Υλοποίηση Συνεργασίας Δήμου Μεγαλόπολης και Πανεπιστημίου Αθηνών για την ανάδειξη Παλαιοντολογικού πλούτου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ                                                             Μεγαλόπολη    03/09/2012

Υλοποίηση Συνεργασίας για την ανάδειξη Παλαιοντολογικού πλούτου 

            Με επιτυχία ξεκίνησε τον Ιούλιο η υλοποίηση της συνεργασίας του Δήμου Μεγαλόπολης με το Τμήμα Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την ανάδειξη του Παλαιοντολογικού πλούτου της περιοχής.
            Ο Δήμος Μεγαλόπολης ολοκληρώνει τις γραφειοκρατικές ενέργειες που θα του επιτρέψουν να ξεκινήσει την ανέγερση του Μουσείου στο Ίσιωμα Καρυών και εντός του έτους θα έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος για την κατασκευή του.
            Η Πανεπιστημιακή ομάδα εντόπισε τον Ιούλιο σε δύο σημεία, κοντά στο Ίσιωμα Καρυών απολιθώματα ελεφάντων. Οι θέσεις που είχαν εντοπιστεί το φθινόπωρο στη θέση του ΚΥΤ δεν προσφέρονται για τεχνικούς λόγους για περαιτέρω έρευνα. Από αυτά τα σημεία που εντοπίστηκαν θα ξεκινήσει και παλαιοντολογική μελέτη – ανασκαφή εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ θα συνεχιστεί η αναζήτηση απολιθωματοφόρων θέσεων.
Στην προσπάθεια αυτή οι πληροφορίες από τους κατοίκους της περιοχής μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες και είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες.
            Τις εργασίες του Πανεπιστημίου διευθύνει ο Καθηγητής Γεώργιος Θεοδώρου, Διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας του ΕΚΠΑ με την ένθερμη και ουσιαστική στήριξη του Δήμου, όλης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των συλλόγων μας.  


Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr