Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη  Περιφερειακό Συνέδριο από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα Ενέργεια και Περιβάλλον.
Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το ARCADIA PORTAL


Στα πλαίσια του Συνεδρίου είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή επίσκεψη όλων των συμμετεχόντων στην Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα όπως ανέφερε η Πρόσκληση....

¨Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 κλιμάκιο Ευρωβουλευτών και στελεχών, συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα μεταβεί στη Μεγαλόπολη όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς και πολίτες στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης στις 12.00.¨
 Ποιοι ήταν οι σκοποί του συνεδρίου; Διαβάζουμε πάλι από την πρόσκληση..

¨Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτό καθώς και τους Ευρωβουλευτές και να τεθούν ερωτήσεις για θέματα που τους αφορούν. Για το θέμα που επελέγη  αυτό έχει να κάνει με θέματα που αφορούν στους πολίτες αλλά και στο νομοθετικό έργο που έχει γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρείται πως η «Ενέργεια και το Περιβάλλον» έχουν μεγάλη σημασία ως μοχλός ανάπτυξης.¨

 Από ότι καταλαβαίνουμε όλοι , πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση και ειδικά η επίσκεψη στην Μεγαλόπολη ακόμα πιο σημαντική αφού όταν μιλάμε για Ενέργεια και για Περιβάλλον η Μεγαλόπολη έχει τον πρώτο λόγο.

Σήμερα λοιπόν όλοι περιμέναμε  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερωθούμε και να μάθουμε για όλα τα παραπάνω.... Αλλά μάταια περιμέναμε!!

Από τις 12.00 η ώρα άλλαξε και πήγε στις 12.30 και πάλι όμως κανείς δεν εμφανίστηκε!!
Από όλους τους Ευρωβουλευτές εμφανίστηκε μόνο ο κύριος Σαλαβράκος ο οποίος με την σειρά του αποχώρησε και αυτός για να πάει κάπου αλλού.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου  ήταν στην περιοχή της Μεγαλόπολης ο κ Γιαννακούρας, ο οποίος όμως ήταν μαζί με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης στο γραφείο του Διευθ. της 4ης μονάδας της ΔΕΗ , εκεί τελικά πήγε και ο κ. Σαλαβράκος!!

 Την ίδια ώρα δημοτικοί σύμβουλοι της Μεγαλόπολης , φορείς και κάτοικοι περίμεναν στην αίθουσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες!!
Κατά τις 13.30 και αφού δεν είχε εμφανιστεί κανείς αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης και Γιάννης Φουσέκης και κάποιοι από τους φορείς.

Από ότι μάθαμε η αντιπροσωπεία τελικά ήρθε στην αίθουσα και η εκδήλωση ξεκίνησε κατά τις 14.00 , μετά από 2 ώρες δηλαδή καθυστέρηση και με πολλούς πολίτες να έχουν αποχωρήσει , μη μπορώντας να περιμένουν άλλο αλλά και με πολλά παράπονα από όσους περίμεναν 2 ολόκληρες ώρες !!!

Επίσης οι πληροφορίες μας είναι ότι ορισμένοι Ευρωβουλευτές δεν ήρθαν καθόλου στην Μεγαλόπολη !!

Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση και την τήρηση  των προγραμμάτων, όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η όλη διαδικασία προσβάλει σε μεγάλο βαθμό την πόλη της Μεγαλόπολης και τους κατοίκους της.

Είναι εντελώς απαράδεκτη η απουσία των Ευρωβουλευτών από την Μεγαλόπολη και ακόμα πιο πολύ απαράδεκτη είναι η διαδικασία με την αναμονή και την καθυστέρηση έναρξης της εκδήλωσης.
Θα έπρεπε  τέτοιες σοβαρές ενέργειες να έχουν και την ανάλογη σοβαρή διοργάνωση και να σέβονται περισσότερο τον κόσμο της Μεγαλόπολης.

Ελπίζουμε μόνο να μην αποδειχθεί στο μέλλον ότι η εκδήλωση αυτή είχε και δεδομένα που να έχουν να κάνουν με νέες επενδύσεις και νέες ενέργειες στο λεκανοπέδιο...τότε όλα όσα έγιναν σήμερα δεν θα είναι καθόλου τυχαία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr