ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ



Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εσωτερικό ορεινό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται από το 15ο ως το 78ο χιλιόμετρο «Τρίπολης – Πύργου», στο ύψος της Ασέας, στο παλαιό δρόμο «Τρίπολης – Καλαμάτας» και στο παλιό εθνικό δρόμο «Τρίπολης – Άργους».

Στο εθνικό δίκτυο προς Αθήνα και προς Πάτρα, ο δρόμος είναι ανοιχτός, αλλά όλα τα οχήματα πρέπει να διαθέτουν αλυσίδες, είτε χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν, είτε όχι.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σήμερα, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης, μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Η απόφαση πάρθηκε λόγω της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων, που έχουν στρώσει όλους τους δρόμους στην Αρκαδική πρωτεύουσα και τις υπόλοιπές περιοχές του Δήμου Τρίπολης.

Ούτε στο Δήμο της Γορτυνίας, δεν πρόκειται σήμερα να λειτουργήσει κανένα σχολείο, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας. Αυτή είναι η απόφαση του Δημάρχου Γορτυνίας, η οποία πάρθηκε, ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες εκπαίδευσης της Αρκαδίας.
Επίσης, στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, δεν πρόκειται να λειτουργήσει μόνο ένα σχολείο κι αυτό είναι το Δημοτικό Σχολείο Πελετών, όπου πηγαίνουν μαθητές από τα Πελετά και το Πηγάδι. Ακόμα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες ...Αγίου Πέτρου και Καστρίου (Δημοτικό Σχολείο Καστρίου, Νηπιαγωγείο Καστρίου και Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου), λόγω σφοδρής χιονόπτωσης και παγετού, αποφάσισε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας.




Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Χιονίζει πολύ αυτή των ώρα στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας. Μηχανήματα του Δήμου Τρίπολης και του Δήμου Γορτυνίας καθαρίζουν συνέχεια τους δρόμους. Όσοι κινηθούν με το αυτοκίνητό τους, προς το Χιονοδρομικό, πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΣ Τρίπολης, Δημήτρης Κοσκινάς, στη Γιώτα Καμπισιούλη, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, θα ανοίξουν τα λιφτ, σε λίγη ώρα.

Από το ιστολόγιο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr