Eιδικό λογισμικό θα προβλέπει τις φωτιές στην Πελοπόννησο


Ένα εξειδικευμένο λογισμικό που προβλέπει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο μπαίνει σε πιλοτική λειτουργία τις επόμενες ημέρες, για να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές στην πράξη.

Το λογισμικό αυτό για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αξιοποιεί, αφενός, τις προγνώσεις του Αμερικανικού Συστήματος Πρόγνωσης GFS (Global Forecast Systems) και αφετέρου, τα καθημερινά στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην Πελοπόννησο.
Κατά τις δοκιμές θα εξεταστεί ο βαθμός αξιοπιστίας του συστήματος, από τους αναλυτικούς χάρτες πρόβλεψης της επικινδυνότητας που θα δίνει.

Στόχος είναι το σύστημα αυτό να ενταχθεί στο γενικότερο μηχανισμό πρόληψης των δασικών πυρκαγιών για την αύξηση του βαθμού ετοιμότητας του μηχανισμού καταστολής.
Για να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθημερινής Πρόβλεψης Κινδύνων Εκδήλωσης Πυρκαγιάς» -όπως ονομάστηκε - περιλαμβάνει και άλλες δράσεις, όπως είναι η άσκηση προσομοίωσης πυρκαγιάς που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Μάιο στο Μαίναλο, καθώς και οι ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για προστασία των δασών.

Από το MORIASNOW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr