ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



Αν και ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι προσπάθειες σχηματισμού Κυβέρνησης , θα ήθελα να απαντήσω σε 2 ερωτήσεις που μου βάζετε πολλοί αναγνώστες.

1. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα , δηλαδή χωρίς σταυρούς προτίμησης.

2. Το bonus  των 50 εδρών στο 1ο κόμμα δίνεται από τον νόμο μόνο σε κόμματα που έχουν κατέβει στις εκλογές και όχι σε ενώσεις η συνασπισμούς κομμάτων .

Άν για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι συνασπισμός κομμάτων τα οποία είναι δηλωμένα ξεχωριστά ερχόταν πρώτος, δεν θα έπαιρνε τις 50 έδρες.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι δηλωμένοι σαν ενιαίο κόμμα.
Επίσης αν η ΝΔ ενωθεί με το ΔΗ.ΣΥ η κάποιο άλλο κόμμα για να μπορεί να πάρει το bonus  θα πρέπει πρίν τις εκλογές να ξεγραφτεί το ΔΗ.ΣΥ και να δηλωθούν σαν ένα και μοναδικό κόμμα.

Στην περίπτωση συνεργασιών και άλλων ενώσεων , αν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο έρθει πρώτο δεν παίρνει το bonus!!
Με αφορμή την παραπάνω διάταξη ο ΣΥΡΙΖΑ επισπεύδει τις διαιδκασίες ενώσεως με άλλα κόμματα και πρίν τις εκλογές θα δηλώσει στα αρμόδια όργανα ότι κατέρχεται στις εκλογές σαν ένα ενιαίο κόμμα.
Το ίδιο θα πράξει και ο Πάνος Καμμένος για να είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα κινδυνέψει να πέσει σε νομικές εμπλοκές.

3. Και οι επόμενες εκλογές μάλλον θα γίνουν με την απογραφή του 2001, αφού η αρμόδια υπηρεσία δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της απογραφ'ης του 2011.
Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό τις επόμενες ημέρες, στις 16 Μαίου , οπότε θα επέλθουν σοβαρές αλλαγές στις έδρες που εκλέγει ο κάθε νομός της χώρας.

Για τον νομό Αρκαδίας ακόμα και να αλλάξει κάτι οι έδρες παραμένουν 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr