των Ανθοχωριτών στον τόπο που για τους προγόνους μας αποτέλεσε τις ρίζες, και για μας το δέντρο της ζώης και της συνέχειας του χωριού μας. Ελάτε όλοι κοντά στην γενέτειρα μας σήμερα. Το αύριο ίσως μας βάλει νέα εμπόδια....

β) στις 10 Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 το πρωί, το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει την Τακτική του συνεδρίαση, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης διάφορα τρέχοντα ζητήματα και εξελίξεις.

γ) στις 16 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 19 00, ο Σύλλογος μας θα συμμετέχει στην μεγάλη εκδήλωση του Δήμου Μεγαλόπολης στην πλατεία Πολυβίου (λαϊκής), μαζί με τα άλλα χωριά του Δήμου μας, σε μια προσπάθεια αναβίωσης των εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας. Θα είμαστε εκεί με δικό μας πάγκο εδεσμάτων και γλυκών που θα επιμεληθούν οι γυναίκες του Συλλόγου μας προβάλλοντας δυναμικά το Ανθοχώρι μας και τις ομορφιές του.

δ)στις 17 Μαρτίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 18 00, θα δώσουμε όλοι το παρόν στο «Κάψιμο του Καρνάβαλου» που θα έχουμε ήδη ετοιμάσει στο χωριό μας, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουμε στο αποκριάτικο αυτό ξεφάντωμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ανάλογη «βρώσιν και πόσιν» των συμμετεχόντων καρναβαλιστών.

ε) στις 18 Μαρτίου 2013, ημέρα Καθαρή Δευτέρα, θα μαζευτούμε και πάλι στον Αη Γιώργη για να πετάξουμε τον χαρταετό και να γιορτάσουμε τα Κούλουμα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της θεοσέβειας και της κατάνυξης για τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα.

στ) ο Γεν.Γραμματέας (και γράφων την ανακοίνωση) ζητά από όλους τους πατριώτες και –εφόσον το επιθυμούν - να προσκομίσουν φωτογραφικό υλικό που διαθέτουν και θέλουν να δημοσιοποιηθεί, παλαιών κυρίως ετών, προκειμένου αφού αξιολογηθεί και προσδιορισθεί , να αποτελέσει την «μαγιά» για ένα ενιαίο Ανθοχωρίτικο λεύκωμα πατριωτικών αναμνήσεων. Επισημαίνεται ότι ,θα διασφαλιστεί τόσο η ακεραιότητα του υλικού όσο και ο  σεβασμός προς τους κατόχους του, σχετικά με τις απεικονήσεις προσώπων ή στιγμών για τις οποίες δεν επιθυμείται δημοσιοποίηση.

Παράλληλα ζητείται η απαραίτητη πίστωση χρόνου που απαιτεί μία τέτοια προσπάθεια.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 2015948- 697 2462170 Παγιώτας Παναγιώτης.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τον συμπατριώτη μας μπαρμπά-Κώστα Δημητρόπουλο ο οποίος συνεισέφερε οικονομικά υπέρ του Συλλόγου μας σεβαστό οικονομικό ποσό εις μνήμην των γονέων του (Γεωργίου και Μαρίας) και του αδελφού του (Δημητρίου).

Για το Δ.Σ.  Ο Γεν.Γραμματέας  Παναγιώτης Παγιώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr