Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΩΡΕΑ


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη ανατέθηκε στην Παραχωρησιούχο εταιρεία «Μορέας ΑΕ», του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα (και του κλάδου Λεύκτρο – Σπάρτη), την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών στην Παλαιά Εθνική Οδό Μεγαλόπολης – Καλαμάτας (στην έξοδο οικισμού Δερβενίου), για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν λόγω κατολίσθησης, καθώς και για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του υπουργείου, εκτιμάται ότι το προβλεπόμενο κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «η απόφαση αναφέρεται στην άμεση αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο, που αποτελεί και την μοναδική εναλλακτική διαδρομή χωρίς την καταβολή διοδίων. Σχετικό αίτημα υπέβαλε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το τμήμα Παραδείσια – Αλλαγή, της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης – Καλαμάτας αποτελεί σήμερα την κύρια οδό πρόσβασης από και προς τη Μεσσηνία και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο, καθώς και τη μοναδική πρόσβαση προς τον Αυτοκινητόδρομο Τρίπολη – Παραδείσια. Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του προβλήματος καθώς και της αδυναμίας χρηματοδότησης των εργασιών αποκατάστασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξετάστηκε η δυνατότητα αντιμετώπισής του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18.6.1 της Σύμβασης Παραχώρησης (Ν. 3559/2007)».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης δεν μπορεί να διαχωριστούν από τη Σύμβαση Παραχώρησης, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα για το Δημόσιο, καθώς ενδεχόμενος αποκλεισμός της Εθνικής Οδού εξ αιτίας της μη άμεσης εκτέλεσής των εργασιών, συνιστά «Γεγονός Ευθύνης Δημοσίου» που θα επιφέρει μείωση των άμεσων εσόδων του Παραχωρησιούχου και καταβολή αποζημιώσεων σ’ αυτόν (εξ αιτίας απώλειας εσόδων).
Με την απόφαση, καλείται ο Παραχωρησιούχος «Μορέας ΑΕ», μετά τη λήψη της σχετικής εντολής, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 18.6 της Σύμβασης Παραχώρησης».

Από το MoriasNews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr