Διαιτησία, παραλίγο μακαρίτης & ερωτήσεις για ΕΠΣΑ!


Τα φαινόμενα κακής διαιτησίας όλο και πληθαίνουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Αρκαδίας. Μετά τον αγώνα του Πανθυρεατικού με τη Δόξα, όπου είχαμε πιστέψει πως τα είδαμε όλα (πέναλτι που δε δόθηκαν, κανονικά γκολ που ακυρώθηκαν και άλλα που μέτρησαν αφού είχαν ακυρωθεί, φύλλο αγώνα χωρίς αναφορά σε προπηλακισμούς και έντονες διαμαρτυρίες από τις 2 ομάδες), ήρθε και το ματς του Λεωνιδίου με την ΑΕΚ Τρίπολης για να "δέσει το γλυκό"!

Γκολ ακυρώθηκε για την ΑΕΚ, η οποία διαμαρτύρεται και για τουλάχιστον ένα πέναλτι το οποίο δεν καταλογίστηκε υπέρ της! Απ' την άλλη, οι παίκτες του Λεωνιδίου δικαιούνται να φωνάζουν για μια κατακόκκινη κάρτα που δε δόθηκε σε ποδοσφαιριστή της Ένωσης! Επίσης, το ματς διακόπηκε χωρίς να κρατηθούν οι καθυστερήσεις, ενώ όταν παίκτης της ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, ο διαιτητής (σύμφωνα με μαρτυρίες), είπε τη μυθική ατάκα "μην τους εξαγριώνεις"!!!

Στο τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΚ Κώστας Καλογιαννίδης, ο οποίος δικαίως είχε αποβληθεί, κόντεψε να χτυπηθεί από κουτί με χρώμα! Όχι, δεν τον πέτυχαν, γι' αυτό δε γράφουμε "ο μακαρίτης"! Ανεγκέφαλοι τύποι στην εξέδρα, θεώρησαν καλό να το πετάξουν, σημαδεύοντας τον αντίπαλο προπονητή!

Αποσβολωμένοι οι (κατά κύριο λόγο) νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες του Λεωνιδίου, παρακολουθούσαν με δέος τις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας τους. Τα παιδιά, δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν με τους αντίπαλους παίκτες της ΑΕΚ και προφανώς ένιωσαν άσχημα για όσα συνέβαιναν.

Το ίδιο άσχημα ένιωσε και ο πρόεδρος του Λεωνιδίου Διονύσης Πυλαρινός, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατέψει τους "κιτρινόμαυρους", την ώρα που κατευθύνοντας προς τα αποδυτήρια. "Νιώθω άσχημα για όσα συμβαίνουν, ζητώ συγγνώμη", είπε απολύτως ειλικρινά ο αξιοπρεπέστατος -αλλά ανήμπορος να αντιδράσει- παράγοντας των γηπεδούχων.

Το θετικό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στο Λεωνίδιο, είναι το ενδιαφέρον που δείχνει η διοίκηση για να τελειώνουν ομαλά οι αγώνες και οι φιλοξενούμενοι να φεύγουν με ασφάλεια. Στον περυσινό αγώνα μεταξύ των 2 συλλόγων, οι διοικούντες το Λεωνίδιο προσπάθησαν να αποτρέψουν ακόμα και τα συνηθισμένα μπινελίκια προς παίκτες και προπονητή της ΑΕΚ, παρότι οι κιτρινόμαυροι είχαν επικρατήσει με 2-0. Ειλικρινά μπράβο στον κύριο Πυλαρινό (τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά) και σε όσους παράγοντες ενεργούν με αυτό τον τρόπο.

Θέτουμε ορισμένα ερωτήματα προς την ΕΠΣ Αρκαδίας:

-Με ποια κριτήρια σφυρίζουν ορισμένοι διαιτητές;

-Μήπως αν φοβούνται θα έπρεπε να μένουν στο σπίτι τους και να μην επισκέπτονται γήπεδα με οπαδούς;

-Τεστ φυσικής κατάστασης γίνονται κύριε Τσούκα και κύριε Μπερσή; Πολλές κοιλιές βλέπω και δεν είναι σωστό να γελάνε όλοι στο γήπεδο στην προθέρμανση των διαιτητών...

-Μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν όλες αυτές οι... "ενδιαφέρουσες ιστορίες" που αφηγούμαστε στα φύλλα αγώνα, προκειμένου να επιβάλλονται και οι ανάλογες τιμωρίες;

Από τον Βασίλη Μπακόπουλο και το ARCADIA SPORTS

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr