ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ !!


Ακριβώς 1 χρόνο πριν είχα ανεβάσει μια ανάρτηση στο Καφενείο σχετικά με το Ασύρματο Δίκτυο του Δήμου Μεγαλόπολης.
Για να καταλάβετε πλήρως τι ακριβώς είναι αυτό το έργο μπορείτε να διαβάσετε πρώτα την περσινή μου ανάρτηση....

http://kafeneio-megalopolis.blogspot.gr/2011/09/blog-post_16.html

Το συγκεκριμένο έργο 9 το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο) , έχει πάρα πολλά ¨περίεργα σημεία¨και δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Ξεκίνησε το 2006 , προχώρησε η κατασκευή αλλά δεν πληρώθηκε ο ανάδοχος.
Το έργο το είχε αναλάβει η εταιρία GENNET και το κατασκεύασε υπεργολαβικά μια άλλη εταιρία από την Ηλεία. Δείτε παρακάτω και την σχετική ανάρτηση από τον δικτυακό τόπο.

http://www.oleng.eu/el/20-broadband-wireless-network

Το 2009 έγινε παραλαβή του έργου από τον Δήμο Μεγαλόπολης αλλά υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι δεν είχε κατασκευαστεί ολόκληρο , ειδικά όπως αναφερόταν σαφέστατα στην σχετική προκήρυξη και φαίνεται επιγραμματικά στην παρακάτω φωτογραφία.


Στην περσινή μου ανάρτηση ρωτούσα ευθέως όλους τους εμπλεκόμενους από τον Δήμο Μεγαλόπολης 

΄ Ερωτάται ο κύριος δήμαρχος αλλά και η επιτροπή παραλαβής του έργου , έχουν πράγματι ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες, έχουν τοποθετηθεί όλα τα υλικά και οι καλωδιώσεις που προβλέπονται από την προκήρυξη και παραδόθηκε το έργο με το κλειδί στο χέρι όπως ακριβώς αναφέρεται στην προκήρυξη?

To έργο παραδόθηκε στους 12 μήνες που όριζε η προκήρυξη η δόθηκαν παρατάσεις απο το δημοτικό συμβούλιο και αν ναι, με ποιες αποφάσεις?


Επίσης έχει πραγματοποιηθεί η σύνδεση όλων των τερματικών με το πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ όπως πάλι αναφέρεται στην προκήρυξη?


Γνωρίζουν οι κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων που αναφέρονται στο έργο την ύπαρξη του συστήματος και έχουν κάνει ποτέ χρήση του?


Έχουν γίνει , και αν ναι από ποιόν, δοκιμές του συστήματος πριν την παραλαβή του από την αρμόδια επιτροπή για να διαπιστωθεί η σωστή λειτουργία του , όπως προβλέπεται στην σύμβαση?¨

Έχει περάσει βέβαια ένας ολόκληρος χρόνος και απάντηση δεν δόθηκε ποτέ , από κανέναν !!
Όλα τα στοιχεία από την ανάρτηση τα είχα δώσει και στις 2 αντιπολιτεύσεις του Δήμου Μεγαλόπολης αλλά δεν γνωρίζω αν έχουν κάνει καμία παρέμβαση ποτέ !! 

Πριν λίγες ημέρες Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης αποδέχθηκε πίστωση  81.021 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή του έργου. Ακολούθως πάρθηκε και απόφαση από την οικονομική επιτροπή του Δήμου στην οποία αναφέρεται ότι για το έργο θα πληρωθούν 81.021 από το Υπουργείο και  7.514 ευρώ από πόρους του Δήμου Μεγαλόπολης.

Αν δει κανείς όμως τα σχετικά έγγραφα που το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κυκλοφορήσει και αναφέρει τις πιστώσεις που διαθέτει , για το συγκεκριμένο έργο αναφέρει 2 ποσά, ένα προϋπολογισμένο  88.536 με πιστωμένο στο 2ο τρίμηνο το 2012 85.286 ευρώ και ένα δεύτερο προϋπολογισμένο 5.236 αλλά χωρίς να έχει γίνει πίστωση καθόλου.
                                               πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Άρα από τους πίνακες του Υπουργείου προκύπτει ότι στον Δήμο Μεγαλόπολης έχει πιστωθεί το ποσό των 85.286 ευρώ και όχι των 81.021 που αναφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι σε ποιά κατάσταση είναι τώρα το δίκτυο αυτό. Η εταιρία πράγματι κατασκεύασε κάποιους κόμβους ( δεν γνωρίζουμε πόσους).

Οι πληροφορίες του Καφενείου λένε ότι το δίκτυο δεν λειτουργεί πλέον και επίσης ότι έχουν γίνει καταστροφές ακόμα και κλοπές υλικών και όλα αυτά έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία αλλά τα γνωρίζει πολύ καλά και ο Δήμαρχος.

Επίσης το καλοκαίρι που μας πέρασε προτάθηκε και εντάχθηκε στο Ε.Α.Π. (λιγνιτόσημο) το εξής έργο....«Μελέτη για την εγκατάσταση ασύρματης δικτυακής υποδομής στην περιοχή Μεγαλόπολης» και κωδικό Α.15. Ο προϋπολογισμός, η συμμετοχή και η πίστωση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 19.500,00€.

Δηλαδή ενώ πληρώνουμε 85.000 + για ένα ασύρματο δίκτυο  που ήδη δεν λειτουργεί , ερχόμαστε να κάνουμε και μελέτη για εγκατάσταση ασύρματου δικτύου !!!!!!!

Εδώ στο Καφενείο δεν είμαστε ούτε επιστήμονες , ούτε τα ξέρουμε όλα.
Όμως όλες αυτές οι διαδικασίες είναι πολύ περίεργες και χρειάζονται απαντήσεις και διευκρινήσεις.

Περιμένουμε από κάποιον αρμόδιο να μας πεί....

Ποιοι  και πότε παρέλαβαν το έργο και αν υπήρχε η ανάλογη εμπειρία για να ξέρουν τι παραλαμβάνουν.
Δεν μπορείς να πάρεις κάποιον που δεν έχει ιδέα από δίκτυα και να του ζητήσεις να ελέγξει την παραλαβή του ασύρματου δικτύου  !!!

Έχουν κατασκευαστεί όλα όσα προβλέπονταν στην μελέτη?

Έχουν συνδεθεί τα συγκεκριμένα τοπικά διαμερίσματα και  γνωρίζουν οι κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων που αναφέρονται στο έργο την ύπαρξη του συστήματος και έχουν κάνει ποτέ χρήση του?

Είναι συνδεδεμένα όλα τα δημοτικά κτίρια μεταξύ τους και όλα μαζί με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ? όπως σαφώς αναφέρεται στην προκήρυξη??

Έχουν γίνει ποτέ δοκιμές , και από ποιους για να  διαπιστωθεί η καλή λειτουργία του? Υπάρχουν σχετικά αρχεία όπως σαφώς αναφέρεται στην προκήρυξη?

Γιατί υπάρχει αυτή η μικρή διαφορά στα ποσά μεταξύ Υπουργείου και Δήμου? έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος?

Γιατί χρειάζεται να γίνει νέα μελέτη για ένα έργο που έχει ήδη κατασκευαστεί ??

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή την φορά θα υπάρχουν κάποιες απαντήσεις.
Και το κυριότερο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα λειτουργήσει όπως πρέπει το συγκεκριμένο δίκτυο στην πόλη μας !!!

Δείτε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται στην παρούσα ανάρτηση. Η προκήρυξη του έργου και τα στοιχεία του είναι στην προηγούμενη ανάρτηση μου που θα βρείτε στην αρχή του άρθρου


ΑΠΟΔΟΧΗ 81.021 ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΓΑΛΟΠΛΛΗΣ

ΑΠΟΔΟΧΗ 81.021 ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΓΑΛΟΠΛΛΗΣ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 88.536 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 5.236 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ






2 σχόλια:

  1. σαν συντομο ανεκδοτο μου ακουγετε, σιγα μην υπαρχει ασυρματο δικτυο στις υπηρεσιες και τα δημοτικα κτιρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για καποιο διαστημα εβλεπα ορισμενες κεραιες και κουτια να ειναι σε 2-3 δημοτικα κτιρια. απο οσο γνωριζω μπηκαν καποια μηχανηματα αλλα στην ουσια δεν λειτουργησε ποτε το συστημα.

    απορω ποιοι υπεγραψαν και παρελαβαν αυτο το εργο.
    η μεγαλυτερη απορια μου βεβαια ειναι οτι τοσο καιρο ηταν απληρωτο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr