Δυναμική παρέμβαση Γιαννακούρα για το λιγνιτόσημο!


Εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν  για την  Αρκαδία τα τελευταία  χρόνια από το λιγνιτόσημο.

Αρκετά εκατομμύρια  ευρώ υπολογίζεται ότι χάθηκαν τα τελευταία 14 χρόνια  από τους τόκους των χρημάτων  για το λιγνιτόσημο  από τα 47.000.000 ευρώ  που έχουν μέχρι σήμερα εκταμιευτεί. ,αφού το ετήσιο επιτόκιο είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας  και στις   προηγούμενες Νομαρχιακές διοικήσεις να κυμαίνεται από 0 % έως 0,6%.

Με παρέμβασή του όμως ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας  κατόρθωσε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με  τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα  και τη ΔΕΗ να πετύχει ετήσιο επιτόκιο 5%.

Η επιτυχία αυτή  του κ.Γιαννακούρα είναι τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι το επιτόκιο αυτό επετεύχθη σε χαλεπούς καιρούς  για τα οικονομικά των Τραπεζών .

Υπολογίζεται  δε ότι  σύμφωνα με τα σημερινά  δεδομένα ,από την επόμενη χρονιά το ετήσιο κέρδος από το νέο επιτόκιο θα είναι περίπου της τάξεως των  500.000 ευρώ  έναντι  40.000 φέτος ,χρήματα που μέχρι σήμερα  καρπωνόταν μόνο η Τράπεζα.
Εδώ όμως γεννιέται και ένα μεγάλο ερώτημα..
Τόσα χρόνια οι ιθύνοντες γιατί ανέχονταν ένα τόσο χαμηλό επιτόκιο; Έπρεπε  να βρεθεί ένας Γιαννακούρας για να πετύχει το αυτονόητο;

Από το MORIASNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr