Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ



Μεγάλη επιτυχία για το Αρκαδικό μπάσκετ γενικότερα και το μπάσκετ της Μεγαλόπολη ειδικότερα η άνοδος του Πολύβιου στην Γ’ Εθνική. Η Αρκαδική ομάδα προκρίθηκε στους τελικούς των φετινών play-off με σημαντικό πλεονέκτημα καθώς αντιμετώπιζε την ομάδα του Ακάδημου ήδη με 2-0 νίκες τις οποίες και μετέφερε από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έτσι παρ’ ότι είχε την ευκαιρία μέσα από τα τρία ματς της τελικής σειράς να φτάσει στη μία νίκη που χρειαζόταν, το έκανε από το πρώτο παιχνίδι χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στην Μεσσηνιακή ομάδα.

Σε ένα ματς λοιπόν το οποίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Πολύβιος αποδείχθηκε καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφερε να φτάσει στο 3-0 στις νίκες κερδίζοντας με 70-61, στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α’ τοπικής κατηγορίας μπάσκετ και φυσικά στην άνοδο της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της επόμενης αγωνιστικής περιόδου!



Η «εικόνα» του τελικού…

Μπορεί η επιτυχία να θεωρείται μεγάλη και ο τίτλος να εξασφαλίστηκε μόλις από το πρώτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε ματς της σειράς των τελικών, αλλά ο συγκεκριμένος αγώνας δεν ήταν καθόλου εύκολος για την ομάδα της Μεγαλόπολης. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε και τις δύο ομάδες να διεκδικούν με ίσους όρους το ματς προσπαθώντας μάλιστα να δημιουργήσουν μία διαφορά στο ματς, κάτι που δεν ήταν εφικτό. Οι δύο ομάδες στη διάρκεια της πρώτης περιόδου συμπορεύονταν στο σκορ και έφτασαν σχεδόν ισόπαλες με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού (11-10).

Στη συνέχεια οι «φιλοξενούμενοι» κατάφεραν να βρουν ρυθμό να ανεβάσουν την απόδοσή τους κυρίως στον επιθετικό τομέα και βρίσκονταν λύσεις προς το αντίπαλο καλάθι ευτύχησαν να προηγούνται στη συνέχεια στο σκορ και μάλιστα για αρκετή ώρα. Τόσο στο β’ όσο και στο γ’ δεκάλεπτο ο Πολύβιος κυνηγούσε στο σκορ προσπαθώντας να ανατρέψει την εικόνα του παιχνιδιού, αντιμετώπισε προβλήματα κυρίως λόγω της αστοχίας από την περιφέρεια με την Αρκαδική ομάδα να προσπαθεί να βρει λύσεις από τους ψηλούς και από κάποια κοψίματα προς το αντίπαλο καλάθι. Τόσο στο φινάλε του ημιχρόνου (24-28), όσο και στο τέλος της τρίτης περιόδου (35-43) η ομάδα του Αντώνη Κούτρη ακολουθούσε στο σκορ.

Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο και σε πολύ κρίσιμα χρονικά σημεία του ματς οι «γηπεδούχοι» βρήκαν λύσεις στην επίθεση και έστω και δύσκολα «έσωσαν» το παιχνίδι στέλνοντας το στην παράταση. Εκεί ο Πολύβιος αποδείχθηκε πολύ καλύτερος και με περισσότερα ψυχικά αποθέματα και με γυρισμένη την «ψυχολογία» πλέον υπέρ του, κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 70-61, η οποία ως γνωστό πλέον δίνει και το τίτλο του πρωταθλητή στην Αρκαδική ομάδα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-10 (Α’), 24-28 (Β’), 35-43 (Γ’), 56-56 (Δ’), 70-61 (ΠΑΡ’).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταβουλαρέας – Κούτρος.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (Κούτρης): Μιχαγιάννης 19(1), Αλεξάκης, Μανίκας, Κούτρης Λ. 8(2), Θεοδωρόπουλος 1, Τζιουβέλης 20(1), Τσίρμπας, Μιχαλόπουλος 19, Ρεκουνιώτης 3.

ΠΟΡΦΥΡΑΣ (): Στακιάς 2, Αθανασόπουλος, Σκοπέτος 5, Ζάγουρας 2, Μάλαμας 14, Κάρλος, Αλοίμονος 9(2), Κουτίβας 10(1), Γεωργανάς 19.


Από το ΚΟΝΤΡΑΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι πλέον σε νέα σελίδα

kafeneio-megalopolis.gr