Α.Ε.Μ. ΠΟΛΥΒΙΟΣ: ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Ανοιχτή επιστολή κυκλοφόρησε από τον ΠΟΛΥΒΙΟ σχετικά με την προσπάθεια κάποιων - όπως αναφέρεται- να δημιουργήσουν ένα νέο σωματείο Μπάσκετ στην πόλη της Μεγαλόπολης.

Διαβάστε την επιστολή όπως αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του ΠΟΛΥΒΙΟΥ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί συμπολίτες
Το Δ.Σ. της ομάδας μπάσκετ Α.Ε.Μ. ΠΟΛΥΒΙΟΣ προβαίνει σε ενημέρωση των πολιτών για τα τελευταία τεκταινόμενα στο χώρο του μπασκεττικού αθλητισμού . Ίσως έχετε ήδη πληροφορηθεί  για την διασπαστική κίνηση των τελευταίων ημερών.
Συγκεκριμένα υπάρχει προσπάθεια δημιουργίας δεύτερου μπασκεττικού σωματείου με πρωταγωνιστές ακόμα και άτομα που δεν είναι Μεγαλοπολίτες, όπως μόνιμοι κάτοικοι Τρίπολης  και άλλοι προσωρινά  εργαζόμενοι στη Μεγαλόπολη. Στην ουσία όμως παρασκηνιακά βρίσκονται τα ίδια άτομα τα οποία είχαν κάνει διασπαστικές ενέργειες παλιότερα .
Αυτές τις μέρες η προσπάθεια παραπληροφόρησης από πλευράς  τους οδηγεί σε λανθασμένες εντυπώσεις . Τα μέλη του Δ.Σ. της Α. Ε. Μ. ΠΟΛΥΒΙΟΣ έχουν προσφέρει χρήμα και χρόνο τα τελευταία χρόνια με σκοπό την άθληση της νεολαίας της πόλης χωρίς να έχουν καμία οικονομική ωφέλεια . Οι συνήθεις διασπαστές  καλά αμειβόμενοι τόσα χρόνια σκοπό έχουν την συνέχιση αυτής της κατάστασης  χωρίς να φαίνονται στο προσκήνιο . Εκμεταλλεύονται την λίστα αθλητών και το έμψυχο δυναμικό του σωματείου Α.Ε.Μ. ΠΟΛΥΒΙΟΣ εγγράφοντας παιδιά μόνο μέχρι την ηλικία που πληρώνουν , δηλαδή ακαδημίες και τμήμα μίνι .
Είναι φανερή η προσπάθεια εκβιασμού που στόχο έχει να ξαναμπούν στον μπασκετικό χώρο παλιοί προπονητές οι οποίοι έχουν  παραιτηθεί για δικούς τους λόγους πολλές φορές . Το Δ.Σ. της Α.Ε.Μ. δεν έδιωξε ποτέ κανέναν , όπως διαδίδεται τον τελευταίο καιρό , αλλά προσπαθεί να δίνει δουλειά σε περισσότερους προπονητές και να εξορθολογήσει τους υπέρογκους μισθούς  των προηγούμενων ετών λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας .
Το Δ.Σ. της ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προστατέψει τα συμφέροντα και την ιστορία του συλλόγου.
Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με οποιονδήποτε θέλει περισσότερες πληροφορίες.
Μετά Τιμής
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ                          ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ.ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνετε λάθος κυρίες και κύριοι όλων των πλευρών, άν νομίζετε ότι ο κόσμος της Μεγαλόπολης θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τη μεταξύ σας διένεξη με τα επιχειρήματα που εκατέρωθεν χρησιμοποιείτε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λειτουργούν το κλειστό στάδιο και οι ομάδες συγκεκριμένα του μπάσκετ(κάτω από οποιαδήποτε διοίκηση και προπονητικό team) με τρόπο τέτοιο που να υπάρχει αποτέλεσμα. Το τι έχετε μεταξύ σας, ενδιαφέρει μόνο εσάς. Δίνετε όμως την εντύπωση, ότι έχει "ψωμί" το θέμα και αυτός είναι ο λόγος που τόσο πολύ κόπτεσθε. Η μοναδική λοιπόν πτυχή που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι (εκτός από την εύρυθμη λειτουργία) η διαφάνεια επί των οικονομικών. Καλείται επομένως ο Δήμος (ως μόνος αρμόδιος) να ρυθμίσει τη λειτουργία και να ελέγξει τη νομιμότητα όλων των κινήσεων και να εξασφαλίσει στους δημότες το αυτονόητο αγαθό της άθλησης.

    Πάντως με αυτή την ευκαιρία επιβάλλεται κάποια πράγματα να μπούν στη θέση τους. Εμείς οι ίδιοι οι δημότες πρέπει να απιτήσουμε αξιοκρατία στις επιλογές,έλεγχο και διαφάνεια στα οικονομικά. Να απαιτήσουμε την υποβολή απολογισμών, γιατί εν τέλει δεν είναι ευκαταφρόνητα τα ποσά που πληρώνουμε, ιδιαίτερα αυτή την εποχή...

    Αλήθεια θα πρέπει να απαντήσει επίσης ο Δήμος, και στο πώς λειτουργούν τα παιδικά τμήματα ποδοσφαίρου. Έχει ασχοληθεί κάποιος με τη νομιμότητα και τις ευθύνες (σε περίπτωση κάποιου συμβάντος)αυτής της δράσης; Με ποιό τρόπο και με ποιό δικαίωμα παραχωρείται δημοτικός χώρος σε ιδιώτες; Υπάρχει κάποιο αντίτιμο; Κάποιο μίσθωμα; Καλύπτονται με κάποιο τρόπο οι φθορές που προκαλούνται από αυτή τη δραστηριότητά;
    Θα χαρώ να διαβάσω τοποθετήσεις και από άλλους δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ήθελα να κάνω μια πρόταση: από τη στιγμή που εδώ και πολλά χρόνια, ο βασικότερος χρηματοδότης όλων των αθλητικών δρόμενων(και των σωματείων βέβαια), στη Μεγαλόπολη είναι ο δήμος, θα έπρεπε να είχε και πιο ενεργό ρόλο στην δημιουργία και των διοικητητικών συμβουλίων. θα μπορούσαν κάλλιστα, κάποιοι ή κάποιος(ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού π.χ.), από το δημοτικό συμβούλιο να παραβρίσκονται στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις(που συνήθως δεν γίνονται) των αθλητικών σωματείων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν και οικονομικό απολογιστικό χαρακτήρα, ή τουλάχιστον στις υποχρεωτικά (βάσει νόμου περί των καταστατικών των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων) ανά διετία γενικές συνελεύσεις(οι οποίες επίσης συνήθως δεν γίνονται, από τις οποίες προκείπτει και το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο) και να ελέγχουν την νομιμότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr