Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Α.Π.



Διαβάζουμε στο Καλημέρα Αρκαδία...

Ένα έγγραφο του Υπουργείο Περιβάλλοντος απαγορεύει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να δημοπρατήσει μία σειρά από έργα τα οποία είχε προγραμματίσει να κάνει με χρήματα από το «λιγνιτόσημο» (χρήματα που δίνει η ΔΕΗ ως ανταποδοτικό όφελος για τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη).
Στην Περιφέρεια θεωρούν ότι αυτή η εξέλιξη προκλήθηκε από το Δήμο Μεγαλόπολης, κάτι που εξηγεί μπροστά στην κάμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας. Λέει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα 12.000.000 ευρώ από το «λιγνιτόσημο» δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν!
Παράλληλα, ο κ. Γιαννακούρας αναφέρεται και στο ζήτημα με το επιτόκιο των χρημάτων του «λιγνιτόσημου» που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο 0.03%, με αποτέλεσμα να χάνονται κάθε χρόνο τεράστια ποσά από τόκους. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει και το επιτόκιο πήγε στο 5%.



Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης με 2 έγγραφα του ( Α.Π. 11626 στις 26-6-2012 και 11964 στις 2-7-2012) ζήτησε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να του διευκρινήσει θέματα που έχουν να κάνουν με την επιτροπή παρακολούθησης του Ε.Α.Π. και με την ένταξη νέων έργων.

Η απάντηση του Υπουργείου βγαίνει στις 13 Ιουλίου 2012 και στέλνεται στον Δήμο Μεγαλόπολης.
  Το συγκεκριμένο έγγραφο μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ Ε.Α.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr