ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ!


Στο «κόκκινο» το ασφαλιστικό τηςΔΕΗ - Τελειωτικό χτύπημα η νέα αναλογιστική μελέτη!

Τραγική είναι πλέον η κατάσταση στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ, καθώς τα περισσότερα φαρμακεία της χώρας δεν δέχονται συνταγές της ΔΕΗ, δεν γίνεται πληρωμή των νοσηλίων ενώ χιλιάδες συνταξιούχοι, ο αριθμός των οποίων πλησιάζει τις τέσσερις χιλιάδες, περιμένουν να τους καταβληθεί το εφ΄απαξ.

Ταυτόχρονα, η μη καταβολή στο ΤΑΠ/ΔΕΗ των όσων προβλέπονται στους νόμους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία πληρωμής των συντάξεων στο τέλος του χρόνου.
Ειδικότερα, η αθέτηση των υποχρεώσεων της Πολιτείας απέναντι στο ΤΑΠ/ΔΕΗ και στο ΤΑΥΤΕΚΩ έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό ταμιακό έλλειμμα που πλησιάζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Από αυτά, τα 179 εκατ. ευρώ χρειάζονται για την πληρωμή του κλάδου Υγείας και το Επικουρικό και τα υπόλοιπα 193 εκατ. για Εφ΄απαξ.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι απόρροια της κρατικής ασυνέπειας απέναντι στο ΤΑΠ/ΔΕΗ και στο ΤΑΥΤΕΚΩ, στα οποία η κυβέρνηση μη τηρώντας τους νόμους (παρανομώντας ουσιαστικά) δεν αποδίδει τα όσα οφείλει.
Συγκεκριμένα, ενώ το ΤΑΥΤΕΚΩ ζητούσε Πάγιο Πόρο 361.000.000€ για το 2011 η κυβέρνηση ενέκρινε μόλις τα 180.000.000€.
Από αυτά τα 180, μέχρι στιγμής, το Ταμείο έχει πάρει τα 120 και «έχει λαμβάνειν» άλλα 60, από τα οποία εκτιμάται ότι θα δοθούν τα μισά.

Εφ΄απαξ με…δόσεις
Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που βγαίνουν στη σύνταξη αντιμετωπίζουν τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή του Εφ΄απαξ καθώς χρειάζεται να περιμένουν τουλάχιστον ενάμισι χρόνο μέχρι την πλήρη εξόφληση.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέχρι τον περασμένο Αύγουστο (8/ 2011) ήταν σε αναμονή καταβολής του Εφ΄απαξ 3.085 συνάδελφοι.

Από αυτούς οι 2100 είχαν πάρει προκαταβολές της τάξεως των 10.000 ή 5000 € ενώ οι υπόλοιποι 985 είχαν πάρει το 90% του ΕΦΑΠΑΞ και περίμεναν την εξόφληση.
Στους 3.085 συναδέλφους που ήταν σε αναμονή καταβολής ΕΦΑΠΑΞ μέχρι και τον Αύγουστο και στους οποίους συνολικά το ΤΑΥΤΕΚΩ χρωστά 159.658.630€ ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να προστεθούν άλλοι 700 τουλάχιστον συνάδελφοι γεγονός που θα προσθέσει στα ήδη χρωστούμενα άλλα 54.000.000€.

Εξίσου απαράδεκτη είναι και η κατάσταση με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των χιλιάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους. Εξαιτίας των τεράστιων χρεών στα φαρμακεία, τα περισσότερα από αυτά και σε ολόκληρη τη χώρα σταμάτησαν να δέχονται συνταγές και δεν χορηγούν πλέον φάρμακα.

Πέρα από το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή έχει σοβαρές συνέπειες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατ΄επέκταση στην ίδια μας τη ζωή, αποτελεί και προσβολή για όλους εμάς που εργαζόμαστε ή εργαστήκαμε στη ΔΕΗ πληρώνοντας κανονικά τις εισφορές μας.
Πηγή: http://sptmte-dei.gr

Νέα Ενημέρωση για εφάπαξ συνταξιούχων ΔΕΗ

Υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Μπουρσανίδης, διαβεβαίωναν ότι με την εκταμίευση της δόσης μαμούθ που ήδη καταβλήθηκε, θα δίνονταν 137.000.000 ευρώ για απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής του εφάπαξ που σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους έφτανε για να εξοφληθούν όλα τα εφάπαξ των συνταξιούχων του 2010 και του 2011.

Επειδή όμως η δόση μαμούθ καταβλήθηκε και οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για καταβολή του εφάπαξ περιορίστηκαν μόνο στους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ τηρείται «σιγή ιχθύος» για τον κλάδο της ΔΕΗ, έγινε νέα παρέμβαση  στο Υπουργείο Εργασίας και δυστυχώς βγήκαν στην επιφάνεια τα εξής εξωφρενικά, τα οποία  κρατούσαν μυστικά όλο αυτό τον καιρό, τόσο οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του ασφαλιστικού μας, όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Φίλοι συνταξιούχοι, διατηρείστε λοιπόν την ψυχραιμία σας και ακούστε τα νέα.

Ο λόγος που δεν ακούγεται τίποτα για το κονδύλι των 137.000.000 ευρώ που έπρεπε ήδη να είναι διαθέσιμο για απρόσκοπτη συνέχιση της καταβολής των εφάπαξ στον κλάδο μας, είναι ότι με βάση το τελευταίο μνημόνιο και την αναδιάρθρωση του ΤΑΥΤΕΚΩ, εκκρεμούν : 1) η έγκριση νέου κανονισμού λειτουργίας του ΤΑΥΤΕΚΩ ( χρειάζεται έγκριση των Υπουργών Εργασιάς και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σύνταξη ΦΕΚ που θα γίνει εντός του Ιανουαρίου του 2013), 2) Απόφαση ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ για τοποθέτηση νέου Διευθυντή Οικονομικών στον ασφαλιστικό μας φορέα, και 3) Υπογραφή μνημονίου μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και του νέου Διευθυντή Οικονομικών του ασφαλιστικού μας φορέα, βάσει των συμφωνιών με την ΤΡΟΙΚΑ, ότι από το 2013 και εφεξής δεν θα υπάρξουν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην καταβολή του εφάπαξ, κάτι για το οποίο δεν συμφωνεί η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ασφάλισης-Συντάξεων και Πρόνοιας κ. Χαμογεωργάκη (!).

Φίλοι συνταξιούχοι της ΔΕΗ

Για μια ακόμα φορά σας κοροιδεύουν.
Παίζονται βρώμικα παιχνίδια εις βάρος σας που έχουν σχέση με μοιρασιές θέσεων Διευθυντών βάσει του νέου οργανογράμματος στο ΤΑΥΤΕΚΩ . Και ερωτώνται οι αρμόδιοι: Γιατί φτάσαμε στο σημείο να έχει εκταμιευθεί η δόση μαμούθ, αλλά να λειτουργεί ανασταλτικά η εκκρεμότητα του θέματος της νέας οργάνωσης του ΤΑΥΤΕΚΩ, ώστε κάτω από την ασφυκτική πίεση της εκταμίευσης του κονδυλίου των 137.000.000 ευρώ να διαπλέκονται τα συμφέροντα γύρω από τις θέσεις των Διευθυντών Οικονομικών κ.λ.π. και της υπογραφής του σχετικού μνημονίου, που αποτελεί προυπόθεση για την απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής του εφάπαξ;;;;

Τι ρόλο παίζει η κ. Χαμογεωργάκη που αρνείται να υπογράψει την μη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών εντός του 2013, που αποτελεί προυπόθεση της ΤΡΟΙΚΑ για την συνέχιση της μελλοντικής χρηματοδότησης;;;;
Κάνει πως δεν ξέρει η κ. Χαμογεωργάκη ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της μη δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα πάμε για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;;;

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!Για άλλη μια φορά έχουμε μια μεγάλη αναμονή και μια μεγάλη κοροιδία για τους συντξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είναι θύματα διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr