Τρίποντο… ανθρωπιάς από το μπάσκετ στην Μεγαλόπολη!



Τα Χριστούγεννα και οι Άγιες αυτές ημέρες που ζούμε αυτό το διάστημα έχουν το χαρακτηριστικό να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, αφήνοντας πίσω μας τις όποιες κόντρες μπορούμε να έχουμε με τους οποιοδήποτε και παράλληλα να γινόμαστε πιο παιδιά από τα παιδιά που ηλικιακά και μόνο περνάνε αυτές τις ημέρες… ζωή χαρισάμενη!
Τα παιδιά του Αρκαδικού μπάσκετ άφησαν πίσω τους τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και αποφάσισαν να βάλουν για μία ακόμα φορά… τρίποντο στην ανθρωπιά αυτές τις Άγιες ημέρες, αφού έγινε παιχνίδι με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο κλειστό γυμναστήριο της Μεγαλόπολης προκειμένου να δοθούν χρήματα για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Μεγαλόπολης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ!



Στο παιχνίδι αυτό, που για την ιστορία έληξε ισόπαλο 68-68, διαιτήτευσαν οι κ.κ. Θεοδωρόπουλος, Μαγκαφάς και κοουτσάρισαν τις δύο ομάδες, η παλιά μεγάλη δόξα του ΓΣ Αρκαδίας Παναγιώτης Γιαννούλης (τους «κίτρινους») και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης (τους «μπλε»).

Οι 200 περίπου φίλαθλοι που παρακολούθησαν είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν παλιότερους άσσους του μπάσκετ όπως οι: Σπύρος Ψυχογιός, Γιώργος Τσατσουλής, Αντώνης Κούτρης, Δημήτρης Δουκουμόπουλος, Ανδρέας Γιαννόπουλος, Δήμος και Θύμιος Καρδάσης, Γιώργος Κούτσουρας, Ανδρέας Κουρέτας, Νίκος Δημητρακάκης, Θανάσης Ζέρβας, Παναγιώτης Ζέρβας, Μάκης Νικολόπουλος, Νίκος Σμυρνής, Χρήστος Ζάχαρης, Κερκεμέζος, Γιώργος Καραλής, Γιάννης Τζαμουράνης, Δημήτρης Μανιάτης, αλλά και να μάθουν τους νέους άσσους του μπάσκετ όπως είναι οι Τσούτσουρας, Αργυρόπουλος, Κουρουνιώτης.

Σίγουρα είχε απουσίες το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά την επόμενη φορά θα είναι περισσότερο οργανωμένο από τους «οικοδεσπότες» Μεγαλοπολίτες και η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από τις παλιές δόξες του αθλήματος, που στο φετινό παιχνίδι έδειξαν πώς θα μπορούσαν να παίζουν ακόμα σε κάποια ομάδα.

Το μπάσκετ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικές ενέργειες περίπου είκοσι χρόνια τώρα, αρχής γενομένης από το περίφημο «Γέροι»-«Νέοι» που γινόταν στην Τρίπολη με τις δύο μεγάλες γενιές του Τριπολιτσιώτικου μπάσκετ να χωρίζονται σε δύο ομάδες, μέχρι το 1ο Πελοποννησιακό ALL-STAR GAME που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας ως τιμώμενο πρόσωπο το θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η ευχή όλων είναι να συνεχιστούν τέτοιου είδους προσπάθειες από τα παιδιά του αθλητισμού γενικότερα και όχι μόνο του μπάσκετ, προκειμένου να ανάγονται στοιχεία όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, η κοινωνικοποίηση του αθλητισμού και πώς τέτοιες Άγιες Ημέρες (παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε άπαντες) σκεφτόμαστε την καλή πράξη και τη βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς τους ίδιους.

Ο πάγκος των «μπλε» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο πάγκος των «κίτρινων» κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.


Ο Γιώργος Τσατσουλής μοιράζει το… μαγικό φίλτρο στους παίκτες των «μπλε» ως άλλος Δρυίδης.


Η έφορος του Πολύβιου Μεγαλόπολης Κατερίνα Δημητρέλη κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων.



Οι δύο προπονητές του παιχνιδιού, Σταύρος Κουκάκης και Παναγιώτης Γιαννούλης με τους δύο παίκτες (και εν ενεργεία προπονητές) Σπύρο Ψυχογιό, Αντώνη Κούτρη.



Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, με τον πρόεδρο του Πολύβιου Δημήτρη Μανιάτη, τον πρόεδρο του ΓΣΜ Λύκαια Γιάννη Χλιό και τον μεγάλο μπόμπερ του Αρκαδικού μπάσκετ Δημήτρη Δουκουμόπουλο.


Από το ιστολόγιο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr