Παναγιώτης Βαλασόπουλος για την πολιτική προστασία!



Συμμετέχοντας σήμερα στην σύσκεψη, του Συντονιστικού Οργάνου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών Π.Ε. Αρκαδίας , ως εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας του Π.Σ. Πελοποννήσου, ο κ. Π. Βαλασόπουλος τόνισε τα εξής:

«…με προσωπική μου ευθύνη, η πολιτική επιλογή που κάναμε , ήταν να κρατήσουμε μακριά από κάθε είδους αντιπαράθεση τα θέματα πυροπροστασίας και αντιμετώπισης των έκτακτων καταστάσεων που αντιμετώπισε ο νομός μας την περίοδο που πέρασε. Θεωρώ ότι σ’ αυτά τα ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και δεν χωρούν αντιπολιτευτικές κορώνες , παρά μόνο συνεχή προσπάθεια για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα .Είναι ξένη σε μένα η νοοτροπία εμπλοκής πολιτικών προσώπων και πολιτικών αντιπαραθέσεων κατά την ώρα που όσοι έχουν την ευθύνη των επιχειρήσεων, επιχειρούν . Πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους μας, ότι μόνο σε «ιδανικές» κοινωνίες, δεν θα υπάρχουν υστερόβουλοι άνθρωποι ή λανθασμένες ενέργειες ή παραλήψεις, που θα προκαλούν φυσικές καταστροφές αυτού του είδους. Μετά λοιπόν και τον σημερινό απολογισμό, στόχος μας πρέπει να είναι να ξεκινήσει ήδη από τώρα ο προγραμματισμός της νέας σαιζόν και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Πρόταση μου είναι, ότι πρέπει να σταλεί σ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μνημόνιο ενεργειών, με σαφές χρονοδιάγραμμα, ώστε εγκαίρως να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τους καθαρισμούς πρανών , δασικών και αγροτικών δρόμων κ.α. με βάση την φετινή-και όχι μόνο- εμπειρία και ταυτόχρονα με ευθύνη της Π.Ε.Αρκαδίας, να συνεννοηθούμε πως θα ενισχύσουμε τις εθελοντικές ομάδες και την επάνδρωση των πυροφυλακίων. Επίσης πρέπει να δούμε και τους τρόπους έγκαιρης αντιμετώπισης.

Πιστεύω δε, ότι τουλάχιστον σε τακτά χρονικά διαστήματα-το πολύ ανά δυο μήνες- πρέπει το συντονιστικό να συνεδριάζει, ώστε να παρακολουθούμε την πορεία του χρονοδιαγράμματος.
Ταυτόχρονα, σας καλώ να ορίσετε νέα συνεδρίαση με θέμα τον προγραμματισμό της χειμερινής περιόδου, ώστε να προετοιμαστούμε για πιθανές πλημμύρες και χιονοπτώσεις (προμήθεια αλατιού κλπ). Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε την ευθύνη μας, για το χιονοδρομικό της Οστρακίνας που ανοίγει ο Δήμος Τρίπολης και αποτελεί όχι μόνο μέρος του φυσικού μας πλούτου, αλλά και το «βαρύ πυροβολικό» του χειμερινού τουρισμού μας και ακόμα τον Λούσιο που κατά την διάρκεια της άνοιξης κορυφώνεται η τουριστική δραστηριότητα ,αλλά και τους άλλους ποταμούς μας. Σε αυτές τις ενέργειες θα αναλάβουμε και την ευθύνη που μας αναλογεί μέσα από τα θεσμικά όργανα που μετέχουμε ,αλλά θα είμαστε και αρωγοί όπου αυτό είναι αναγκαίο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr