Οι σπουδαστές της Στεμνίτσας κατέκτησαν το Μόναχο


Με βραβεία στις βαλίτσες τους επέστρεψαν από το Μόναχο οι σπουδαστές και οι καθηγητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας.

Συγκεκριμένα τρεις από τους σπουδαστές απέσπασαν ισάριθμα βραβεία στον διεθνή διαγωνισμό «Young Designer’s Corner», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γνωστής διεθνούς εμπορικής έκθεσης του Μονάχου Gemworld Munich-The Munich Show.

Πρόκειται για τους: Σοφία Κονδύλη, Ηλία Πεσματζόγλου και Παναγιώτη Πορφύρη, οι οποίοι βρέθηκαν στους 8 πρώτους και τα έργα τους παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Στον τελικό του διαγωνισμού το έργο του μαθητή Παναγιώτη Πορφύρη κατέκτησε την 3η θέση.

Βραβεία είχαν κερδίσει οι σπουδαστές της Σχολής και στον 23ο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, στην ετήσια έκθεση «Κosmima» της Helexpo στη Θεσσαλονίκη.


Οι επιτυχίες και οι διακρίσεις της σχολής, μαρτυρούν το ταλέντο και την πρόοδο των μαθητών, όπως επίσης την τεράστια δουλειά των καθηγητών που γίνεται με αγάπη και μεράκι. Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΠΑΣ) Στεμνίτσας έχει ανοδική πορεία με αυξανόμενο αριθμό μαθητών και μεγάλο αριθμό διακρίσεων. Αποτελεί ένα κόσμημα για τη Γορτυνία.

Μάλιστα, ο Δήμος Γορτυνίας, με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου επιβράβευσε τις επιτυχίες της σχολής, έχει εγκρίνει την επέκταση των εργαστηρίων, στηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της και –μαζί με τη διεύθυνση της σχολής- σχεδιάζει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και περαιτέρω προβολή της.

Από το MORIASNOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr