ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ



Το Νόμιμον και το Ηθικόν. 2 διαφορετικές έννοιες που πάντα ο καθένας τις χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει. Το νόμιμο είναι ταυτόχρονα και ηθικό. Όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει αυτή την έκφραση το έχουν κάνει για να συγκαλύψουν σκάνδαλα

Απλά θα πω ότι όποιος το  πει αυτό κινείται  είναι στη βάση της λογικής της ύπαρξης των νόμων:
εφ' όσον δεν κωλύομαι νομικά να το κάνω, είναι ηθικά επιτρεπτό. δεν πα να σε κλέβω στη μάπα κ να ξέρεις ότι σε κλέβω, αν είναι νόμιμο δεν είναι αντικοινωνικό.
Όμως είμαι αναγκασμένος να διαφωνήσω και να πω .. ότι είναι Νόμιμο πολλές φορές δεν είναι και Ηθικό και το ανάποδο. Πάνω σε αυτό στήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες το μεγάλο παιχνίδι διασπάθισης του Δημοσίου Χρήματος από πολλούς εκλεγμένους άρχοντες, σε όποιο βαθμό της πολιτικής μας ζωής και αν βρίσκονταν. Και έπρεπε να περάσουν όλα αυτά τα χρόνια και να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα για να καταλάβουμε όλοι μας τι γινόταν. Σήμερα όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι αυτή η λεπτή ισορροπία μεταξύ Νόμιμου και Ηθικού ευθύνεται κατά πολύ για την κατάντια μας. Όλα αυτά γίνονται γιατί πολύ απλά τους νόμους τους φτιάχνουν οι δυνατοί για να εξυπηρετούν τους φίλους τους, που με την σειρά τους, τους χρηματοδοτούν για να εκλέγονται!!

Πλέον γύρω μας παντού υπάρχει γενικευμένη διαφθορά,  κρατικοί λειτουργοί παραβιάζουν όχι μόνο τους νόμους αλλά και βασικούς κανόνες ηθικής, όλοι νιώθουμε οτι οι πολιτικοί εξαπατούν τον λαό και διάγουν έναν βίο που περιφρονεί τις ηθικές αξίες. Άρα  αν θέλουμε το καλό του κράτους και της κοινωνίας μας, πρέπει να φέρουμε την ηθική στην πολιτική. Η βαθύτερη παραδοχή φαίνεται να είναι ότι η πολιτική είναι βρώμικη και η ηθική καθαρή, ότι η ηθική θα εξαγνίσει την πολιτική και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Εφόσον η ηθική εισαχθεί στον πολιτικό μας βίο θα τον επαναφέρει στον σωστό δρόμο.

Το συνταρακτικότερο είναι ότι παρόλα όσα έχουν γίνει , κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό. Συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα με τρόπους που μπορεί να είναι νόμιμοι πολλές φορές αλλά δυστυχώς δεν είναι ηθικοί.

Από όποια θέση και να είναι κάποιος , όταν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα πρέπει να εφαρμόζει 200% το ρητό  ¨Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι Καθαρή, πρέπει και να το δείχνει ¨!!

Χθες το βράδυ όσοι παρακολουθήσαμε την εκπομπή  ¨στον ιστό της αράχνης¨που παρουσιάστηκε το θέμα με τις αναθέσεις του Δήμου Μεγαλόπολης νιώσαμε κατ΄αρχήν μια μεγάλη ντροπή.
Ντροπή γιατί ακόμα μια φορά ακούγεται το όνομα της Μεγαλόπολης και πάντα δυστυχώς για κακό.
Τι να πρωτοθυμηθούμε... Σκουπίδια, Ατυχήματα, Ρύπανση, Ανύπαρκτη Συνδετήρια Οδός και πολλά άλλα.... το όνομα της Μεγαλόπολης συνέχεια παίζει στα Μ.Μ.Ε. πάντα για αρνητικά και δυσάρεστα θέματα!!

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όσα αναφέρθηκαν χθες ήταν σε εντελώς λάθος κατεύθυνση και ενδεχομένως να ακούστηκαν αδίκως κάποια πράγματα . Αυτό βέβαια είναι φυσιολογικό αφού ο δημοσιογράφος ασχολήθηκε με συγκεκριμένες καταγγελίες που έγιναν για συγκεκριμένο άτομο. Άρα δεν θα μπορούσε να έχει πλήρη εικόνα τι συμβαίνει εδώ.

Επίσης το ζήτημα με τις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ , τις ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, και την Διαχείριση του δημοσίου χρήματος στην περιοχή μας δεν μπορεί να χρεωθεί σε έναν μόνο άνθρωπο η σε 2 η 3 μόνο χρόνια.
Δυστυχώς γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας - και όποιος πει το αντίθετο δημιουργεί υποψίες - ότι τα παραπάνω ζητήματα μας απασχολούν πολλά χρόνια και έχουν να κάνουν με πολιτικές, με προσωπικές φιλοδοξίες με οργανωμένα συμφέροντα και με διαδικασίες ύποπτες.

Στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης  κρατάει ακόμα καλά η μεγάλη κόντρα , ποιος έφαγε τα πιο πολλά , ποιος ήταν ο πιο άχρηστος , ποιος μοιράζει χρήματα και ποιος εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Και όλοι εμείς παρακολουθούμε απλά σας θεατές, πολλούς από τους άρχοντες μας να πλακώνονται και δεν βλέπουμε ότι κάθε χρόνος που περνάει εμάς η καθημερινότητα μας γίνεται και χειρότερη.
Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς σε τίποτα άλλο, παρά μόνο στα χρήματα από το ΕΑΠ. Περίπου 45 εκ  ευρώ έχουν διατεθεί από το Λιγνιτόσημο.... να μας πουν όλοι τους πόσα ήρθαν στην Μεγαλόπολη και που πήγαν..!!!!

Έχω γράψει πάρα πολλά και για πολλούς και έχω κατηγορήσει σχεδόν όλους για διάφορα θέματα.
Δεν τρελάθηκα ξαφνικά ούτε έχω χάσει τα λογικά μου, έχω βοηθήσει και έχω υποστηρίξει αρκετούς δημοτικούς άρχοντες και πάντα το έκανα γιατί πίστευα ότι κάτι θα αλλάξει. Δυστυχώς όμως πάντα μάταια.
Έχω γράψει και έχω κατηγορήσει πολύ σκληρά τον Σπύρο Τσιριγώτη όταν ήταν Δήμαρχος. Το ίδιο κάνω και τώρα με τον Παναγιώτη Μπούρα και έχω φτάσει μάλιστα σε σημείο να πω ότι,  ότι έχει κατηγορήσει ο Μπούρας τον Τσιριγώτη , έφτασε ο καιρός που έχει κάνει και ο ίδιος.!!! Όταν το έγραψα αυτό δέχθηκα απίστευτη επίθεση και έχασα μέσα σε μια μέρα πολλούς φίλους!!
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι στην Μεγαλόπολη που  δεν μπορούν να δεχθούν ότι ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να λέει την γνώμη του. Εγώ μάλιστα μπορώ να την λέω και δημόσια με δυνατή φωνή.

Επανέρχομαι στα σημερινά και σας λέω ότι πραγματικά υπάρχει μέγα θέμα στον Δήμο Μεγαλόπολης. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορεί να βγει κάποιος και να τα φορτώσει σε έναν επαγγελματία και μετά όλοι να πιστεύουμε ότι λύσαμε το πρόβλημα.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται ορισμένοι τα αξιώματα και που θεωρούν ότι μπορούν να είναι ανώτεροι από άλλους πολίτες , που σκοπός τους είναι να φτιάξουν τους δικούς τους ανθρώπους , να μοιράσουν τα έργα και τα χρήματα σε γνωστούς και φίλους , να διαχωρίζουν τους πολίτες σε δικούς τους και αντίπαλους και πολλά άλλα.

Επίσης πρόβλημα είναι η στάση της αντιπολίτευσης. Έχω πει πολλές φορές κατ ιδίαν και στον Σπύρο τον Τσιριγώτη αλλά και στον Γιάννη τον Φουσέκη ότι πρέπει να αφήσουν την ήρεμη πολιτική αντιμετώπιση και να γίνουν πιο επιθετικοί πιο δραστήριοι. Το νέο πολιτικό κλίμα, η συνεννόηση και οι νέες εποχές δυστυχώς σκόνταψαν πάνω στην επίδειξη δύναμης και στην λογική ότι η πλειοψηφία αποφασίζει και διατάζει, της σημερινής δημοτικής αρχής.

 Όλα όσα ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν φτάνουν ποτέ στα αυτιά των πολιτών και θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη και πιο έγκυρη ενημέρωση για τα πάντα. Δυστυχώς η πλευρά της πλειοψηφίας έχει επιλέξει την τακτική της σιωπής, απαντάει μόνο σε ότι τη συμφέρει και συνομιλεί μόνο με ¨φιλικά Μ.Μ.Ε. που έχουν να λαμβάνουν και καμιά διαφημισούλα¨. Η ΄λογική του Δημάρχου είναι πολύ απλή... ¨όποιος θέλει να ενημερωθεί να έρχεται στα συμβούλια¨ .

Έχει ξεχάσει όμως ο κύριος Δήμαρχος τις υποχρεώσεις του. Να κάνει ενημερώσεις στους πολίτες μια φορά τον χρόνο και να υπάρχει απολογισμός.
Να υπηρετεί και να διαφυλάσσει τα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως των δημοτών.
Να φροντίζει να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με  διαφάνεια ,ηθική  και λογική.

Έχει ξεχάσει ο κύριος Δήμαρχος ότι έχει συμπληρώσει 6 χρόνια στην καρέκλα του και όλα τα μεγάλα προβλήματα που είχε τότε που ανέλαβε η Μεγαλόπολη τα έχει και τώρα . Δεν είμαι μηδενιστής και δεν ισοπεδώνω τίποτα. έχουν γίνει κάποια πράγματα τα οποία όμως δυστυχώς δεν τα διαφημίζουν ούτε οι ίδιοι!!

Ακόμα μια φορά θα πω ότι οποιαδήποτε στιγμή θα αναρτήσω οτιδήποτε μου σταλεί από τον Δήμο σχετικά με τα πεπραγμένα... αλλά μάταιος κόπος... τίποτα δεν έχω λάβει. Προκαλώ οποιαδήποτε στιγμή τον Δήμαρχο να μας κάνει μια ενημέρωση με όποιο τρόπο αυτός θέλει για όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης .... Σε τι κατάσταση τα παρέλαβε το 2007 και που είναι τώρα!! Αν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως λέει γιατί δεν το κάνει? γιατί κρύβεται??
Αλλά τι λέω τώρα....Εδώ δεν παίρνουμε απαντήσεις σε απλά θέματα !!!
Και συνέχεια ακούμε την ίδια καραμέλα.. όποιος τολμήσει να κάνει κριτική είναι ύπουλος , είναι συκοφάντης , είναι πληρωμένος , είναι τρελός και πολλά άλλα.
Μπορώ να σας παρουσιάσω δεκάδες πράγματα που έχω πει τώρα και πριν 7 χρόνια τα έλεγαν ορισμένοι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι. Ακριβώς τα ίδια!! Εγώ τώρα που τα λέω είμαι συκοφάντης και βαλτός , ενώ όταν τα λέγανε τότε αυτοί για τον Τσιριγώτη δεν έτρεχε τίποτα!!

Πίσω από όλα πάντα βρίσκονται και πολλά και μεγάλα συμφέροντα. Ιδιώτες, εργολάβοι, προμηθευτές και πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους μόνο ένα πράγμα... πως θα αρπάξουν πιο πολλά χρήματα. Παρόμοια ήταν και τα συμφέροντα που έκαναν τις χθεσινές καταγγελίες .
Αυτό δείχνει ότι ακόμα και μεταξύ τους δεν τα βρίσκουν στην μοιρασιά και όσο αυτοί πλακώνονται τόσο εμείς θα μαθαίνουμε και πράγματα!!

Άκουσα σήμερα στον Μεγαλόπολη FM τον δήμαρχο να εμφανίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα είναι καλά και ότι όλα γίνονται νόμιμα και ότι παράγεται έργο και γενικά αν τον άκουγε κανείς που δεν ήξερε ποιος μιλάει θα νόμιζε ότι μιλάει για μια άλλη πόλη για άλλους πολίτες και για άλλες καταστάσεις.
Παρόλο που δήλωσε ότι δεν άκουσε την εκπομπή , ήξερε πολύ καλά τι ακριβώς ειπώθηκε και μάλιστα με τις ίδιες ακριβώς λέξεις!! όσο καλά και αν τον ενημέρωσαν αποκλείεται να του μετέφεραν ακριβώς τους διαλόγους!! Είναι βέβαιο ότι ο Δήμαρχος ήξερε ότι θα γίνει η εκπομπή , ήξερε το θέμα ακριβώς και ακόμα και τα ονόματα που θα ακουστούν και απλά επέλεξε για ακόμη μια φορά να μείνει στο αγαπημένο του παρασκήνιο.
Ακούσαμε τον Δήμαρχο να παραδέχεται ότι μοιράζονται σε 5-6  κάποιες δουλειές, να λέει ότι οι Απευθείας αναθέσεις είναι απαραίτητες και να δικαιολογείται ότι πάντα γίνονταν και να επιμένει ακόμα και τώρα ( 6 είναι είναι δήμαρχος να κάνει συγκρίσεις με τον Τσιριγώτη ποιος έδωσε τις λιγότερες!)
Αν ακούσετε προσεκτικά θα καταλάβετε ότι οι αναθέσεις αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ και επίσης θα ακούσετε ότι κάποιοι μικροεργολάβοι χρησιμοποιούν τα πτυχία 2 ανθρώπων για να παίρνουν και αυτοί δουλειές!!
Μιλάμε για τραγικά πράγματα !!!!
Δυστυχώς στην Μεγαλόπολη πλέον έχει χαθεί το μέτρο, έχει χαθεί η λογική και η εξουσία έχει μεταβάλει πολλούς ανθρώπους. Προφανώς από το Δημαρχείο κοιτώντας κανείς έξω , αντικρίζει μια άλλη πόλη , ένα άλλο λεκανοπέδιο που όλα βαίνουν καλώς και οι πολίτες πρέπει να περνάνε κάθε μέρα από κάτω και να πανηγυρίζουν , αλλιώς είναι αχάριστοι!!
Δεν μπορώ ειλικρινά να εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει με ορισμένους δημοτικούς μας άρχοντες.
Η καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και απλά λειτουργούν με την λογική της ομάδας , της δύναμης της εξουσίας η πραγματικά δεν μπορούν να διανοηθούν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και η στραβός είναι ο γιαλός .. η στραβά αρμενίζουμε !!!

Ας μην ψάχνουμε φαντάσματα, στο χέρι μας όλων είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσο είναι ακόμα καιρός ας αλλάξουν τακτική ορισμένοι!!! Γιατί όπως πάνε σε λίγο η κατάσταση θα ξεφύγει εντελώς και όσα ακολουθήσουν θα κάνουν πολύ περισσότερο πάταγο.
Για όλους όσους νομίζουν ότι είναι υπεράνω και δεν τους ακουμπάει κανείς θα τους θυμίσω μόνο αυτό....
Όσο πιο ψηλά ανέβει κάποιος .... τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει όταν θα πέσει... γιατί αργά η γρήγορα θα πέσει !!!


6 σχόλια:

  1. Μέχρι να πέσει θα έχει κάνει τη δουλεία του.Ας είναι καλά οι (φίλοι) του της πρώην παρεμβατικής κίνησης έκαναν την δουλειά τους όλοι μαζί χέρι χέρι ,θα τον βοηθήσουν στα δύσκολα και θα τον συμβουλέψουν. Δεν μπορώ να καταλάβω πως επί δημαρχίας Τσιριγώτη η παρεμβατική έλεγε ότι υπήρχαν σωρεία προβλημάτων και ξαφνικά τώρα λύθηκαν όλα. Φυσικά και λύθηκαν γιατί ο καθένας τους πήρε ότι είχε ζητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε πονάει η εκλογή του Κούτσουρα Τάκη μου;
    Έχεις ένα μέσω και νομίζεις ότι έγινες μεγάλος πολιτικός αναλυτής.
    Μιλάς για μικροεργολάβους και άλλους επαγγελματίες τη στιγμή που έχεις τον παχυλό σου μισθό από τη μαμά ΔΕΗ.
    Μιλάς για Τσιριγώτη, Μπούρα, Φουσέκη, αλλά βολεύεσαι με το να ασχολείσαι με τον άθλιο μικροπολιτικό συνδικαλισμό σας, που κοροϊδεύετε όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ για εξασφαλίζετε τις αδειούλες σας και να μην δουλεύετε ποτέ μέχρι στα 50 σας χρόνια οπότε παίρνετε μια παχυλή σύνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένω πάντα με μεγάλη αγωνία τέτοιου είδους σχόλια. Και αυτό για να τσεκάρω πάντα πως σκέφτονται ορισμένοι σ αυτή την πόλη.

    Ανήκω λοιπόν και εγώ στα λεγόμενα ρετιρέ της ΔΕΗ με τις παχυλές συντάξεις και τους τεράστιους μισθούς. Και το γράφω αυτό γιατί τέτοιες εκφράσεις χρησιμοποιούσαν πάντα τα λαμόγια της εξουσίας...

    Αναρωτιέμαι αν έχεις καταλάβει ότι σε μια τόσο μικρή πόλη δεν μπορεί κανείς να γράφει αερολογίες , ψέμματα και να προσπαθεί με κατηγορίες που δεν ισχύουν να αλλάξει την κουβέντα.
    Ασφαλώς και θα γνωρίζεις ότι δεν λαμβάνω καμία άδεια από την εργασία μου και όχι μόνο δεν δουλεύω αλλά κάνω και βάρδιες ακόμα και γιορτές τις περνάω στην δουλειά και όχι στο σπίτι μου. Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτή την δουλειά ( την στιγμή που πολλοί φίλοι μου είναι άνεργοι) και έχω μάθει να τιμώ και το ψωμί που τρώω αλλά πάνω από όλα τους συναδέλφους μου.

    Για τον λόγο αυτό γελάω για τις αιτιάσεις σου σχετικά με το πως εγώ συμπεριφέρομαι στους συναδέλφους μου, αυτό το βλέπω κάθε μέρα που τους κοιτάω στα μάτια!

    Και τέλος να μπω και στο ζουμί.
    Δεν με πειράζει για κανέναν από όλους συμπολίτες μου εκλέχθηκαν γιατί αυτή ήταν η ετυμηγορία των πολιτών.

    Αλλά επειδή θέλω να σε βοηθήσω να με καταλάβεις , με πειράζουν πάρα πολύ τα εξής..
    Όταν ένας λέει ψέμματα και παραπλανεί τον κόσμο για να του πάρει την ψήφο του.
    Όταν κάποιος φτάνει να υπόσχεται ρουσφέτια, διορισμούς, ψεύτικες επιχορηγήσεις , ακόμα και χτισίματα σπιτιών για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους.
    Όταν κάποιος εκλέγεται με μοναδικό στόχο να βολέψει τα δικά του παιδιά και δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο παρά πόσα θα κερδίσει και πόσα θα βάλειστην από μέσα!!!
    Όταν κάποιος του μιλάνε στον δρόμο , μόνο και μόνο επειδή έχει μια θέση και όταν την χάνει δεν τον ξέρει κανένας!!
    Όταν κάποιος βγαίνει δημοτικός σύμβουλος και εδώ και 2 χρόνια δεν έχει πει ούτε μια λέξη στο Δ.Σ. , παρά μόνο λειτουργεί στο παρασκήνιο και φτάνει σε σημείο να μην φοβάται ούτε τον θεό!!

    Αν λοιπόν φίλε η φίλη μου , υπάρχει ( λέμε αν )κάποιος που εκλέχτηκε και έχει ένα , δυο η παραπάνω η ίσως και όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και ακόμα περισσότερα... τότε ΝΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ και με ΕΝΟΧΛΕΙ που έχει εκλεχτεί Δημοτικός Σύμβουλος και δεν είναι στην θέση του ένα νέο παιδί , που να είναι ελεύθερος επαγγελματίας, που να τρέχει όλη μέρα και να πονάει την πόλη του και τους συμπολίτες του.

    Πιστεύω να σε κάλυψα... αν έχεις ακόμα απορίες πες μου..σε διαβεβαιώ έχω πολλά ακόμα να σου πω!! Βέβαια θα περίμενα και μια απάντηση από κάποιον με ψυχή και στα θέματα που θίγω .. αλλά μάλλον ζητάω πολλά!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΑΚΚΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟ ΣΑΚΚΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΦΤΕΡΑ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ ......ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τραγικό σ΄αυτό το Δήμο είναι ότι τις τελευταίες δύο τουλάχιστον δεκαετίες νιώθεις ότι δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα και λες "καλά τόσα έργα γίνονται τόσα λεφτά δίνονται και εμείς δεν μπορούμε να δούμε μιά αισθητή διαφορά είτε στην αισθητική είτε στην ποιότητα ζωής αυτής της πόλης;" Ακόμα και τα πρόσωπα, σχεδόν ίδια παραμένουν.
    Το κατάντημα από την άλλη είναι να βλέπουμε να κονταροχτυπιούνται αυτός που βγάλανε οι Μεγαλοπολίτες για να φέρει νέα ήθη, αυτός που σκότωσε την ελπίδα μας για κάτι τουλάχιστον πιό έντιμο, πιο ηθικό και αυτός που καταδίκασαν δυό φορές οι Μεγαλοπολίτες σαν ...ας πούμε ευγενικά, "ακατάλληλο".
    Και μιας και γίνεται λόγος για νόμιμο και ηθικό, δεν μας έχει πει κανένας τι έγινε με τις ανομίες του παρελθόντος (που θα υπάρχουν και στο μέλλον). Κρίθηκαν νόμιμες ή υπέπεσαν σε παραγραφή; Γιατί είπαμε άλλο το νόμιμο και άλλο το ηθικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr