Ολόκληρη η επιστολή Βενιζέλου στην Λαγκάρντ...!!




Αγαπητή Διευθύνουσα Σύμβουλε,

Σε συνέχεια της επιστολής του πρωθυπουργού, θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη σταθερή επιλογή και στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυστηρά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και να εκπληρώσει στους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι επίσης σταθερή επιλογή μας να προωθήσουμε ταχέως τις δοκιμές αλλαγές και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να διαψεύσουμε κάθε παρανόηση σχετικά με την προθυμία και τη δυνατότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Όπως θα αποδειχθεί στην πράξη, η Ελλάδα δεν είναι μόνο συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς της εταίρους αλλά, πρωτίστως, συνεπής με τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό της.

Κατά συνέπεια, επιθυμώ να σας πληροφορήσω πως τις τελευταίες μέρες, σε συνέχεια μίας σειράς συναντήσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε, υποστηριζόμενη επίσης από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μία σειρά από παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012. Τα παρακάτω μέτρα έχουν αποφασιστεί: ...

Να μειωθεί το όριο αφορολογήτου στα 5000 ευρώ, από το τωρινό επίπεδο των 8000 ευρώ και να προσαρμοστούν προς τα κάτω οι τρέχουσες απαλλαγές. Και συγκεκριμένα, η απαλλαγή για τα άτομα άνω των 65, τα επιδόματα τέκνου, και η ειδική απαλλαγή για άτομα κάτω των 30 χρόνων, έχουν μειωθεί ανάλογα.

Να μειωθεί η κατηγορία των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1200 ευρώ/μήνα κατά 20% και στην περίπτωση των συνταξιούχων κάτω των 55 χρόνων, κατά 40% για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ/μήνα. Επιπλέον, προεφοδιάζουμε και επιταχύνουμε την μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων, και μειώνουμε σημαντικά το εφάπαξ που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους κατά τη συνταξιοδότηση.

Να μειωθούν οι μισθοί του δημόσιου τομέα (γενική κυβέρνηση και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ωστόσο εξαιρώντας τα καθεστώτα ειδικής μισθοδοσίας) κατά μέσο όρο της τάξεως του 20% μέσω της αλλαγής του μισθολογικού καθεστώτος του δημόσιου τομέα.

Να τοποθετηθούν 30 χιλιάδες εργαζόμενοι στην γενική κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του έτους, σε εργασιακή εφεδρεία, η οποία θα λειτουργήσει όπως έχει συμφωνηθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Το μέτρο θα επεκταθεί κατόπιν αμοιβαίας συναίνεσης για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του. Η εργασιακή εφεδρεία θα οργανωθεί ώστε να έχει ουσιώδη επίπτωση στο μισθολογικό προϋπολογισμό και στις δημόσιες δαπάνες. Η συνολική αποζημίωση κατά την εργασιακή εφεδρεία και κατά την λήξη της θα διευθετηθεί έτσι ώστε να επιτύχει τον παραπάνω δημοσιονομικό στόχο.

Θα ορισθεί πλαφόν ώστε να μην δαπανηθούν τα έσοδα από τις ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων.

Όλα τα παραπάνω, θα νομοθετηθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, με βάση τεχνοκρατικά κριτήρια, να επιταχύνει τις πωλήσεις ποσοστών από τις κρατικές εταιρείες, ακίνητα και γη, καθώς και τις συμβάσεις παραχώρησης.

Σε συνέχεια αυτών των αποφάσεων -που απαιτούν τεράστιες θυσίες από τον Ελληνικό λαό, αλλά είναι αναγκαίες για να διορθώσουν παραλείψεις πάρα πολλών ετών- υπάρχει η ελπίδα ότι σύντομα θα αποδοθούν καρποί και θα βελτιωθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. Η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει αυτά τα μέτρα εν όψει της αναθεώρησης, ώστε να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της 5ης αναθεώρησης και της 6ης εκταμίευσης. Η κυβέρνηση επίσης σκοπεύει να εκσυγχρονίσει άλλες πλευρές του προγράμματος εφαρμογής και να κλείσει κάθε εναπομείναν δημοσιονομικό κενό του 2013/14. Αυτές οι πράξεις θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου της 21ης Ιουλίου και είναι ζωτικές για την προστασία και το μέλλον της ευρωζώνης, της οποίας η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος.

Καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο… καθηγητής, αντιπρόεδρος και τσάρος της οικονομίας κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την επιστολή του προς την Κ. Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου. Είναι η επιστολή που του είχε ζητηθεί (μαζί μ’ αυτή του πρωθυπουργού) ως προϋπόθεση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα η οποία είχε φύγει από την Αθήνα. Τότε θυμίζουμε ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα με την τρόικα, ότι ήταν προγραμματισμένη να φύγει και να ξαναγυρίσει. Λίγο μετά βέβαια μετέβη στις ΗΠΑ κι έπεσε γονατιστός  ζητώντας την επανέναρξη...
των διαπραγματεύσεων.

Με άλλα λόγια: Πήγε ο κ. Βενιζέλος να μπλοφάρει με την Τρόικα, αλλά αυτή του έκανε κόντρα ρελάνς και του τα …πήρε όλα. Τους τα έδωσε όλα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Και επιπλέον προεξόφλησε και την ψήφο των βουλευτών.

Εν πάση περιπτώσει η επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα αποκαλύπτει με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι ο κ. Βενιζέλος εγκληματεί κατά του ελληνικού λαού, διαλύει μια ολόκληρη κοινωνία και φυσικά διαλύει και το κόμμα του.

Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε με τα χαριτωμένα. Ο κ. Βενιζέλος υπογράφει στο τέλος, όχι ως υπουργός ή αντιπρόεδρος αλλά ως… professor. Δεν παίζεται ο άνθρωπος, νόμιζε άραγε ότι θα τσιμπήσουν με το “καθηγητής” οι τεχνοκράτες; Μήπως τους είπε ότι είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κι ότι η σχέση του με τα οικονομικά είναι όσο αυτή που έχει κι ένας… καθηγητής γυμνασίου; Ή μήπως είναι μεγαλομανής και υπογράφει με τον τρόπο αυτό; Εκτός βέβαια κι αν είναι σίγουρος ότι σύντομα δε θα είναι ούτε υπουργός, ούτε αντιπρόεδρος, ούτε βουλευτής, παρά μόνο καθηγητής οπότε, προετοιμάζεται κι ο ίδιος ψυχολογικά.



Και τώρα στο ζουμί. Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.

Δηλαδή, κανείς δεν του ζήτησε να φέρει στο πολυνομοσχέδιο το περίφημο άρθρο 37 που προκάλεσε τόση ταραχή στην κοινωνία. Ένα άρθρο που ψηφίστηκε και με το οποίο και με τη βούλα επικρατεί ο εργασιακός μεσαίωνας στην Ελλάδα.

Δεν του ζήτησε η κ. Λαγκάρντ να κάνει κάτι τέτοιο. Ούτε και ο Ματίας Μορς ο επικεφαλής της Τρόικας που  σε βαρυσήμαντη συνέντευξη του στην «Καθημερινή», στις 13 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι «δεν ζητήσαμε ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων» και «ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για να δουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Κανένας λοιπόν από την τρόικα δεν του είχε ζητήσει να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως. Με δική του βούληση ο κ. Βενιζέλος -για να ευχαριστήσει άραγε την τρόικα;- έφερε το ντροπιαστικό αυτό άρθρο. Αυτός είναι ο πρωτεργάτης της εργασιακής και μισθολογικής ανατροπής και φυσικά οι τροικάνοι δε θα μπορούσαν να μη δεχθούν το δώρο που τους έκανε ο… συνεργάτης τους.

Από το ΓΡΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr