ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


Χθες Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου , συνελήφθη στην Μεγαλόπολη ένας εργολάβος χωματουργικών έργων γιατί βρέθηκαν σε ιδιωτικό του χώρο , μεγάλη ποσότητα από τοξικά απόβλητα.

Συγκεκριμένα στο εργοτάξιο που διατηρούσε ο Γ. Τ. 41  χρονών πλησίον του Τ.Δ. Περιβολίων, βρέθηκαν πλαστικές δεξαμενές οι οποίες είχαν μέσα υλικά που θεωρούνται τοξικά απόβλητα και έπρεπε να είχαν διατεθεί σε ειδικούς χώρους.

Στον συγκεκριμένο χώρο εντοπίστηκαν 81 δεξαμενές, χωρητικότητας ενός τόνου έκαστη, και 32 βαρέλια, χωρητικότητας 200 κιλών έκαστο, με τοξικά απόβλητα, όπως γαλάκτωμα, χρώμα και γλυκερίνη, συνολικού βάρους 70,4 τόνων.
 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα απόβλητα έχουν μεταφερθεί από σημείο εκτός του Νομού Αρκαδίας και δεν έχουν σχέση με δραστηριότητα στην περιοχή. 

Η μεταφορά των παραπάνω επικίνδυνων υλικών σύμφωνα με την δικογραφία έχει γίνει τις προηγούμενες ημέρες από περιοχή της Αττικής , κατά πάσα πιθανότητα από τα Μέγαρα.

 Σε βάρος του 41 ετών συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας, με την οποία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Το αστυνομικό τμήμα Μεγαλόπολης έχει αναλάβει την πλήρη διερεύνηση του θέματος, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.





2 σχόλια:

  1. - Η Εταιρεία (Παραγωγός) που παρέδωσε τα απόβλητα (τοξικά;) στον μεταφορέα δεν φέρει καμιά ευθύνη;
    - Ποιές άδειες προσκόμισε ο μεταφορέας Γ.Τ. στην Πάροχο (εταιρεία) των αποβλήτων και του παρέδωσαν (νόμιμα) τα απόβλητα για να τα μεταφέρει που; (Σε ποιο νόμιμα αδειοδοτιμένο χώρο Αποδοχής;)
    - Η Πάροχος (εταιρεία) αποβλήτων είναι πιστοποιημένη με το ISO για την διαχείριση - διάθεση των παραγόμενων αποβλήτων της;
    - Εάν είναι πιστοποιημένη η εταιρεία (Παραγωγός), ο φορέας πιστοποίησης αυτής (ποιος είναι;), και με ποιους τρόπους ελέγχει την διάθεση των (τοξικών;) αποβλήτων;
    - Οι θεσμοθετημένες Δημόσιες Επιβλέπουσες Αρχές μπορεί να είναι απούσες;
    - Εάν επιτρέψουμε ως κοινωνία , στον καθένας μας - εν ονόματι του κέρδους - (βάσει των προσωπικών αναγκών του όπως αυτός τις προσδιορίζει), μπορεί να μεταχειρίζεται τέτοιους τρόπους, είμαστε άξιοι της τύχης μας.
    - Μπορεί να είναι απούσα η άμεση παραδειγματική ‘τιμωρία’ από τέτοιου είδους έκνομες (παρεμβατικές) συμπεριφορές σε βάρος του Κοινωνικού Συνόλου;
    Που οδηγούμεθα;
    Ένας Ρομαντικός Μεγαλοπολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ , ΜΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΧΩΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΙΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑΒΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ,ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ , Ε ΡΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr