ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ !!


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαλόπολης η πρόσκληση που απευθύνει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης  Παναγιώτης Μπούρας προς τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης , προκειμένου να συνεδριάσουν και να συζητήσουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2013.
 ..................................................................................................................................................
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σας προσκαλούμε όπως, την 17η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2013, ημέρα της εβδομάδος Πέμπτη και ώρα 7.00 μ. μ., προσέλθετε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, σε τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να συζητηθεί το παρακάτω θέμα:


1) Εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μεγαλόπολης, οικονομικού έτους 2013.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΣ

..........................................................................................................................................................

Ο θεσμός της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ένα απαραίτητο θεσμικό όργανο που περιγράφεται στον Νόμο  Καλλικράτης και  είναι αναγκαίο να συνεδριάζει και προτείνει θέματα πριν αυτά οδηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σας θυμίσω εδώ ότι έχουν περάσει 2 χρόνια από την εκλογή της Δημοτική αρχής , περίπου 15 μήνες από τότε που συγκροτήθηκε τελικά η επιτροπή διαβούλευσης και ακόμα δεν έχει γίνει δημοσίευση των σχετικών πρακτικών και απόφασης στο πρόγραμμα Διαύγεια. Όσο δεν υπάρχει δημοσίευση στην Διαύγεια είναι σαν να μην υφίσταται η επιτροπή!!

Να σας θυμίσω επίσης ότι για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου δεν είχαμε την περασμένη χρονιά συνεδρίαση της επιτροπής γιατί πολύ απλά δεν ελιχε συγκροτηθεί ακόμα !!!

Παρ όλα αυτά η επιτροπή έχει συνεδριάσει 2 φορές στο παρελθόν , μια για την παρουσίαση κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης ( η οποία ακόμα αγνοείται ) και άλλη μια για την συνδετήρια οδό ( και αυτή  αγνοείται ακόμα) .
Και τις 2 φορές δεν υπήρχε απαρτία από τα μέλη της επιτροπής και μάλιστα στην περίπτωση της κυκλοφοριακής μελέτης μετά από δεκάδες τηλέφωνα οριακά μαζεύτηκαν τα μισά μέλη!!!

Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει δημοσιευμένο λοιπόν κάποιο έγγραφο που να γνωρίζουμε ποιοι συμπολίτες μας αποτελούν την επιτροπή αυτή!!

Κατά τα άλλα μεθαύριο πάλι θα ψάχνουμε να βρούμε τα μέλη με το τηλέφωνο για να υπάρχει απαρτία! Αλλά ότι και να γίνει το έτοιμο και κλειδωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου θα περάσει , μια και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην Μεγαλόπολη είναι καθαρά για τα μάτια του κόσμου.

Ανύπαρκτος ο Δημόσιος Διάλογος και οι λίγες κουβέντες και προτάσεις για ένταξη έργων γίνονται με λίγους , εκλεκτούς, ημέτερους και τα δικά μας παιδιά!!

Οι θεσμοί , οι νόμοι και οι κανόνες γίνονται κουρελόχαρτα τα οποία τα χρησιμοποιούμε μόνο όταν μας συμφέρει !!!

Διαβάστε παρακάτω τον σχετικό κανονισμό λειτουργίας της επιτροπής!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr