ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ?



Ο χειμώνας και τα χιόνια ήρθαν σχετικά νωρίς φέτος και όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας έχουν ήδη ανοίξει και υποδέχονται τους λάτρεις των χειμερινών σπόρ.
Χιλιάδες επισκέπτες κατακλύζουν όλα τα κέντρα και αποτελούν μια μεγάλη τόνωση στον τουρισμό και στην οικονομία των περιοχών.

Μοναδική παραφωνία για ακόμη μια χρονιά , αποτελει το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου , ένα από τα ομορφότερα και το πιο κοντινά στη Αθήνα!  Μάλιστα τα Χριστούγεννα οι επισκέπτες που ήρθαν στο Μαίναλο ήταν εκατοντάδες αλλά βρήκαν το χιονοδρομικό να υπολειτουργεί.


Από την ιστοσελίδα www.contraepithesi.gr  διαβάζουμε το παρακάτω άρθρο... 


Είναι γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου ξεκίνησε τη λειτουργία του με τις σχολές ενοικιάσεων το baby lift και το σαλέ, αλλά όχι όμως με τους υπόλοιπους βασικούς αναβατήρες και κατά συνέπεια τις πίστες του Κέντρου. 

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Κοσκινά καθώς και αντιπροέδρου του ΕΟΣ Τρίπολης στην εκπομπή της Γιώτας Καμπισιούλη, «Καλημέρα Τρίπολη», αναφέρθηκε ότι από την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία και των υπόλοιπων αναβατήρων του ΧΚ Μαινάλου, οδηγώντας τις εγκαταστάσεις σε πλήρη λειτουργία.


Ουσιαστικά ο κ. Δημήτρης Κοσκινάς, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα προσπάθεια αλλά και από την προσέλευση του κόσμου, καθώς το χιονοδρομικό αυτές τις μέρες βρισκόταν σε πλήρη «αναβρασμό» (σαλέ, σχολές ενοικιάσεων, baby lift, ορεινό καταφύγιο Μαινάλου), ενώ αναμένεται ότι από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, με τη λειτουργία και των αναβατήρων (lifts), θα υπάρχει ολοκληρωτική λειτουργία του. 

Με πρωτοβουλία μάλιστα του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, όλες αυτές τις μέρες ο δρόμος προς το χιονοδρομικό ήταν ανοικτός και θα παραμείνει και τις επόμενες, αφού η Περιφέρεια έχει διαθέσει στο δήμο εκχιονιστικό μηχάνημα με αποκλειστική αρμοδιότητα τον καθαρισμό του δρόμου, ώστε να διευκολύνονται οι εκδρομείς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματός τους, με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το Χιονοδρομικό επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, για να δει «ιδίοις όμμασι» την προσπάθεια που γίνεται και να εντοπίσει, όσον αφορά την ασφάλεια στις πίστες, πιθανές ελλείψεις ώστε να αντιμετωπιστούν και οι πίστες να λειτουργήσουν άμεσα, προς τέρψιν των επισκεπτών και εκδρομέων. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει την όλη προσπάθεια με επιπλέον οικονομική βοήθεια, για να αποτελέσει η περιοχή και πάλι πόλο έλξης τουριστών, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα και εμπόδια του παρελθόντος.

Ο κ. Κοσκινάς αποκάλυψε ότι, τις προσεχείς ημέρες, ετοιμάζεται μια σειρά εκπλήξεων και happenings στους επισκέπτες, που ενδεχομένως να συνδυαστούν και με την ανακοίνωση της επίσημης πλέον λειτουργίας του χιονοδρομικού, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα χρήματα του δήμου Τρίπολης θα πιάσουν «τόπο» και η εικόνα που θα παρουσιαστεί φέτος, θα είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες χρονιές, καλώντας όλους να αποτελέσουν αρωγούς σ’ αυτή την προσπάθεια του δήμου Τρίπολης.

Όσο αφορά το θέμα καθαρισμού του δρόμου έχουμε την παρακάτω διευκρίνηση...

Το γραφείο πολιτικής προστασιας του Δήμου Τρίπολης και ο Δήμος Τρίπολης δεν είχαν καμία απολύτως συμμετοχή στις εργασίες αποχιονισμού.
Τα έργα αποχιονισμού στις οδούς από και προς το χιονοδρομικό Μαινάλου καθώς και στο χώρο στάθμευσης, πραγματοποιήθηκαν από την επιτυχή συνεργασία του Δήμου Γορτυνίας, της Περιφερειας Πελοποννήσου και εθελοντών ιδιωτών.

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας, Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος 

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα δεδομένα το μόνο που απομένει είναι να γίνει αύριο Πέμπτη, έλεγχος καλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων και αν όλα πάνε καλά , θα δοθεί το οκ να ανοίξει κανονικά.
Άν όμως κάτι δεν πάει καλά, είναι σαφές ότι ακόμα μια χρονιά κινδυνεύει να πάει χαμένη για το Μαίναλο, και όλοι περιμένουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους οι Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Τρίπολης και Γορτυνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr