ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Το πρόβλημα με τον Βιολογικό Καθαρισμό της Μεγαλόπολης συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου .

Όπως πληροφόρησε το συμβούλιο ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παν. Μπούρας, εδώ και 20 ημέρες ενημερώθηκε από την εταιρία που έχει αναλάβει την λειτουργία του βιολογικού ότι υπάρχουν προβλήματα με κάποιες διαρροές και κάποιες βλάβες . Μετά από 2 ημέρες ενημερώθηκε και πάλι από την εταιρία ότι ξαφνικά ένα πρωί ανακάλυψαν ότι 1 από τις 2 δεξαμενές καθίζησης έχει υποστεί ανύψωση από το έδαφος  1μιση περίπου μέτρου!!

Επίσης ενημερώθηκε η περιφέρεια Πελοποννήσου και οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

 Ο βιολογικός καθαρισμός ξεκίνησε το 2004 με 2005 και η οριστική παραλαβή του έγινε τον Μάρτιο του 2011.Τον Ιανουάριο του 2012 ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του ( θεωρητικά)!!

Στην  συζήτηση που ακολούθησε , φάνηκε καθαρά ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνώριζαν καν αν λειτουργούσε η όχι ο βιολογικός της πόλης! Και αυτό την ώρα που είχαν πάρει απόφαση στις 27 Ιανουαρίου 2012 για την υπογραφή συμφωνητικού λειτουργίας με κόστος 147.600 ευρώ!!

Δείτε τη σχετική απόφαση εδώ

Από τις 27 Ιανουαρίου λοιπόν έχουμε την υπογραφή της σύμβασης και έτσι από εκείνη την στιγμή ξεκινάει ουσιαστικά η λειτουργία του βιολογικού. Για την ακρίβεια κανείς δεν γνώριζε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πότε ακριβώς ξεκίνησε . ¨Στο περίπου υπολογίσουμε  τον Μάρτιο¨ ανέφερε ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτηση !!

Επίσης όπως μάθαμε από τον κ. Δήμαρχο ο ανάδοχος είναι ο ίδιος που έχει κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις. Δεν έχει πληρωθεί όμως γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν οι συμβατικές υποχρεώσεις, δηλαδή σε μετρήσεις που έγιναν δεν υπήρχαν τα νούμερα καθαρότητας που έπρεπε να υπάρχουν. Άρα ο βιολογικός λειτουργούσε και δεν είχε την απόδοση που έπρεπε !!!

Μάθαμε ακόμα από την τοποθέτηση του κ.Μπούρα ότι με ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών άργησε να μπει επιβλέποντας μηχανικός από την μεριά του Δήμου Μεγαλόπολης , κάτι που έγινε τελικά τον Ιούλιο!!

Με απλά λόγια λοιπόν υπογράφτηκε η σύμβαση για την λειτουργία τον Ιανουάριο, απ΄το πολύ ενδιαφέρον που έδειξαν οι άρχοντες μας δεν είναι σίγουροι πότε ακριβώς ξεκίνησε , άργησαν πολλούς μήνες να ορίσουν επιβλέποντα μηχανικό , δεν τους ανησύχησε το γεγονός ότι δεν είχε τα αποτελέσματα που  έπρεπε και τέλος ήρθε και η ανύψωση από άγνωστο ακόμα φαινόμενο και έδεσε το γλυκό.

Δεν γνωρίζουν στον Δήμο , ούτε πόσο στοίχισε η κατασκευή του!! 3.800.000 είπε ο κ. Μπούρας , 5.100.000 τον συμπλήρωσε ο κ.Τσιριγώτης δείχνοντας και τα σχετικά έγγραφα.

Αναρωτιέμαι τελικά ποιο είναι το ενδιαφέρον από όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς μας άρχοντες για ένα τόσο μεγάλο έργο για την Μεγαλόπολη.
Πραγματικά είναι απορίας άξιον πόσο πολύ έχουν απαξιώσει μία από τις βασικότερες λειτουργίες της Μεγαλόπολης.

Μετά από όλα όσα άκουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατάλαβα πολύ καλά γιατί κανένας δεν βγήκε να ενημερώσει τους πολίτες για την ζημιά στον βιολογικό. Γιατί πολύ απλά δεν έχει κανείς τους τι να πει και δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν !!!

Όταν δημοσίευα στις 27 Σεπτεμβρίου το σχετικό άρθρο για τον Βιολογικό δεν πήρα καμία απάντηση.
 http://kafeneio-megalopolis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4636.html

 Η αντιπολίτευση πρότεινε να πάει το θέμα ο δήμος στην δικαιοσύνη αφού πρόκειται καθαρά για κακοτεχνία και να μην δεχτεί ο Δήμος τις μελέτες που θα κάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες ήταν υπεύθυνες για την κατασκευή του.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει μελέτη από ανεξάρτητο φορέα για να φανεί τι προκάλεσε την ζημιά , αν κινδυνεύουν οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις και αν υπάρχει δυνατότητα επιδιόρθωσης.
Μόλις υπάρχουν αυτές οι απαντήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξανασυζητήσει το θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr