Θετικές εξελίξεις για τα έργα από τους πόρους του "Λιγνιτόσημου"


Διαβάζουμε στο Καλημέρα Αρκαδία...

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με τον Υφυπουργό κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων, που αφορούν τον ανταποδοτικό λιγνιτικό πόρο (ΕΑΠ) για την περιοχή της Μεγαλόπολης και συγκεκριμένα, την υλοποίηση έργων με τα χρήματα που έχουν προκύψει από εκπτώσεις έργων κατά την περίοδο 2007-2011.

Ο κ. Υφυπουργός συμφώνησε με την πρόταση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι σε καιρούς ύφεσης και ανεργίας, τα χρήματα δεν πρέπει να παραμένουν ανεκμετάλλευτα, αλλά να διατίθενται για την δημιουργία αναπτυξιακών έργων που θα βοηθήσουν την καταπολέμηση της ανεργίας και την οικονομική ευημερία της συγκεκριμένης περιοχής.

Επίσης δεσμεύτηκε, ότι σύντομα θ' αποστείλει εγκύκλιο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους εμπλεκόμενους Δήμους, προκειμένου να ρυθμίσει θέματα που αφορούν την περαιτέρω λειτουργία του λιγνιτικού πόρου. 

Η εγκύκλιος που αναμένει πλέον ο κ. Γιαννακούρας από το Υπουργείο , θα έρθει σαν απάντηση στο ερώτημα, μπορούν να μπούν νέα έργα στη τωρινή επιτροπή διαχείρησης του Ε.Α.Π η όχι?

Θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης είχε ζητήσει από το Υπουργείο διευκρινήσεις και είχε λάβει την παρακάτω απάντηση...
http://kafeneio-megalopolis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_2839.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr