ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ!



Το 1994 όταν η ΔΕΗ έκανε την επέκταση του ορυχείου στο Χωρέμη και στο Ψαθί , μαζί με τα άλλα , καταστράφηκε και ο δρόμος πρός την Καλαμάτα και ο δρόμος προς τα χωριά Χωρέμη-Απιδίτσα-Ίσαρη και τα υπόλοιπα της Νότιας πλευράς του λεκανοπεδίου.

Τότε η ΔΕΗ είχε δεσμευτεί γραπτώς ότι θα κατασκευάσει νέο δρόμο , που θα ενώνει τα χωριά αυτά με την πόλη της Μεγαλόπολης και δεν θα υποχρεώνονται οι κάτοικοι να κάνουν ολόκληρο γύρο για να έχουν πρόσβαση στην πόλη.



Η ΔΕΗ τότε γκρέμισε γεφύρια, δρόμους , πολλά τεχνικά έργα και η δημιουργία νέου δρόμου ήταν επιβεβλημένη.
Οι κάτοικοι του Χωρεμίου , δέχτηκαν τις υποσχέσεις αυτές και έκαναν και ένα βήμα παραπάνω, παραχώρησαν περιουσίες τους προκειμένου να ανοιχτεί δρόμος για να ενωθεί με τον δρόμο που θα έφτιαχνε η ΔΕΗ αλλά και με τον προσωρινό δρόμο που υπήρχε , προκειμένου να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση από όλους. Ο συγκεκριμένος δρόμος έλυσε τα χέρια σε όλους !
Στον δήμο Μεγαλόπολης γιατί οδήγησε εκεί όλα τα μεγάλα φορτηγά και τα έδιωηε από την πόλη!
Στην ΔΕΗ γιατί η εταιρία απέκτησε πρόσβαση από την πλευρά της Καλαμάτας στις εγκαταστάσεις της.
Σε ιδιώτες εργολάβους οι οποίοι από τον δρόμο αυτόν γλίτωναν πολλά χιλιόμετρα για να μεταβούν στα έργα της ΔΕΗ.

Οι μόνοι που δεν έλυσαν τελικά το πρόβλημα τους , ήταν οι κάτοικοι του Χωρεμίου!
Το καλοκαίρι που μας πέρασε η διεύθυνση του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης , τοποθέτησε μια μπάρα πάνω στην γέφυρα του Αλφειού με σκοπό να κλείνει την κυκλοφορία και να ελέγχει την κίνηση.

ΌΧΙ ΜΟΝΟ δεν έφτιαξαν τον δρόμο που είχαν υποσχεθεί αλλά ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ!
Η αιτιολογία των πολλών κλοπών που γίνονται στην ΔΕΗ , επειδή έχουν καταργήσει την φύλαξη και την επιτήρηση των εγκαταστάσεων δεν μπορεί να αποτελέσει διακιολογία για τις πράξεις τους.



Και σαν να μην έφτανε αυτό στο ίδιο σημείο εκεί που πρίν λίγα χρόνια σήκωσαν ένα μεγάλο βουνό με μπάζα και άγονα υλικά και αλλοίωσαν όλα τα φυσικά στοιχεία, έρχονται τώρα , πάλι παράνομα να σηκώσουν πιο ψηλά ακόμα το βουνό αυτό και να δώσουν την χαριστική βολή στην ευρύτερη περιοχή.
Οι υπεύθυνοι του λιγνιτικού κέντρου της ΔΕΗ πρέπει να σταματήσουν ΑΜΜΕΣΑ την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόθεση στο σημείο αυτό και να αποκαταστήσουν την κοίτη του ποταμού Αλφειού!
Είναι υποχρεωμένοι να τηρούν την νομοθεσία και να προβαίνουν σε ενέργειες οι οποίες δεν θα προκαλούν τους κατοίκους της περιοχής και δεν θα καταστρέφουν το περιβάλλον!! Τι θα συμβεί κύριοι της ΔΕΗ αν τον χειμώνα έχουμε δυνατές βροχοπτώσεις και γίνει κατολίσθηση όλων αυτών των χωμάτων στο ποτάμι?

Αν και πέρασαν πολλά χρόνια που δεν είχε μιλήσει κανείς, μια και τόσο καιρό είχαμεπολλά  δείγματα συνεργασίας από την ΔΕΗ , ήρθε η ώρα όλοι μας  να ζητήσουμε να αναλάβει πλήρως η ΔΕΗ τις υποχρεώσεις της και να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που έστειλε ο Σύλλογος Χωρεμαίων στην ΔΕΗ

Σύλλογος Χωρεμαίων

1 σχόλιο:

  1. Που είναι οι οικολόγοι της Μεγαλόπολης και όλοι όσοι πονάνε για το περιβάλλον ? η ΔΕΗ ρίχνει τα χώματα όπου βρει και κανείς δεν μιλάει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr