ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ.ΒΛΑΣΣΗ ??



Διαβάζουμε στο ARCADIAPORTAL την παρακάτω είδηση....

O Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης πήραν την πρωτοβουλία να εκδώσουν ένα Οδηγό Πρώτων Βοηθειών με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη των πολιτών.Στην υλοποίηση του βιβλίου ουσιαστική ήταν η βοήθεια της Επιστημονικής Ομάδας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την επίβλεψη και επιμέλεια του Αρκά Πανεπιστημιακού Ιατρού Κωνσταντίνου Βλάσση.

Σήμερα το μεσημέρι το σύγγραμμα « Πρώτες Βοήθειες» παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο της Τρίπολης με παρόντες τον χειρουργό Ορθοπεδικό Κωνσταντίνο Βλάσση , τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη , τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης , Δημήτρη Κοσκινά.

Ο Ιατρός  Κωνσταντίνος Βλάσσης στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Μετά από μια ιδέα που υπήρξε , προ ενός έτους ανάμεσα σε μένα και τον Δήμαρχο Τρίπολης , είπαμε ότι είναι καλό να βγει αυτό το μικρό εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών που είναι πολύ χρήσιμο για τον απλό πολίτη. Κυρίως απευθύνεται σε παιδιά και στόχος μας είναι να διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της Τρίπολης καθώς εκεί το χρειάζονται πραγματικά .Κατά την γνώμη μου από τη μικρή ηλικία το κάθε παιδί πρέπει να έχει μάθει βασικά πράγματα για τις πρώτες βοήθειες γι αυτό και θα επιδιώξουμε να μοιραστεί αυτό το εγχειρίδιο σε όλα τα σχολεία του νομού Αρκαδίας .»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης επισήμανε :
« Ο λόγος  της σημερινής συνάντησης είναι μια προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, ανταποκρινόμενοι στην πρόθεση του συμπολίτη μας Λέκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστα Βλάσση ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεση του να εκδώσει έναν οδηγό για τις Πρώτες Βοήθειες , ένα εγχειρίδιο εξαιρετικά χρήσιμο για όλους τους πολίτες.»

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας τόνισε:
« Ετοιμάστηκε ένα πόνημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους πολίτες διότι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών είτε από ατύχημα είτε από αιφνίδιες διαταραχές της υγείας»

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης Δημήτρης Κοσκινάς δήλωσε:
« Το εγχειρίδιο εμπεριέχει πράγματα που θα βοηθήσουν τους μαθητές . Θα παρουσιάσω το βιβλίο στον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα του ζητήσω να το μοιράσουμε στα σχολεία καθώς είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια από τους Δήμους, Τρίπολης , Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης με τη συμμετοχή του Ιατρού Κωνσταντίνου Βλάσση »

Πραγματικά είναι μια αξιόλογη προσπάθεια η οποία αξίζει τα συγχαρητήρια όλων. 
Όμως έχει δημιουργηθεί μεγάλος σάλος αν χρηματοδοτήθηκε το συγκεκριμένο έντυπο από τους Δήμους η απλά υποστηρίζουν την έκδοσή του.
Το παράξενο με την κίνηση αυτή των δημάρχων και η αιτία που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών είναι ότι ο Ιατρός Κ.Βλάσσης θεωρείται δεδομένο ότι θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές.

Πολλοί κατηγορούν τους Δημάρχους ότι υποστηρίζουν την έκδοση ενός βιβλίου , το οποίο είναι όντως πολύ χρήσιμο αλλά διαφωνούν με την ιδέα να μοιραστεί στα σχολεία λίγο πριν την προεκλογική περίοδο και στο οπισθόφυλλο να έχει την φωτογραφία του υποψηφίου πολιτευτή.

Κάποια ακραία μάλιστα σχόλια χρεώνουν στο Γιάννη Σμυρνιώτη κυρίως αλλά και στους άλλους 2 δήμαρχους  ότι με την κίνηση τους ουσιαστικά βοηθούν τον κ. Βλάσση στο να εκλεγεί βουλευτής !!


Αιφνιδιασμένος παρουσιάστηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός, όταν ρωτήθηκε, σε εκδήλωση που βρέθηκε για την παράδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ για τους μαθητές της Πελοποννήσου, για το αν θα μοιραστεί το εγχειρίδιο "πρώτων βοηθειών" του γιατρού Κώστα Βλάσση στα σχολεία, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή παρουσίαση με αφορμή και την κριτική που γίνεται για το θέμα.

Ο κ. Μισθός ανέφερε συγκεκριμένα: "εγώ το πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ και δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Η νομοθεσία που πρέπει να την γνωρίζουν όλοι λέει πως - κάτι που ακούστηκε και σήμερα στην εκδήλωση- η εκπαίδευση είναι αυτόνομη δομή του κράτους και εκφράζεται από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και από τους διευθυντές των νομών. Αυτοί είναι και οι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση. Δεν είναι δομή ούτε της περιφέρειας ούτε των δήμων, το ξεκαθαρίζουμε, ούτε κανενός άλλου. Είναι αυτόνομη λειτουργία και αυτή τη λειτουργία την έχουμε προστατεύσει εδώ και πολλά χρόνια. Στο συγκεκριμένο κατά καιρούς πολλοί αξιόλογοι Πελοποννήσιοι πολίτες βγάζουν βιβλία και μας ζητούν να τα μοιράσουν στους μαθητές. Αυτό είναι απαγορευτικό από τη νομοθεσία. Γιατί φανταστείτε ο καθένας που έβγαζε ένα βιβλίο αυτό το βιβλίο να έμπαινε μέσα στα σχολεία.

Ο καθένας θα μπορούσε να το έβαζε για τους α', β' προσωπικούς λόγους ενώ το περιεχόμενό του μπορεί να ήταν πολιτικό και όχι πνευματικό. Επομένως λοιπόν για να μπει ένα βιβλίο στα σχολεία ή φυλλάδιο ή να μοιραστεί έντυπο (αυτά απαγορεύονται) πρέπει πρώτα ο συγγραφέας να έχει άδεια, άδεια που θα ζητήσει από τις υπηρεσίες μας - εμείς την διαβιβάζουμε στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και εκείνη αποφασίζει αν το συγκεκριμένο βιβλίο ή άλλα βιβλία πρέπει να μπουν στην σχολική βιβλιοθήκη του σχολείου και όχι στους μαθητές. Θα παρακαλούσα λοιπόν να είμαστε όλοι προσεκτικοί στις κινήσεις μας και βεβαίως οι δημοσιογράφοι να ενημερώνετε ότι στα σχολεία δεν δίνει κανένας βιβλία, γιατί κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr