ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ



Έλαβα από αναγνώστη του Καφενείου το παρακάτω μήνυμα και το δημοσιεύω αυτούσιο.
Αναφέρεται στις πολλές απευθείας αναθέσεις του δήμου Μεγαλόπολης και ειδικότερα στις ενεργειακές επιθεωρήσεις των σχολικών κτιρίων. Μαζί μου έχει στείλει και τις σχετικές αναρτήσεις που έχει κάνει ο δήμος στην διαύγεια.
Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στην διάθεση όποιου τα ζητήσει.
Το μήνυμα  του είναι το εξής......

" παρακολουθωντας τις δραστηριοτητες του Δημου Μεγαλοπολης επεσα πανω στις εξης αναθεσεις (απο τις δεκαδες που κανει ο δημος-δημαρχος προς εργολαβους χωρις να προβαινει σε διαγωνισμους) οι οποιες αφορουν την Ενεργειακή επιθεώρηση και έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για διαφορα σχολικα συγκρότηματα του δημου Μεγαλοπολης προκειμενου να ενταχθουν Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Ενω το συνολικο κοστος των ενεργειακων επιθεωρησεων φτανει το υψος των 19.781,20¤ ο δημος ερχεται και "σπαει" το εργο σε μικροτερα υποεργα ωστε να προχωρησει στις απευθειας αναθεσεις. Αν και σιγουρα (εχοντας γνωση ως ενεργειακος επιθεωρητης) το συνολικο κοστος των εν θεματι ενεργειακων επιθεωρησεων δεν μπορει να ειναι διαφορετικο (μικροτερο δηλαδη) καθως το κοστος τους καθοριζεται απο τις ελαχιστες αμοιβες του ΤΕΕ, μου δημιουργειται η απορια πως  ενω η αποφαση για την εν λογω δαπανη αποφασιζεται στις 9-8-2011 απο το δημοτικο συμβουλιο τελικα αναρταται στο διαδικτυο-διαυγεια στις 8-9-2011 (ενα μηνα δηλαδη μετα τη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου). Και σαν να μην εφτανε αυτο ο δημος υπογραφει συμβαση και αναθετει το εν λογω πακετο σε συγκεκριμενο ενεργειακο επιθεωρητη με εδρα την Χαλκιδα την ιδια κιολας μερα της αναρτησης της αποφασης στο διαυγεια. Μην προλαβει δηλαδη κανενας αλλος ενεργειακος επιθεωρητης και μαθει οτι υπαρχει δουλεια...την αναθεσαμε κιολας.... Ολοκληρη Μεγαλόπολη στερειται ενεργειακων επιθεωρητων, ολοκληρη Αρκαδια στερειται και αυτη; Ο δημος δεν μπορει να βγαλει μια ανακοινωση για ενδιαφερομενους ενεργειακους επιθεωρητες να εκτελεσουν την εργασια; Σιγουρα δεν δυναται να κανει διαγωνισμο αλλα ας κανει μια κληρωση για τους τυχον ενδιαφερομενους... Ποιοι αποφασιζουν νταβατζιλιδικα να μοιραζονται οι δουλειες; Για ποσο ακομα θα ανεχομαστε καταστασεις που εξοφθαλμα εξυπηρετουν καποιους; Ελεος πια με αυτη τη χωρα...Χωρα της μιζας και της μιζεριας"


1 σχόλιο:

  1. Αφου ακουσα οσα ειπε ο δημαρχος στην απάντησε του για το θέμα στον megalopolifm εχω να επισημανω τα εξης:
    1) ο δημαρχος ουτε καν μπηκε στον κοπο να εξηγησει ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ : το λογο πως ενω η αποφαση για την εν λογω δαπανη αποφασιζεται στις 9-8-2011 απο το δημοτικο συμβουλιο τελικα αναρταται στο διαδικτυο-διαυγεια στις 8-9-2011 (ενα μηνα δηλαδη μετα τη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου) και η αναθεση του εργου γινεται την ιδια κιολας μερα της αναρτησης της αποφασης του δημοτικου συμβουλιου στο διαυγεια.
    2) ο δημαρχος θεωρει οτι η "εταιρια" που θα εκδοσει τα ενεργειακα πιστοποιητικα ( γιατι εγω δεν βλεπω πουθενα καμια εταιρια παρα ενα ονομα ενεργειακου επιθεωρητη) και θα κανει την αναλογη μελετη ειναι μοναδικη και οι υπολοιποι ενεργειακοι επιθεωρητες δεν κατεχουν το γνωστικο επιπεδο και δεν εχουν τη δυνατοτητα τετοιας μελετης. Πως ειναι δυνατον να εχει ο δημος-δημαρχος την δυνατοτητα να ξεχωρισει τους γνωστες της δουλειας οταν ολοι σαν προσωρινοι ενεργειακοι επιθεωρητες εχουμε ακριβως την ιδια ημερομηνια εναρξης δραστηριοτητας. Και δεν νομιζω οτι η Μεγαλοπολη ή η Τριπολη δεν εχουν μηχανικους και ενεργειακους επιθεωρητες που να μπορουν να ανταποκριθουν στο συγκεκριμενο εργο (μηχανικοι ειμαστε, ξερουμε τη δουλεια μας και ξερουμε τι μπορουμε να κανουμε και τι οχι. δεν ειπαμε να αναλαβει ενας μηχανικος την κατασκευη ατμοηλεκτρικου σταθμου...ενεργειακη μελετη και επιθεωρηση ομως ξερουμε να κανουμε....)
    3) οσον αφορα το κομματι των αναθεσεων δημοσιων εργων ας αφησει ο δημαρχος τις οικονομιες......Δηλαδη μας ειπε οτι οταν σπαει τα εργα σε μικρα κομματια δεν πληρωνει εργολαβικο οφελος 18% στον εργολαβο. Δεν μας ειπε ομως οτι οταν το εργο ειναι μεγαλο και καλο παιρνει στις δημοπρασιες απο τους εργολαβους και τις αντιστοιχες εκπτωσεις που φτανουν εως και 60% του αρχικου προυπολογισμου.

    Εν κατακλειδι το θεμα δεν ειναι αν ο δημος ειναι νομιμος. Ειναι ΝΟΜΙΜΑΤΟΣ, αλλα δεν ειναι ΗΘΙΚΟΣ. Γιατι μετα το νομιμο των αναθεσεων αρχιζει το ανηθικο του βολεματος των δικων μας, που πρεπει να τους ταισουμε τωρα, γιατι μας προσεξαν χτες και θα μας ξαναβοηθησουν αυριο. Και η ιστορια συνεχιζεται οπως τοσα χρονια ξερουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr